Обява

Свий
Няма добавени обяви.

каре и хебел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: каре и хебел

Максе, мързи ме да рисувам и снимам сега, но конусът е обърнат надолу и оста е по-широка от върха му. А той държи цялата шашма вътре. Ако го остържеш, вече няма хебел. Единствен вариант е да се направи въпросната черупка от 2 симетрични части, но колко ще е сполучливо и надеждно, не знам. Не си струва упражнението при условие, че Исузувият аналог е 50-100 лева и е напълно ремонтопригоден
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Максе, мързи ме да рисувам и снимам сега, но конусът е обърнат надолу и оста е по-широка от върха му. А той държи цялата шашма вътре. Ако го остържеш, вече няма хебел. Единствен вариант е да се направи въпросната черупка от 2 симетрични части, но колко ще е сполучливо и надеждно, не знам. Не си струва упражнението при условие, че Исузувият аналог е 50-100 лева и е напълно ремонтопригоден
      Постни един чертеж/снимка след празниците-който му хрумне решение да си каже,а Владо ще отнесе калкулациите...

Коментар

Някой от вас да е виждал втулка на хебел - оригинална от бронз ( мек материал който понася много добре на триене но не и на удари)..... мислете бе хора,,,,,,,, хебела не се движи само кръгово той отнася всеки удър във колелото странично ,бронза при удари става на пихтия-както и тефлона---Има материал - масов -от който ги правя аз, и давам доживотна гаранция
        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
          Някой от вас да е виждал втулка на хебел - оригинална от бронз ( мек материал който понася много добре на триене но не и на удари)...... мислете бе хора хебела не се движи само кръгово той отнася всеки удър във колелото странично ,бронза при удари става на пихтия-както и тефлона---Има материал - масов -от който ги правя аз, и давам доживотна гаранция
          Ти кажи за наденицата...
          Става или не става рециклиране на фронтерски хебел?
          За материала-има бронз и бронз,дурал,полиамид и една гнусна за работа "пластмаса"/сега ми изхвърча името от главата/,от която правихме зъбни колела за една машина.Трябваше по презумпция да играят "слаба точка,бушон" при претоварване.Те лагерите баталясаха.Е,купени от тук,но лагери.

Коментар

първо във фронтеровия ( исузовия хебел )има аксиален самонатягащ се лагер- във оригиналния , кйто е със пружина на коноса . И второ оригиналната е от графитен полиамид и на него не му трябва смазване а му пречи водата и ръждата която се явява абразиф. Има по стари материали , които не са широко распространени във днешно време ,,,, легендарни със своята износоустоичивост
            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

първо във фронтеровия ( исузовия хебел )има аксиален самонатягащ се лагер- във оригиналния , кйто е със пружина на коноса . И второ оригиналната е от графитен полиамид и на него не му трябва смазване а му пречи водата и ръждата която се явява абразиф. Има по стари материали , които не са широко распространени във днешно време ,,,, легендарни със своята износоустоичивост
              Недей бяга по тъча,става ли за рециклиране или не?
              Да не намекваш за валцован текстолит-едно време го варяхме в масло след струга и правихме аксиални лагери за москветата.Те нали бяха с коксов лагер и на млади водачи не устискваха твърде/това за осмаците/.
              п.п.-видях,че слагаш фронтеров и исузов хебел под общ знаменател.С Куздов по-нагоре като коментирахме,спомена,че единия/ОФ/ е ремонтонепригоден,а исузовия е.Това преди да влязат в БГ-нататък ясно,но кажи ти,като човек с опит и практика.
              ...може и на ЛС да ми отговориш,далеко съм от мисълта да ти вземам хляба.По-скоро напролет ще ти пратя моя-в момента не разполагам с кадърен човек тук/или не го знам кой е/.
              Последно редактирано от maxxx; 30-12-09, 00:25.

Коментар

фронтеровия ( исузовия хебел )има аксиален самонатягащ се лагер- във оригиналния
                МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

фронтеровия ( исузовия хебел )има аксиален самонатягащ се лагер- във оригиналния
                  Еееее...
                  Ако ти пратя моя/не е махан никога/,ще ми го върнеш ли отремонтиран?

Коментар

що не ми звънеш сега не съм най добрия във писането ,и работата със компютър 0898780604 двата са еднакви ,но се различават, има фронтери със оригинални и със други
                    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Има материал - масов -от който ги правя аз, и давам доживотна гаранция
                      Как се прецака не е истина
                      макар че моя дето го прави не е мръднал вече 1.5 година....
                      no signature no problems

Коментар

Някой от вас да е виждал втулка на хебел - оригинална от бронз ( мек материал който понася много добре на триене но не и на удари)..... мислете бе хора,,,,,,,, хебела не се движи само кръгово той отнася всеки удър във колелото странично ,бронза при удари става на пихтия-както и тефлона---Има материал - масов -от който ги правя аз, и давам доживотна гаранция
                        Нали това правиме де - размишляваме на глас.
                        За натоварването спор няма , ама аз си мисля , че например шенкелите като елемент от ходовата част са не по-малко натоварени от хебела , пък си карат стотици хиляди км. с бронзови втулки . Естествено това че говорим за фосфорен бронз се подразбира.
                        След празниците ( щото вече подпукахме пържолите ) ще го отварям и ше умуваме. ...макар че щом "гаранцията е доживотна" (за фронтерката имам предвид , мене кучета ме яли ) , може и да си спестя търкалянето под джипката . Но това като му дойде времето.
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Да не отварям нова тема,бихте ли ми казали някакъв нискобюджетен вариянт на замяна на паразитния хебел на ОФАКБ с C20NE или X20SE ,не обърнах внимание.Едно приятелче е закъсало и се опитвам да му помогна.
                          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

ОФА КБ 2,0и, преди време сменях паразитен хебел - 30-40лв от морга. От Булвария ми обявиха цена над 600лв.
                            Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                              Да не отварям нова тема,бихте ли ми казали някакъв нискобюджетен вариянт на замяна на паразитния хебел на ОФАКБ с C20NE или X20SE ,не обърнах внимание.Едно приятелче е закъсало и се опитвам да му помогна.
                              Звъниш на Лозан, пращаш му стария хебел той ти го праща оправен с гаранция за около 50-60 лв. Питай го ще ти каже точно.
                              no signature no problems

Коментар

А кои е Лозан и къде е?

Оправих се,ще му звънна
                                Последно редактирано от kalin09; 09-02-10, 18:28.
                                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X