Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрация при нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вибрация при нива

По шантава работа не бях виждал до сега.Нестига,че на руската техника трябва най редовно да се притяга нещо па те руснаците и раздатката даже са направили така,че човек да не може да си почине малко

Па после нивата било джип Нещо хич не ми се верва
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
      Па после нивата било джип Нещо хич не ми се верва
      Хайде, хайде поне малко прилича.

Някой може ли да каже какво точно трябва да има по един автомобил за да се нарече ДЖИП. Аз мисля така:

Два двигателни моста
      Рама
      Блокировки
      Бързи и бавни обороти

Хайде добавяйте.
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение

Някой може ли да каже какво точно трябва да има по един автомобил за да се нарече ДЖИП. Аз мисля така:

Два двигателни моста
        Рама
        Блокировки
        Бързи и бавни обороти

Хайде добавяйте.
        Опааа, половината форум отече. Не са с джипки

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
          Опааа, половината форум отече. Не са с джипки
          още 40% дадоха фира заради блокировките

и к'во?

останаха само Нивите джипове

е, и тези дето на предния капак пише JEEP

Коментар

Малей извиневам се ако утепах форума.

Коментар

Ми то и нивата е на самоносеща конструкция,така че...Еее,виж...Уаза може да нема блокажи (освен ако не си заварил планетите за сателитите с чичо електрожен),ма са вписва в категорията джип

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение

Два двигателни моста
                Рама
                Блокировки
                Бързи и бавни обороти

Хайде добавяйте.
                Ми на Нивата и липсват 2 от твойте признака,докато на Уаз-а само един от твоята класификация

А блокажи има и за Нива и за Уаз и които иска си купува и си монтира,докато за нивата не се продава рама

Междодругото карал съм Нива и то в зимно време и бях приятно очарован от проходимостта и ,но след като се забодохме в една канавка и трябваше УАЗ-а да идва да ни тегли се разочаровах как съединителя и по едно време изчезна от зор да я изкараме.Струва ми се там също и е слабо място.Незнам това са ми наблюдения от единствено каране.
                А ако съединителя е като на Лада 5 ица направо немам думи

Айде стига съм писал,че ще стане война пак

А ония ден закъсах с моя УАЗ щото реших да минавам пред един гьол с едни гуми за мъгла . И отидох да вземе ГАЗ-ката и да го дръпнем.Обаче не бях закачил отзад все още теглича и го прекарах през дупката му.Пробвахем да дръпнеме леко спокойно но не стана да излезне с добро и се наложи да се приложат по вандалски методи с по рязко дърпане.Е излезе де.Обаче после където е било въжето лекичко е подгънало рамата от удара при дърпане.Признавам че вината си е чисто моя,щото тоя теглич трабваше да си е на мястото и най малкото щото не е трябвало да се завирам там където не мога да илзезна,ама си мисля дали при същата ситуация нивата нямаше да и се откъснат първо куките заедно с бронииите та ако не и още нещо
                Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Абе колеги като писах какво трябва да има един джип не сам мислил за Нивата Пуснах моето мнение и изках да разбера вашето по вапроса а не да правя война Според мен това са най важните неща за един джип за да бъде проходим и здрав Хайде сега вие допълнете нещо пак после ще видим на кого какво му липсва

Коментар

Мисля че това какъв трябва да е един автомобил че да се нарече джип сме го обсъждали многократно. Тук пак не може да се даде ясна класификация, защото има много подкласове.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

задравей аз наскоро си купих нива и смених всичко по нея от мерак, но вибрациите си останаха на раздатката. Не съм сменил тампоните на раздаткат майстора каза че са нови. Гресирах карданите те наистина не бяха гресирани и кретата са сменени.Дай някакъв съвет.

Коментар

Първоначално публикуван от ve.ko Преглед на мнение
                        задравей аз наскоро си купих нива и смених всичко по нея от мерак, но вибрациите си останаха на раздатката. Не съм сменил тампоните на раздаткат майстора каза че са нови. Гресирах карданите те наистина не бяха гресирани и кретата са сменени.Дай някакъв съвет.

Първо честито и на тебе колега,а за по въпроса има доста изписано само малко се порови и ще намериш кавото те интересува
                        0898707872-Здравко

Коментар

Първоначално публикуван от ve.ko Преглед на мнение
                          Как се усещат вибрациите ?
                          1. Като потегляш на първа и после изчезват , отслабват - скъсано гумено каре м/у раздатката и скоростите.
                          2. Като караш равномерно до 60-70 и после утихват , но над 90 не можеш да караш ... - разбалансирана ГУМА, крива джанта .
                          3. Постоянни вибрации и изчезват само като си на бавни - трябва да си центроваш раздатката . Писано е в друга тема - в този раздел .
                          Ето го :
                          Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          Ти центрова ли раздатката ?
                          Вдигаш и четирите гуми във въздуха . Подсигуряваш се здраво !!!
                          Ще лягаш долу .
                          Изключваш скоростите на свободна да си .
                          И малкия лост в средно положение също.
                          Палиш двигателя и включваш на четвърта . Карето до раздатката върти , но нататък , карданите и гумите не .
                          Бръмчиш така 20-30 секунди .
                          Ако има кой - в това време ти стяга болтовете отдолу ( преди това естествено си ги отпуснал малко). И толкова за центровката от двама души.
                          Ако си сам ( не е препоръчително) - разхлабваш раздатката отдолу едвам-едвам . Да не се движят свободно тампоните , а с напън .
                          Правиш горната гимнастика - ( на четвърта ) и гасиш колата .
                          Лягаш и стягаш .
                          Готов си !
                          И пишеш колко вие - това е .
                          С какви гуми си ?
                          Успех !
                          Последно редактирано от bgbul; 03-12-09, 20:08.

Коментар

относно мнение на "bgbul": "Карданите въртят .... но гумите не..."

Това не ми е ясно как става. На фул тайм-а и двете оси? На парт-тайм-а задната ос? Освен корпусите да са празни.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                              относно мнение на "bgbul": "Карданите въртят .... но гумите не..."

Това не ми е ясно как става. На фул тайм-а и двете оси? На парт-тайм-а задната ос? Освен корпусите да са празни.
                              Добре - прав си !
                              Само карето м/у скоростната и раздатката върти.
                              А точно то ни трябва за да регулираме раздатката .
                              Няма как кардана да върти , а гумите НЕ . Ясно е .
                              Допуснал съм грешка !
                              Ще си взема бележка ... ама ти защо чака чак до сега ?
                              Благодаря !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                                ...
                                ама ти защо чака чак до сега...
                                Нали съм ти казал, че с удоволствие те четя.
                                Ама това съм го пропуснал. Сори!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X