Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снайперска стрелба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Снайперска стрелба

Първоначално публикуван от snipi Преглед на мнение
    Защо да е отишло на вятъра.Само аз ли имам пушка.
    Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    Колега - с какво оръжие разполагаш ?
    Това , че те стрелят на 50 м - прави ли ги СНАЙПЕРИСТИ в твоите очи .( на 50 м десятката е 1 см .......само един ......)
    Пиши нещо за оръжието де .....хвърля ли на 500 м точно или ще си бъбрим за фъстъци .
    Виж колко колеги има вече за скарата . Направо ще стане купон голям .
    А за терена - ясно е , че ще се разбираме .........покрай скарата ( да е далече от населено място ) - да не усетят миризмата на пържоли външни хора .
    А бе - и само със скара да си останем - пак стига . Само да е весело .

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Пиши нещо за оръжието де .....хвърля ли на 500 м точно или ще си бъбрим за фъстъци .
      Виж колко колеги има вече за скарата . Направо ще стане купон голям .
      А за терена - ясно е , че ще се разбираме .........покрай скарата ( да е далече от населено място ) - да не усетят миризмата на пържоли външни хора .
      А бе - и само със скара да си останем - пак стига . Само да е весело .
      - 9х19-не хвърля/100м/
      -40 SW-не хвърля /100м/
      -12к-не хвърля/50-60-80 м/
      -22 LR-не хвърля/100м/
      -223 R-хвърля/500-600м/
      -7,63х54-хвърля/800-900м/
      -300 WM-хвърля/1100-1200м/
      - мерак-много хвърля

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
        Днес намерих части от филм за снайперисти.Мисля, че са доста интересни.
        http://www.youtube.com/watch?v=kqkr3Mse7-k
        http://www.youtube.com/watch?v=hRd6DfDkIiU
        http://www.youtube.com/watch?v=ORC8ftVjWXw
        http://www.youtube.com/watch?v=hYBygjxemdo
        К'о ми трябваше да зяпам и аз тук ,ама Тюфекчилъкът нее работа за мене
        Най-добре е да имаш богати приятели!!!
        Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

• От: Снайперска стрелба

Пак прочетох темата и се замислих... Точен стрелец sniper (En) идва от добрия ловец на трудния за лов горски бекас snipe (En), защото това пиле излита внезапно с голяма скорост и кривули между дърветата. Иска се много бърза стрелба, за оптика да не говорим... А сега се смята, че това е позиционна стрелба, че може да чакаме и да се мерим с часове, а през това време да четем и указания - но това не е шах. Мисля, че това е по-точно да се казва dormouse(r).
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Хубава тема. Интересно защо е "заспала"?
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
              Хубава тема. Интересно защо е "заспала"?
              Явно се рязбра,че не е маитап работа.

Коментар

При тия цени - 7-12 лева за изстрел - кога да тренираш, колко да прострелваш и колко да стреляш за "точност".
                Кризата си е криза.

Коментар

Първоначално публикуван от snipi Преглед на мнение
                  Явно се рязбра,че не е маитап работа.
                  Не е майтап, но не е невъзможно. Със 7,62х54 и 7,62х39 не е проблем да се улучи автомобилна джанта с гумата на 500 м.
                  Сигурно няма да стане от първия изстрел освен ако не е пристреляно оръжието предварително на тази дистанция и тази цел. Говоря за открит мерник, не с оптика. Разбира се зависи от стрелеца и оръжието. Ако беше преди двадесетина години бих се наел за показно. Сега ползвам очила
                  сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                  dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Прав си ако джантата е от Белаз,не е невъзможно да се улучи.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      Прав си ако джантата е от Белаз,не е невъзможно да се улучи.
                      А за 7.62х39 трябва и да е на автоматична.
                      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Явно идва пролетта... всички ви прихвана пак ..... дайте най-после някъде да опитаме.
                        Има ли някой да работи на военно стрелбище (полигон).
                        Над Асеновград има такова стрелбище (под манастира който изгоря ). Ако някой работи там или има познат - нека се обади.
                        Може на лични .
                        Ако някъде около София има такава възможност (500 м) - да го каже днес.
                        Стига само може/не може.
                        Трудно е/ лесно е.
                        Пробваме и мирясваме всички (поне някой от нас ). С трасаци ще се вижда ясно, на единична стрелба и ще снимаме.
                        За мен ВСЕКИ допир до оръжие е малък празник .

Коментар

Май само в Хасково имат дистанция 200 метра..

Ако ще има панаир, казвайте, да запрягам каручката и да лъскам караджейката!

Коментар

Никой не се обади ..........жалко!
                            Можеше днес да пукаме в София.............ама тъй като вали яко сняг - дълга дистанция не става.

Коментар

Вие в София нище не видяхте от днешната зима, която ни налегна в Пловдив.
                              В Пловдив за 1/2 час - 3 см сняг ... и така до Ихтиман ..... и после асфалта сух. София сухо (студено ) ама сухо. А тук ( около Пловдив) и до Самоков - вериги трябваха днес.
                              Това пускано ли е ? http://vbox7.com/play:5d78a83c

Коментар

Може ли да споделя скромен опит от скромната ми служба в БА! Стрелял съм със СВД не си спомням колко точно патрона, но още си спомням номера на проклетата пушка (толкова много я мразех тогава). Зачисленото ми ПСО беше от друга пушка и беше с друг номер, а на останалите им бяха едни и същи. Пусти късмет голям зор видяхме с един ленчок докато я простреляме. Първо на 50 м. и после на 100 м. донастройвахме. Никога не е имала проблеми след това със свалянето и качването на оптиката винаги си стреляше еднакво точно. Боеприпаса беше 7,62 обр. 1908 г. - това е което аз знам (ако си спомням добре), и бяха много стари патрони, половината ги плюеше но сме попадали и на читави партиди. Стрелбата беше тренировъчна и винаги слагахме първия да е трасак за да се ориентираш най-малкото за вятъра. Батерийките ми бях комплект 3 бр. и нито една никога не тръгна, така че не съм виждал нищо светещо, ето защо и на нощните стрелби никога нищо не уцелих. О, забравих да ви кажа... никой нищо не уцели през нощта. Имахме и в мъгла стрелби - е, същото като през нощта, слагахме едно жълто стъкалце отпред на оптиката за мъгла ама никва файда няма от него. Мишените ни бяха всякакви (не знам нито една дистанция освен рекорда ми защото ми го казаха след като го ударих), най-гадната беше една главеста фигура мисля че беше мишена номер 2 или 2а нещо такова. Имаше и номер 8 бягаща пехота, която представляваше 3 фигури в цял ръст, които се движеха по релси към нас. Ама не беше точно фронтално към нас ами ние бяхме някак си по диагонал спрямо тях и в оптиката изглеждаше сякаш се движат настрани, това си спомням. Най-далечната беше картечния разчет мишена номер 10а. Да е била може би на 400 или 500 м. Оптиката ти увеличава само 4 пъти. Не съм виждал оптики в БА 6 пъти увеличение. Относно пушката, моля Ви не подценявайте драгуновия, изключително точно оръжие, бая тежи, малко по-силен откат от АК, но като прикладваш добре няма проблеми, един малко известен факт - по тиха е стрелбата от на АК. Нашите бяха АКМС-и руски. Поразяващата сила на куршума е много добра по книга май-беше около 3 км. Аз веднъж уцелих една дебелостенна желязна тръба около ф50 и мина през нея като през масло и следите бяха все едно е било масло. СВД-то е много гадно измислена машина за убиване и в доста голяма степен гарантира точен и смъртоносен изстрел. Не знам как е при ловните карабини, но ми беше попаднала една стара армейска пушка малинхер ли как им викат с 2 пъти увеличение. Е пълен та*ак е в сравнение със СДВ-то, пък хем е била на въоръжение(стреляше със същите патрони). За чайката на оптиката да кажа, че трябваше винаги да сочи в основата на мишената за да я уцелиш в средата, точно както при мерната линия на АК. На големи разстояния наместваш маховика горе позиция 4 за 400 5 за 500 и т.н. и след първия трасак вече коригираш на ръка. Хоризонталната никога не съм я местил, просто когато имаше вятър винаги коригирах на ръка. Това разбира се означава че първия изстрел задължително НЕ е попадение (освен фактора късмет). А чертичките на хоризонталната скала които виждаш вътре в оптиката, ги ползвахме за движещите мишени за предварение (като му свикнеш става лесно, но дистанцията винаги беше една и съща, все пак си бяха учебни стрелби). Аз като по-голям тарикат, понеже фатмаците ни даваха сами да си пълним пълнителите, щото ги мързеше винаги си крадвах по някой трасак и си слагах по 2 в началото да ми е по-лесно с корекцията. Моето мнение е, че за да направиш точен изстел на голямо разтояние, а такова е 500 м. зависят много фактори - осветеност, вятър, температура и влажност на въздуха, боеприпас, умора, напрежение, дишане. Абе трябва да си доста опитен за да го направиш от първия път. Сега стрелям по стрелбищата с всякакви видове пищови и отбелязвам че стрелбата с пистолет е КОРЕННО КОРЕННО КОРЕННО различна от стрелбата с пушка. Така, че моля не ги сравнявайте никога. Има и още неща, като се сетя пак ще пиша. Дано не съм издал някоя държавна тайна .
                                Правило номер 8: Никога не си въобразявай!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X