Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на турбо в къщи ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт на турбо в къщи ?

Ако ти е балансирана средната чест не проблем. Тези с променлива геометрия ги отварят и затварят за почистване без проблем.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
      Някой да внесе светлина,до колко трагично за двигателя е да дефектира турбината ? За нея си е лошо,но какво може да причини на двигателя ? Какви са симптомите за належащ ремонт ?И при обувките е така,-не че са нови,но ходят! Скъсат ли се,пак не са нови,но вече не ходят .
      напиши в youtube "diesel runaway" това може да е в следствие на дефектирала турбина. А пораженията от въпросния diesel runaway са сериозни първо защото двигателя отива в някакви нечовешки обороти и второ защото остава без масло (маслото през турбото отива в горивната камера и изгаря). Предполагам сещаш се какво му е на двигателя при едни 4-4500 оборота и без грам масълце....
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
        напиши в youtube "diesel runaway" това може да е в следствие на дефектирала турбина. А пораженията от въпросния diesel runaway са сериозни първо защото двигателя отива в някакви нечовешки обороти и второ защото остава без масло (маслото през турбото отива в горивната камера и изгаря). Предполагам сещаш се какво му е на двигателя при едни 4-4500 оборота и без грам масълце....
        Е в тая тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=200234 се гасиха изфорсирали се двигатели , вследствие на масло от турбото.
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Темата е много полезна . В разглобяването и обратното сглобяване на турбината , няма никаква философия . При първата операция следим внимателно кой чарк от къде идва и защо . После почистваме всичко . Тогава разбираме дали сме за ремонтен комплект или за централна част. (има разлика в цената на двата вида ремонт) . Балансът излиза м/у 40-60 лв. Хубаво е да се замери износването на оста . Според мен всеки един третокласник би могъл да си рециклира турбината абсолютно сам в домашни условия . Също според мен , не е редно да се плаща на които и да било 200 лв/час за труд .
          Въпроса е , от къде да си закупим качествен ремонтен комплект или CHRA . Интернет е пълен с сайтове предлагащи "качествени" части . Кеф ти Български, кеф ти Ebay-ски , кеф ти Китайски . Цената отдавна не е определяща за нивото на качеството . Много често се продават менте части , на качествени цени . Би било много полезно за всички колеги , ако някой сподели повече за коректни фирми и продавачи . Български , чужди , защо не и китайски .

Коментар

Според мен, ако се маркира гайката, която държи студената перка, после няма нужда от баланс. Завива се гайката до маркировката и готово. Има ремонтни комплекти за турбини с лагерчета и уплътнения, та така може да се рециклира турбото успешно според мен и със горния способ.

Коментар

Моята турбина модел СТ20 я ремонтираха в Прехвалената Унитех гр.Варна и изкара 5000км.Първо казаха, че е попаднало твърдо тяло в маслото и то е надрало втулките и остта ,след връщането на боса от почивка версията бе ,че при първоначалното монтиране не съм бил сложил масло в турбината.Поръчах си центр. част от ebay от Англия за 90 паунда с реална гаранция 1 год.За псевдоремонта заплатих 530лв. новата част е наполовина.
              Сега по темата:специално аз не бих опитал да я сглобя в домашни условия, защото има разлика от няколко десети на диаметрите на охлюва и картриджа откъм топлата част.Има сервиз в Стара Загора където на спец. машина най-общо казано преса ще сглобят двата охлюва.
              И още нещо не се доверявайте на разни прехвалени фирми за рециклиране.Аз съм твърдо за нов картридж ,но закупен от бяла държава с реална гаранция.Гледайте рейтинга на продавача,там реално се вижда кой кум ,кой сват, кой на булката брат, а не както аз се вързах УНИТЕХ Варна най-добри,може ама по душа ,не по професионализъм.
              П.С. И на стария картридж има разлика от няколко десети,т.е. трябва да се сглоби на преса, а не с чук.

Коментар

Пак съм аз.Оказа се ,че охлюва е напукан под клапата на уестгейта,което е убегнало от погледа на спИциалистите от унитех Варна.Може още и при първото посещение на турбината ,може и след това да се е спукала, но за проблема от фирмичката ни вест ,ни кост.
                Купих за 250 лв. турбина и охлюв на старо.Първо ще сложа старата колкото изкара,докато сглобя другата турбина.Двата охлюва са с еднакъв размер.От сервиза отказаха да я сглобят ,защото се опасяват ,че при набиването може да повредят новото ядро.
                Затова първо ще пробвам да нагрея с газова горелка топлия охлюв и ще видя дали влиза свободно повредения патрон/който ми върнаха от унитеха в насипно състояние/.
                Подозирам, че сглобката е топлинна.Другата седмица почвам, че тези дни ме чака варене на ракия,че доста пари глътна ремонта на турбото и двигателя.

Коментар

И аз се блъсках с един турбокомпресор. На много майстори го носих. След ремонта работи 3000 км и край. Накрая купих нова. Тъй като нова не е скъпа се оказа че парите за ремонта отидоха на вятъра.Ако бях проверил/в чужбина/ за цената на за нов турбокомпрессор, нямаше да се връзвам на ремонти.
                  only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от toon4o Преглед на мнение
                    П.С. И на стария картридж има разлика от няколко десети,т.е. трябва да се сглоби на преса, а не с чук.
                    За каква турбина иде реч щото турбо и преса са две несъвместими неща!!!

Коментар

CT20, #36 финалното заключение, на последния ред.
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Точно това съм цитирал!! Но пък #37 последния ред пак е интересен!! Топла сглобка!?!?

Коментар

Него, #37 имах предвид, ма от престараване да бъде съвсем ясно... .
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                            Точно това съм цитирал!! Но пък #37 последния ред пак е интересен!! Топла сглобка!?!?
                            Ами не знам дали ще стане ама ще пробвам.Разликата в диаметрите ще я премерим с точност до стотни.С обикновен шублер диаметъра на новото ядро е по-малък от диаметъра на старото, та няма как да се монтира- или с нагряване, или с удар.Аз предпочитам първото.
                            Ако някой е ремонтирал турбина ст20 нека да сподели има ли топла сглобка или има чук.
                            Айде чао, че ракията текна.

Коментар

Първоначално публикуван от toon4o Преглед на мнение
                              С обикновен шублер диаметъра на новото ядро е по-малък от диаметъра на старото,..............
                              За да набиваш нещо било то с преса или с нагряване диаметъра трябва да е по голям а не по малък
                              А такива турбини поне 7/8 съм правил с нова средна част и нито преса нито нагряване съм ползувал!!

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                                За да набиваш нещо било то с преса или с нагряване диаметъра трябва да е по голям а не по малък
                                А такива турбини поне 7/8 съм правил с нова средна част и нито преса нито нагряване съм ползувал!!
                                Диаметъра на стария картридж е по-голям от даметъра на новия. Картриджа е мъжкото ,а топлата част на охлюва е женското.Диам. на мъжкото е с около 2 дес. по-голям от диам. на женското и затова може би се налага топла сглобка.Ай капито?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X