Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ самосвал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: УАЗ самосвал

Мотора мисля,че е от Ифа мулти кар,а самосвала се вдигаеш с ръчна помпичка като на крик.МАлко бавно вдига ама е много по бързо отколкото да ринеш товара с лопатата.

Тази на Тумбе от Райово е по модернизирана Или е с ел. помпа от падащ се борд или помпата е вързана на КОМ-а на раздатката. Не съм сигурен кое е точно защото нещо умуваха и го преправяха.
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

И в Троян има самосвал.Правена е а не заводска.Много добре е направена .Ще я снимам.
      Gaz69.Suzuki SAMURAI 0887006977

Коментар

На третата снимка се вижда много добре хидравличната помпа, предавка с ремък и ел.мотора. Предполага се, че е за подемния механизам. Твърдо съм убеден , че ако автомобила се ползва разчитайки само на преден мост някои Уазовод ще страда здраво.
        MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Привет на колегите,нека тези които могат да снимат това произведение да покажат или кажат помпите от какви донори са,а може и за телескопа да кажете нещо.Благодаря предварително.

Коментар

цилиндара е некакъв малък,предполагам от самосвалче ивеко турбо дали,помпата става сякаква 10ка примерно.инсталацията няма нужда от разпределител,само трябва един кран и байпасен клапан.

Коментар

На снимката горе с вдигнатия кош се вижда ясно помпата, задвижвана от електродвигател с ремък.

Според мен задния кардан е демонтиран случайно или временно - няма причина да го няма.
              Show must go on!
              LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                цилиндара е некакъв малък,предполагам от самосвалче ивеко турбо дали,помпата става сякаква 10ка примерно.инсталацията няма нужда от разпределител,само трябва един кран и байпасен клапан.
                като гледам снимките цилиндъра трябва да е от ремарке за трактор РСД-4. Приправилен монтаж/разстояние от шарнирите/ с помпа НШ-10 без проблем вдига 2т.Като споменах правилен монтаж имах впредвид:когато разстоянието е по-голямо тонажа е по-голям за сметка на ъгъла на разтоварване.

Коментар

Първоначално публикуван от lubohamar Преглед на мнение
                  Привет на колегите,нека тези които могат да снимат това произведение да покажат или кажат помпите от какви донори са,а може и за телескопа да кажете нещо.Благодаря предварително.
                  Взема се помпа от падащ борд на камион, а крик от ремарке на трактор. Аз съм виждал задвижване на хидравпичната помпа от редукторче захванато на раздатката.Попитах собственика на УАЗ-ката, откъде е намерил това редукторче, и той ми отговори, че си го е направил сам през "доброто, старо време" в МЗ (ЗРЧ) - Ботевград. Той ми обясни, че работи на изключено положение, между бързи и бавни. Но на мен ми хареса варианта с помпа, взета от падащ борд на камион. Такава УАЗ-ка има тук във Враца. Много сполучливо изпълнение.
                  Търпението калява силния и прогонва слабия.

Коментар

колеги какво стана със снимките на тези самосвали а ако знаете и някоя за продаване телефон за връзка благодаря предварително

Коментар

Първоначално публикуван от lubohamar Преглед на мнение
                      оригинална помпа с предавка става от трактор Т25 .зацепва се на раздатката .маха се правоъгълното капаче и се монтира с 4 болта .помпата е НШ-10 трябва и разпределител .пак може да стане от газ 53 самосвал .намира се отдясно на скоростната кутия .телескоп става от тракторно ремарке .все още се намират по вторични .аз лично използвах комплект помпа с резервоар и распределител от падащ борд на мерцедес и телескоп от ремарке но още не съм го завършил .мислех да бъде снегорин .

Коментар

значи помпа от газ 53 става на ком-а на раздатката ?
                        Последно редактирано от dobrito1; 05-03-10, 19:22.

Коментар

Едва ли.Незнам дали сте виждали на газка чарковете,ама май не сте-та затова викам да се намеся.
                          Първо с помпа 10ка,тоя газков разпределител ще го захраниш утре по обяд Ама чакайте малко до довечер,ще слеза в гаража и ще ви снимам ком-а,разпределитела и помпата на газката,да не говорите наизус

Коментар

ами аз за това питам пак защото ком-а е с кръгал капак и с 3 болта и аз искам да си направя самосвал и се чудя от раздатката ли да взема движение или да реша проблема с ел.мотор

Коментар

КОМ-а на газката съм го затрупал някъде из боклуците,но разтърсете се из борсата,преди бях пускал тема за продажба и има там снимки.
                              А това са компонентите на газката-

Моя съвет е да си оставите помпата на мира.И да търсите разпределител от бетонобъркачка,имам един,ако някой го иска да предлага на лични .
                              Той е малък,изисква около двайсетина литра в минута масло,и спокойно ще захранва цилиндъра за коша,мога да ви уреда и с цилиндър.
                              А за куплирането,намирате си Уазков КОМ,той е наполовина по малък от Газковия,с карданче или каре,хващате помпата,Трябва ви и казан с около 10-12литра масло,в зависимост от цилиндъра.Но се смята така-дебита на помпата за минута,обема на тръбопровода,цилиндъра,-+2-3литра масло в запас. Не е лошо да има и филтер,ама и без него ще минете.
                              Ако искате да ползвате Уазката и като снегорин,търсете разпределител от електрокар той е с 4извода,или от трактор ЮМЗ -6извода,но трябва да мислите за друга помпа/ако ползвате 6изводен разпределител/ НШ 32 например...и с десетката ще стане,но ще е доста тегаво.
                              Дано е полезно инфото,ако имате вапроси-питайте.

Коментар

Това е КОМ-а,с фланец за помпата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X