Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От Дядо Коледа-JEEP COMMANDER 4.7 L V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От Дядо Коледа-JEEP COMMANDER 4.7 L V8

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Само от любопитство- като пише 5W20 за маслото, защо сменяте с 5W30? Няма го определеното масло или има друга причина?
    5w20 общо взето в наличност има само на две места в цялата ни Мамковина. За 4,7 л. двигател си става 5w30 без проблеми.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

...ABS system bleeding requires conventional bleeding methods plus use of the DRB scan tool. The procedure involves performing a base brake bleeding, followed by use of the scan tool to cycle and bleed the HCU pump and solenoids. A second base brake bleeding procedure is then required to remove any air remaining in the system

http://www.jeepforum.com/forum/f13/b...em-abs-623617/
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        Само от любопитство- като пише 5W20 за маслото, защо сменяте с 5W30? Няма го определеното масло или има друга причина?
        Предположиха/доставчиците/,че понеже е купена в Дубай колата,заради топлината са го предвидили така.По книгите го давали 5-30.

Това за вибрациите,може и да си внушавам,но като че ли преди/като я взех/не го правеше.Човек като си кара колата,отдавна и познава всички шумове,но като е от няколко дни..Логично е да има разлика защото на P и N кутията реално е изключена.Просто не съм и сменил още маслото/у мен е/ защото каза,майстора-"много е хубаво,карай го още малко" и ме чопли да не е от това.
        Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
        Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнение
          Логично е да има разлика защото на P и N кутията реално е изключена.Просто не съм и сменил още маслото/у мен е/ защото каза,майстора-"много е хубаво,карай го още малко" и ме чопли да не е от това.
          По книжка на всички Jeep-ки го дават да се сменя за пръв път на 100 000 км. Ама като не знаеш дали някой не е самодействал и проявил мъдрата инициатива да сипе напр. "Dexron" в кутията Хангличаните нали са си пинтиЙ, та едва ли биха се набутали излишно да сменят ATF преждевременно, но все пак е добре да смениш в рамките на една година лека-полека "всичкото чорби". Раздатъчна кутия - масло за NV-245 / 247 (мисля, че и "Командера" е с quadra-drive ІІ система 4х4), диференциали - 75w140 с добавка на "Мопар" за LSD, хидравлика на волана и... май това е.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Благодаря за пожеланията!Камбанката не се маха от настройките.Утре ще ходя до Дарсауто да видим какво ще измислят.Ако могат да ми направят и фаровете да светкат с паленето,идеално.Днес смених предните дискове,накладки,тампони на предната стаб. щанга,двата задни амортисьора с Монро,два шарнира.Вече не хлопа и не се клати,но едни Билщайни отзад няма да и навредят.Тези части плюс масло ATF+4 и два филтъра плюс масло 5-30 и филтър за ДВ. ми излязоха точно 1000лв.Верно че имам намаление,но това най много ми харесва че можеш спокойно да си поддържаш колата без разни стресиращи числа като при Мерцедес напр.На предния спирачен апарат,на едното цилиндърче се е скапала гумичката и не връща.Днес с навото феродо направо запуши.Знае ли някой дали има ремонтни комплекти или трябва да се сменя целия апарат?Утре ще го мъчим да се раздвижи поне временно.
            Честито и от мен. За апарата, иди в Алфасервиз, на колелото за Сл.Бряг и търси Добри. Преди седмица ми "излекува" идентичен проблем. Предай му и поздрави от Илко с ГЧ, той си знае. Ако искаш и тел мога да ти дам...
            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
            Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Да,quadra-drive ІІ e.Ще ги сменя сигурно доста по рано.На хидравликата поне заради смяната на семеринга.

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
              Честито и от мен. За апарата, иди в Алфасервиз, на колелото за Сл.Бряг и търси Добри. Преди седмица ми "излекува" идентичен проблем. Предай му и поздрави от Илко с ГЧ, той си знае. Ако искаш и тел мога да ти дам...
              Днес,намерените комплекти гумички,се оказаха по големи и не свършиха работа.От една известна фирма/в Бургас/ ми предложиха някакви/по рамата/, за 105ЛЕВААААТия комплекти ги видях-4$,който иска да го смята каква е надценката.В същия магазин ,преди, един от продавачите ми вика "части за американски коли е СКЪПО УДОВОЛСТВИЕ".След което видя в компютъра че два фара за Черокито са 100лв. и му стана едно тегаво.
              Явно наистина слагат различни апарати както каза Bogoljub Gagic и верно на него пише само Jeep.Та добре че един приятел на сина ми/от авточастите/ се хвана да ги търси по размер и хоп-комплект от Мерцедес Вито/големия/ същите.Вече са яко наврени и станаха идеално.Интересно че буталата са от нещо като текстолит,не са метални.

Коментар

За какво тел?

Коментар

За какво тел?
                  Телефон

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                    Телефон
                    Ха,ха да де да

Коментар

...........................Интересно че буталата са от нещо като текстолит,не са метални.
                      Те и на Grand Cherokee WJ, Liberty KJ са такива. Отдавна ги правят от такъв материал - така не провеждат топлина от накладките към спирачните апарати. Тези са на Liberty KJ.

Препоръчително е при профилактиката да се промие системата, защото зад буталата се утаяват доста мръсотии и при събиране на буталото навътре, за да се сложат нови накладки, после спирачките започват да задържат и да греят.
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Да,наистина така не провеждат топлина,а и се олекотява.
                        Пропуснах да кажа че апарата беше свален и почистен,а после обезвъздушен без проблеми по стандартния начин.

Коментар

За какво тел?
                          Абе имам тука един нов Samsung S4 и се чудя какво да го правя, та да ти го дам и да чукаш по накладките с него, дано се оправят.........
                          Ама като гледам си се оправил вече.... и ще си остане за някой друг.
                          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Абе имам тука един нов Samsung S4 и се чудя какво да го правя, та да ти го дам и да чукаш по накладките с него, дано се оправят.........
                            Ама като гледам си се оправил вече.... и ще си остане за някой друг.
                            Дай го да почукам компа да се оправи,че още ми дрънчи на 120км.

Коментар

Ами като гледам по-горе, май вече си ходил при Таньо, за настройка. За Бургас друг съвет не мога да дам..... освен една клечка за зъби в камбанкат да мушнеш и над 120 да млъкне. Обаче трябва честа да я вадиш и слагаш и ще се "разшляка"

Коментар

Това дето сигнализира при 120 км/ч стандартната камбанка ли е, която звъни при непоставен колан, при свършваща течност за чистачки, забравен ключ, неизгасени фарове и т.н., или е друг звук ? Ако е стандартната - трябва да може да се изключи софтуерно, ако е допълнителна - да се намери и ... отскубне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X