Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети преди покупка на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвети преди покупка на Фронтера

Успех!
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

подкрепям изцяло мнението на колегата Куздов
      на външен вид е ок
      огледай добре и механиката
      добрият външен вид е едно добро начало все пак
      BMW X6

Коментар

Някой запознат ли е с техническото състояние на Фронтерата на колегата kograman - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=29680?
        Светът на Владо

Коментар

Разгледайте постовете на Kograman и може да добиете бегла представа, какво е правено по автомобила и кога, но това само за информация. Трябва да се види и разговаря с него все пак и той е от Форума.

Коментар

Лично не съм му виждал колата, но като си спомня с колко мерак я взе и колко пари вложи в нея след това, едва ли можеш да очакваш "изненадки". Човека я продава, щото чака бебе и търси нещо с повече обем за багаж. Плевен е на 150 км., говори с него, иди и я виж ... Пък може да се разберете и друго...
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

И аз давам един глас за него. Мераклия е, сменя всичко каквото му се стори че не е както трябва. Има и ръчни хъбове. Но не съм я виждал на живо.
              no signature no problems

Коментар

Като се вземе предвид това че изборът на автомобил втора ръка е въпрос на компромис между цена , качество и комфорт ( всъщност май за всеки автомобил е така ) , джипката според мен на колегата Kograman за вариант КБ си струва парите до стотинка. И като вариант на модела (сравнително нисък разход на гориво , сравнително мека возия идваща от пружините , добра динамика идваща от мощността на бензиновия двигател и по-лекото купе и не на последно място наличието на климатик ) и като поддръжка ( следейки постовете му смятам че джипа му е стегнат отвсякъде ). Така че ако аз трябва да избирам бих предпочел неговия пред варианта 7000 от Горублене и молитви към Господ да няма скрити дефекти. А такива са неизбежни щото познавам нрава на западняците ( особено на жабарите ) - задължителна поддръжка на колата в гаранционен период -и няма как друго , щото иначе ше отпадне гаранцията , а после безмилостна експлоатация 3-4 год. и хайде на баламурниците на изток рая ! Пари за нов си имат ....
                ...И накрая един съвет към Kograman : Пич , послушай съвета на колегата Kuzdov за детските колички и си карай джипката ! Ше те е яд ако я продадеш , да знаеш !
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Изчел съм всичко във форума и имам чуството, че kograman май направи джипката си като нова /не го познавам и не съм я виждал/, но не е подминал и най-малката дреболия. Въпреки, че като купи друга и ще почва отначало. Пожелавам успех и на двамата колеги.

П.С. 160 км. не са много за да видиш кола.

Коментар

Вече си имам Фронтера Идните дни ще пусна снимки на машината
                    Светът на Владо

Коментар

От: Съвети преди покупка на Фронтера

Как да разбера на пръв поглед дали има LSD на задният мост?
                      Как да различа коя е 116 и коя 120 коня, говоря за В модела, къса база, дизел?
                      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                        Как да разбера на пръв поглед дали има LSD на задният мост?
                        Как да различа коя е 116 и коя 120 коня, говоря за В модела, къса база, дизел?
                        За LSD-то - вдигаш на крик едната задна гума, освобождаваш от скорост и опитваш да я завъртиш: ако ти е трудно да я завъртиш, значи работи в някаква степен. Другия тест е като вдигнеш едновременно двете задни гуми, изключваш от скорост и завърташ едната - ако другата се завърти в същата посока ( а не обратно, което е нормално за обикновен диф. ), значи имаш късмет.
                        Казано е:
                        -"Обичай ближния",
                        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

А по другите въпроси?
                          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

За дифа - върви на някоя затревена поляна или кална такава. Някой превърта гуми на първа а ти отзад, на почетно разстояние, гледаш дали превъртат и двете заедно.
                            За конете може би по табелата- някъде във форума ги имаше видовете двигатели по години и мощност. Като видиш талона и годината на производство и ще светне.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Това което излиза при мен, е че двигателят със 120 коня се монтира от 2002 до 2004г. Този със 115 кс се монтира от 2000 до 2004г. И двата двигатвля се водят Y22DTH и мисля че разликата е единствено в ЕКУ-то им.

Коментар

А с една и съща кутия ли са?Защото 2.2 DTH, го дават по-икономично да не са сменили скорости или предавателно число на диф.Или само от друг софт е паднал разхода...нещо от сорта на 0.6 или 0.7 разлика при градско и около 0.3л при извънградско.
                                Последно редактирано от Vangelis84; 09-11-13, 20:32.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X