Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семеен СУВ дилема.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Семеен СУВ дилема.

И ако не трябваше да си продавам левия бъбрек за да го поддържам, щях да си купя Ауди Аллроад.
    Ами,то си има решение-Outback
    За тези пари един Н6 "04 запазен-и повече няма да се чудиш...

Коментар

Имам приятел, който продава 2002-а П38-к - Дизел, но е поддържан както трябва и е с последните компютри и т.н.
      С два комплекта гуми, лебед Варн отпред, музики, глезотии. Взе си 322 и затова го продава - ако искаш му звънни да се разбирате - 0885 970 670
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
        Имам приятел, който продава 2002-а П38-к - Дизел, но е поддържан както трябва и е с последните компютри и т.н.
        С два комплекта гуми, лебед Варн отпред, музики, глезотии. Взе си 322 и затова го продава - ако искаш му звънни да се разбирате - 0885 970 670
        За на "Пепи" 38-цата на жена му ли говорим .

Видях я но много е уморен е салона, иначе си е ОК.

Търся подобно нещо.....

този го изтървах...

В този ред на мисли трябва ми контакт с някой джамбазин който вилнее в Холандия.
        Последно редактирано от manta2005; 27-02-15, 13:41.

Коментар

Здравей колега с риск доста хора да ме оплюят аз бих ти препоръчал БМВ Е53 Х5 3.0 дизел или 4.4 бензин. Около 2002-2003 година вече не са толкова скъпи, споделят 70% от частите с 5-та серия Е39 и има доста по моргите ако не дай си боже се наложи да се търсят части. При автоматите е най-важно да са с кутия ZF а не GM с която едно време имаше сериозни проблеми. Иначе си е сериозен СУВ 140 не са никакъв проблем а е и доволен откъм екстри. За бензиновия мотор е препоръчително да е на газ, а за дизеловия да е по новия с 218кс а не стария със 184. Това е от мен и успех с покупката каквато и да е тя.

Коментар

Първоначално публикуван от alpinab12 Преглед на мнение
            Здравей колега с риск доста хора да ме оплюят аз бих ти препоръчал БМВ Е53 Х5 3.0 дизел или 4.4 бензин. Около 2002-2003 година вече не са толкова скъпи, споделят 70% от частите с 5-та серия Е39 и има доста по моргите ако не дай си боже се наложи да се търсят части. При автоматите е най-важно да са с кутия ZF а не GM с която едно време имаше сериозни проблеми. Иначе си е сериозен СУВ 140 не са никакъв проблем а е и доволен откъм екстри. За бензиновия мотор е препоръчително да е на газ, а за дизеловия да е по новия с 218кс а не стария със 184. Това е от мен и успех с покупката каквато и да е тя.
            Във никакъв случай..... във никакъв.

Следващото мнение е лично мое и никой да не се засяга.

Това недоразумение незнам кой извън Германия го кара. Ужясяващо неудобни задни седалки което е интересното със новите модели това се влошава, чак ми е жал да си кача децата там.
            Отпред е ОК като за офроудър но това е СУВ за бога. След 4 дневно каране на такова нещо из нашите географски ширини си заобичах ягуара още повече а местния чакръкчия мен .
            Като казвам това машина произведена 2010-та година на под 90к.км. поддържана. Единствения плюс е че лети безгрижно и стабилно със скорости дооооста над разрешените от закона, но за това си има коли а не джипове на 20" 300мм гуми. с челно съпротивление на жилищен блок. И Х5 в нормално състояние за под 20-25 НЯМА.

Коментар

Без да ангажирам колегата със моето мнение.
              Карал съм какви ли не кошници.И хлопели и фордове и прочутите и прехвалени, вагини-немски и френски.От миналата съм със старото Санта Фе.Дизел,автомат.Дотогава само съм си мислел,че карам автомобили.Сега разбирам какво е SUV.Широко,стабилно държи пътя,поглъща дупките с удоволствие,меко вози,държи прилични скорости(карал съм го със 140-150 по наште "пътища"),със климатроник,кожени седалки,подгряване на същите,огромен багажник,круиз контрол.Новите сигурно са по добри.Щом колегата разполага с по голям бюджет,може да се огледа за подобен автомобил.Досега съм му сменил маслото на двигателя,маслен,горивен и въздушен филтър,накладки.Пропуснах да спомена,че двигателя е 2.0.
              Возил съм се на Опел фронтера.Ами не ми хареса.След този случай, за дълго време се бях отказал от джипове.
              Виждам ,че колегите препоръчват автомобили със 3 че и 4000 кубика.Вече ми се струва прекалено.Като разход и данъци.Ама всеки него си знае.
              0

Коментар

Кореиците са много качествени.Возил съм се в новото Саната Фе дизел-и ми остави само положителни впечатления.Киа Соренто е малко по офф-раоад и вози по-твърдо.
                Grand Vitra ddis 2008
                SEAT Althea XL tsi 2010
                Mitsubishi Canter

Коментар

Колега, въпреки моделите към които си се ориентирал, мога да ти насоча вниманието към Санта фе 06-07г , 150с.к 2,2 CRDI SUV. Доста сполучлив модел със сравнително най-малък брой проблеми според доста списания из Европа, в предната тема съм изразил мнение по въпроса, може да го прочетеш http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=194994
                  Черокито е доста проблемно, имах приятел с такова и беше мъки по сервизи и пари за части. Куца работа, едвам се отърва. Киата - чувам че се държи прилично за сега.

Коментар

Първоначално публикуван от vamfan Преглед на мнение
                    Колега, въпреки моделите към които си се ориентирал, мога да ти насоча вниманието към Санта фе 06-07г , 150с.к 2,2 CRDI SUV. Доста сполучлив модел със сравнително най-малък брой проблеми според доста списания из Европа, в предната тема съм изразил мнение по въпроса, може да го прочетеш http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=194994
                    Черокито е доста проблемно, имах приятел с такова и беше мъки по сервизи и пари за части. Куца работа, едвам се отърва. Киата - чувам че се държи прилично за сега.
                    Благодаря за съвета,

Проблема е че излиза малко от бюджета, както казах цената която съм склонен да палтя е около 6000-6500 евро (13000лв) оставям още две за обслужване гуми... и дреболии.
                    Горните две опции П38 и Гранд този ценови диапазон е над средния по скоро клонящ към високия във Европа което предполага вероятно поддържани автомобили с история.

Докато Сантата във тези години 2006-2007 Започват от 8000 евра (това как нашите джамбази карат колите да са по евтини с по 2000 евро е ясно на всички) което предполага проблемни автомобили, за мен реалната цена на такова Санта фе за читав екземпляр е около 18-20 което е доста над бюджета.

Сега конкретен въпрос за лека разходка по поляна коя система би била по адекватна при АТ гуми Куадра драива или РР със тракшън на двата моста.

Същия въпрос стои и при сняг 20-30см. със зимни шосейни гуми.

С риск да настане олялия Ако казвам ако някога вляза в гората за ултра леека оффроад разходка по горски коловози (черни пътища ) не през зимата пак със АТ гуми коя система би имала предимство.

Коментар

За да си в цената вместо Санта Фе ,вземай КИА -та .Само си помисли как започва работния ден на корееца и ше разбереш защо имат и високо качество!
                      Grand Vitra ddis 2008
                      SEAT Althea XL tsi 2010
                      Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
                        в гората за ултра леека оффроад разходка по горски коловози (черни пътища ) не през зимата пак със АТ гуми коя система би имала предимство.
                        В гората най-важно е магарето зад волана и подходящи гуми.Няма електронна система,която да е надеждна там/за справка-предпоследната разходка/.За там трябва чиста механика.Електрониката е за асфалта.
                        Последно редактирано от gimax; 01-03-15, 07:13.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                          В гората най-важно е магарето зад волана и подходящи гуми.Няма електронна система,която да е надеждна там/за справка-предпоследната разходка/.За там трябва чиста механика.Електрониката е за асфалта.
                          С две думи хубави гуми и гранд ( знам твойто мнение за джиБ )

Коментар

То нали Гранда няма и грам електроника по него...
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                              То нали Гранда няма и грам електроника по него...
                              Четворките му нямат
                              От всичко което разбрах е че имам два избора механичния и своенравен quadra drive и електеонния тракшън на П38, който в последствие може да упгрейдне със два торсена и май става перфектно.
                              Проблема е че нямам никакъв опит и наблюдения.
                              Последно редактирано от manta2005; 01-03-15, 15:18.

Коментар

Купих си Киа Соренто 2008г. и съм много доволен от този СУВ Мощен и стабилен на пътя и извън него,возията е по твърда извън пътя но е сигурен!На пътя си е бегачка отвсякъде с този мотор 170 коня!Обслужването е евтино за такъв клас автомобил!С две думи доволен съм!
                                Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                                На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                                Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X