Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят проект Jeep Wrangler JK

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Моят проект Jeep Wrangler JK

И да не забравя все пак да спомена и "донора" въпросния военен вариант на моя убавец, а именно Jeep J8:

My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

В Люлин не е чак толкова опасно де

Коментар

50call.Браунинг му отива!Тия джипове са голяма класика,тоя с U.S. Army съм го виждал много е барнат ,има още един с жълти звезди и надписи и той ли е твой?Тия твърдите шарнири нямат ли по ограничен ход,въпреки ,че при тях по принцип е малък?И още един въпрос,ще извиняваш,частите само по интернет ли ги поръчваш,че аз заради малкото магазини по София и поръчките не станах собственик на JEEP,но ЧЕРОКИ!/слабост са ми/
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Пазарувам само през Интернет, но не директно от БГ. Ползвам мой приятел, който живее в Хюстън. За повечето чаркалъци даваме адрес на доставка директно при изпращача на контейнери до БГ, но някой първо пристигат при моя приятел в Хюстън и след като с камера и микрофон през Скайп, шублер и ролетка се убедя, че това е, което съм поръчал заминават за товарене в контейнер. Така нещата се оскъпяват малко с допълнителния вътрешен шипинг, но който е ял дървото на мексиканските или костарикански служители в оналйн фирмите в САЩ ще ме разбере. Преди ползвах аир карго за 10-15 дни време на доставка, но откакто учетвориха цените съм принуден да мина на морско карго, сиреч с контейнер по море и доставка до 3 месеца. За сведение на тези които се интересуват цената за доставка с контейнер до БГ е около $200-$300 на куб.м в зависимост от това колко ти е голяма пратката. Колкото е по-голяма, толкова е по-ниска е цената на куб.м. Естествено към тази цена трябва да се добавят и дължимите в БГ 20% ДДС и средно 5% мито по фактурна стойност, 20% ДДС върху транспорта и таксите за митническо обслужване. След което стоката може да бъде "завинтена" на джипчето. За по-дребни пратки с размери до 0.6х0.6х0.6 метра става и по пощата за около 10-15 дни. Този начин на работа никак не е сложен и ако един път го направите никога повече няма да ви мине през акъла да търсите магазини не само в България, но за някои неща и в Европа. На тоя нашия континент не знаят цената на парите. Една джанта, която в САЩ струва $130 в Европа е 300 EUR. Ако сам си внеса въпросната джанта тук ще ми излезе към $190 без да наруша никой закон и без да лъжа във фактурите. А къде е 300 EUR и къде $190. Има няма два пъти.

edit/

Иначе съм купувал и някои неща от Балканстар. Примерно задни накладки (спешно ми беше) за 380 лв. Като го изядох това дърво и после си поръчах от щатите по 4 броя предни и 4 броя задни за по $44.99/$53.99 комплекта. И ето пак: в БГ 380 лв,а от щатите с всичко платено 95 лв. Тук вече говорим за умножаване по 4 !!! Безскрупулни са направо.

едит2/

преди около седмица ми текна буксата на нагревателя за нафтата в корпуса на горивния филтър. От Балканстар ми обявиха 575 лв. за тялото на филтъра плюс 53 лв за буксата която била вече променена. Наричат я тая букса "инсталация" за да звучи по така. И това при положение, че този дефект е признат като фабричен и се случва рано или късно на всички и би следвало да има акция по безплатана смяна на всички произведени до 2009 г Wrangler JK с 2.8 дизелов двигател. Е, цялата тая работа (заедно с буксата) от ebay.co.uk ми излезе 83.50 паунда с доставката, което е 208.75 лв. па на всичкото отгоре е вече в багажника ми. И къде са 575+53 лв, и къде 208.75 лв. Па на всичкото отгоре и две седмици доставка защото не било налично в склада им. Хем е описано като фабричен дефект, хем го нямат в склада, хем го умножават по 3.
          Последно редактирано от elbgt; 17-10-12, 12:30.

Коментар

A какво е твоето мнение, като човек със солиден опит, за този начин на поръчка и доставка от Щатите? За нас, които нямаме жокера 'обади-се-на-приятел' там)

http://www.viaddress.com/

разминавам се по 3 пъти на ден с колата ти от доста време, на живо изглежда много по-'вдъхновяващо', от колкото на коя да е снимка )
            Последно редактирано от basson; 17-10-12, 12:42.

Коментар

Това е така наречената shop&ship услуга. Много такива има в Европа и USA. В България такава дейност развива Aramex. От личен опит смея да твърдя, че доста се оскъпяват нещата и липсва опцията за контрол

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
              Тия твърдите шарнири нямат ли по ограничен ход,въпреки ,че при тях по принцип е малък?
              Сорри ама тоя въпрос не бях го забелязал. Става дума за цял мост,а в тоя случай на единия от шарнирите не му трябват не малки, ами никакви "ходове". Това не е независимо окачване с А-рамена. Тук движението в единия шарнир е само около оста му и аксиално за компенсация на износването на срещуположния.

Коментар

С долното се надявам да съм полезен и за някой друг като мен, който се е чудел от къде да се сдобие с качествени унибали без да стигаме чак до USA за такива дреболии.

Качествени унибали е много трудно да се намерят на българския пазар или цената им е традиционно завишена в пъти. Преди около две години пробвах да използвам 24 мм китайски обслужваем унибал за предния ми панхард, но качеството му ме шашна веднага след монтажа. Месинговата втулка на лагера хлопаше в тялото на унибала от първия миг. За около месец луфта стана недопустим и се наложи да върна оригиналния панхард докато открия някакъв по-качествен унибал. Открих дистрибутор на INA и поръчах една бройка необсулжваем (с тефлон) на цена 105 лв. След 3 месечно чакане ми доставиха обслужваем. Не го взех разбира се. След още месец ми докараха мечтания необслужваем 24 мм унибал. От тогава мина година и всичко е ОК. Истинското си е истинско. Наскоро докато търсех 14 мм унибали за да си изработя нови биалетки случайно попаднах на този ebay.co.uk магазин. Наред с евтините открих и истински HD хром-молибденови унибали с Хром 6 покритие на съвсем прилична цена, а също така и всякаква друга окомплектовка за тях. Особено се зарадвах на маншоните. Открих това което ми трябва и за радост се предлагаха както с дясна така и с лява резба, което предполага една много приятна конфигурация на биалетката с възможност дължината и да се регулира на място без демонтаж на единия унибал. Преди седмица ги поръчах и днес ги получих. Трябва да се има предвид, че от м. Април пратките от Royal Mail вече не се получават чрез Български Пощи, а чрез Интерлогистика. Ето и няколко снимки на чаркалъците:

Последно редактирано от elbgt; 08-11-12, 14:45.

Коментар

През една скучна неделя докато ровех из нета попаднах на нещо неочаквано в български сайт за електронна търговия - BF Goodrich Mud Terrain TA KM2 с размер 37х12.5 R17. Всеки знае колко са кът в Европа офроуд гумите с размери над 33" (без да броим разните регенерати и ония кокали Simex). Принципно се срещат гуми и от 33" нагоре по офертите, но или са с двойна цена спрямо тази в USA или ако ги поръчаш неизменно ти пишат някакъв извинителен мейл, че видиш ли баш сега ги нямало и ако съм искал да им оставя телефон и бла-бла. И изведнъж ги откривам в български сайт. Естествено бях напълно убеден, че след като ги поръчам някой ще се свърже с мен и ще чуя дежурните обяснения или пък въобще няма да има развитие. И както съм си толкова убeден в понеделник ми звънят и започват с извинението, че не можели да ми ги доставят за утре, а ще трябвало да изчакам 5 работни дни. Глътнах си дъвката. Забравих да спомена, че цената на този модел и размер в българския сайт бе 433.92 лв. ($283.60) с включено ДДС и безплатна доставка. Цената в USA за същата гума е от $395. Като се сложи отгоре транспорта и таксите цената до тук от USA ще е около $490. Та потвърдих аз поръчката и отново ме налегна съмнението. Как така на почти половин цена не просто в Европа ами в България. И как така 5 работни дни. Иначе не харесвам този модел, но при тези обстоятелства не е за изпускане. Ето я и онлайн поръчката (скрил съм сайта):

И така до следващия понеделник, когато отново ми позвъниха за да ме питат на какъв адрес да ги доставят, защото гумите били пристигнали в склада им в Русе. Толкова бях изненадан, че не бях готов с отговора. Всичките места на които можех да ги прибера пукат по шевовете и помолих да задържат няколко дни. Е... задържаха и днес ги получих. Още не мога да повярвам! Дори още нямам джанти за тях. Още днес ще ги поръчам, но за съжаление остават само 3 дни докато контейнера с мостовете ми ще потегли от USA. Ако за 3 дни успеят да ги доставят ще е супер, ако не за следващия контейнер. То и без това тоя модел през зимата хич го няма.

И едно питане:
                  Това са първите гуми с бели надписи, които виждам на живо. DOT-a им е (2211), т.е. произведени са миналата година и съвсем не са стари. Когато ги видях за пръв път в склада на Спийди ми се сториха като нацепени отстрани. Все едно са на 5 години и аха да не ги взема, но като се позагледах и забелязах нещо като фолио върху цялата странична част на гумата и то само откъм надписите. Стоплих, че е някаква защита при транспорта. Та въпросът ми е към някой, който вече се е сблъсквал с това как се маха тая гадост. Мисля да пробвам с пароструйка, но не знам как ще се отрази това на надписите, защото те май са единственото което харесвам в този модел гума Прилагам и снимки.

Последно редактирано от elbgt; 26-11-12, 17:18.

Коментар

Парцалче и малко бензин и повече търкане, на АТВ-тата гумите също идват със същия защитен слой а ако не ти се играее първото заиграване в некой калищак ще оправи нещата.
                    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Доста е добра цената. Преди месец поръчахме от същия сайт този размер, но нямаха налични. Явно скоро са внесени. А това синьото пада с калчица

Коментар

Това дали не е някакво защитно покритие с нещо като восък или парафин? Защо не пробваш първо с малко спирт, защото с бензина си мисля, че може да отидат и белите надписи. Или все пак е фолио.
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря ви за инфото. Най-много ми допадна варианта със самопочистването в калта и ще пробвам първо него За сега ще отлежават на топло докато им дойде времето, че нито ги бива във сняг, нито джанти имам, нито мостовете ми ще са много доволни

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                          Това дали не е някакво защитно покритие с нещо като восък или парафин? Защо не пробваш първо с малко спирт, защото с бензина си мисля, че може да отидат и белите надписи. Или все пак е фолио.

На място пробвах да го чагъртам с нокът, ама не се предаде въобще. Само помътня леко.

Коментар

Е, тъкмо до тогава ще си седят със защитното покритие. Вероятно намалява стареенето, като предотвратява досега на каучука с кислорода във въздуха.
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Тва синьото пази надписите.
                              Не го трий, само си пада.

Коментар

Това синьото пада само в първата кална локва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X