Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване на Хонда ЦРВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обслужване на Хонда ЦРВ

Веднъж като свалях водната помпа, при зацепването на ремъка, в бързината, горе на единия вал бях прескочил 1 зъб на ремъка - в резултат : црв-то си запали нормално , без прекъсване, но като пробвах да я извадя от гаража ми изгасна 2 пъти - нямаше никаква мощност (беше с по малко тяга от жигули 1.1л) .На друдия ден я зацепих както трябва и всичко беше ок, но преди да я оправя, като я погледнах отгоре срещу двата отвора на валовете имаше доста голямо рсазминаване при единия отвор. Просто няма как да я зацепиш погрешно без да разбереш, а хлабината на ремъка можеш да обереш от обтяжната ролка ако е нужно.

Коментар

Здравей,
      За да си зацепя пак ремъка, видях че трябва да махна единия тампон на двигателя. Това означавали че трябва да вдигна колата на различно от стандартното място с крика?
      Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

НЕ , не трябва, тампона си седи там, ти ремък няма да сваляш! Но за мен ремъка ти е ок, един зъб дава видима разлика, аз никога не съм бучил отверки в дупките на вала за ремъка, винаги съм го правил по книгата, освен тея белези ЪП има и едни други малки врязани в един от зъбите на зъбните колела, те трябва да са един срещу друг когато УП сочат на горе. Тази разлика горе може да те заблуди от хлабината на ремъка между двете колелета , която нямам как да обтегнеш. А за да си обтегнеш самия ремък не е нужно да разглобяваш нищо дори не е нужно да сваляш гумата. На капака точно срещу болта на ролката има отвор, там вкарваш само и единствено дълъг камък от гедоре, щото ако вкараш къс няма да можеш да го извадиш като дръпнеш удължението и ще падне вътре при ремъка Та, дълъг камък разхлабваш болта на гаиката, въртиш на ръка мотора 2 оборота и стягаш болта тва е. Този ремък се обтяга единствено и само от пружината на ролката, всяко своеволно натягане на ръка само щото ти се вижда хлабав съсипва живота на ремъка за отрицателно време и нищо чудно да го скъсаш на половината му живот. Ти ако имаш разлика с един зъб със сигурност няма да си познаеш колата, ако върви добре и мърка като коте на празен ход нищо му няма на ремъка. Ето тва са моите, снимал съм и и там разни мои белязки но има и УП има и двата прореза на двата зъба как са един срещу друг https://www.dropbox.com/sh/s1nbgolri...Ww9tplWCfdJHEa
        Последно редактирано от zero; 26-05-14, 13:54.
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
        Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Здравейте,

Аз през този болт(crankshaft pulley bolt) си въртях двигателя като си гласих клапаните. И да определено имам някакви проблеми които не мога да обясня затова много не съм писал за тях. Тия дни като имам време ще поразгледам белезите да всичко е ОК ако не е ще трябва да действам по сложния начин за да върна едното зъбно колело с един зъб. Иначе си изглежда добре ремъка няма нужда го натягам ама ако трябва да го сваля и да го сложа пак исках да знам колко зъба на ремъка са между всяко зъбно колело за да не объркам нещо.
          Тук си намерих едно инфо как се прави операцията..... и този пише че трябва да подпреш двигателя отдолу.
          http://www.hondasuv.com/members/showthread.php?t=53508
          Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Първоначално публикуван от NEKTAR Преглед на мнение

Тук си намерих едно инфо как се прави операцията..... и този пише че трябва да подпреш двигателя отдолу.
            http://www.hondasuv.com/members/showthread.php?t=53508
            Двигателя се подпира когато сменяш ремъка,защото за да го извадиш се откача тампона.
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

Ти не може да объркаш зъбите между колелата, нали се сещаш че ако това стане веднага едното колело ще избяга от белега За мен наи показателни са двата белега на двата зъба които застават един срещу друг, тогав аи да погледнеш маркерите УП ще видиш че не седят баш така както в книгата на горе вертикално ми имат лек наклон на ляво. Ако все пак откачиш ремъка при зацепването го зацепваи един зъб на зад, демек онея две резки на зъбите да са с един зъб предварение, защото когато пусшнеш ролката да опъне ремъка тя издърпва колелетата на пред и всичко си идва на място, ако го направиш на белези преди да пуснеш ролката винаги ще ти бяга с един зъб , това е честа грешка на някои мастори За това коляновия на ГМТ а разпределителните с един зъб на зад. И след всяко зацепване въртене на ръка 2 оборота на вала и проверка на белезите, съветвам те да го правиш без свещи за да не ти шават допълниително валовете и да ти е по лесно да въртиш.
              п.п. а и още нещо, много внимаваи да не изгубиш на шаибата на вала клинчето
              Последно редактирано от zero; 26-05-14, 20:40.

Коментар

Здравейте,
                @bochkata- благодаря, това ми спестява доста работа и като се замисля наистина няма да има нужда да махам тампоните зада си наместя ремука.
                Между другото ми се върти една идея в главата как ще стане още по лесно.....ако успея в събота ще пусна малко снимки.
                @zero-това със свещит е много добра идея, че се измъчих доката регилирах клапаните. Колото до свалянето на ремъка ако неуспея с мота идеика ще боцна две бургий там кадето са дупките на валовете за да не ми мърдат зъбните колела.
                П.П. навсякаде пише да въртиш обратно на чесовниковата стрелка, какво става ако завътиш наобратно ми е много чудно !?!?!?!
                П.П. няма да го загубя палчето без ще го закъсам сериозно.
                Последно редактирано от NEKTAR; 26-05-14, 20:45.
                Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

МИ и да врътнеш на обратно нищо кво, просто не е тва начина да си нагласяш белезите, ако ги подминеш не е разумно да върнеш на зад за да ги нагодиш, просто луфта които има ремъка ще те излъже с белезите. А ти ако вкарваш в дупките 5мм бургиики и долу белега на шаибата е на място то тогава пак стигаме до извода че нямаш разминат зъб. Я сподели ква ти е идеята без да го разкачаш да не вземе да си отвориш няква беля

Коментар

Здравейте,

Питам за връщането обратно защото като регулирах клапаните не бях махнал свещите и овреме на време се връщаше леко назад и се чудех дали не съм прецакал нещо. В момента ако съвпадна дуката на валчето което от към бронята и сложа бургия, дупката на задния вал не съвпада идеално с дупката на главата и ако ползвам бургия със същото фи няма да влезе ако ползвам по малка ще влезе.

Колкото за идеята дето имам не мога да го обясня като имам време сигурно в събота ще направя снимки че не мога да го обясня. Иначе ква беля мога да направя най-много са се наложи да сменя ремъка.
                    Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Не влиза ама ако го наместиш ще влезе щото има корем на ремъка а ако е подминал зъб неможе да го наместиш и да искаш че да вкараш бургиика дори по тънка. Ама ти така или иначе ще я проверяваш.

Коментар

Здравейте,

Днес стигнах до ангренажния ремък. Понеже имах една идея как да стане по набързо (накарай мързеливия на работа да те научи на акъл).
                        Но видях, че външност и долна бележка е на място то си и почнах по книжката да свалям всичко.....
                        Стигнах до голямото болченце дето държи шайбата с всички ремъци, но не успях да го развия, скачах дърпах ... (бях залостил скоростната кутия с какво ли не и всички подпорки се огънаха)
                        Като видях че няма да стане с това болченце, поразгледах и забелязах, че всъщност ми е избягало предното зъбно колелце.

Снимка на колелцата:
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:predi-pyrwoto_ne_e_v_4as.jpg
Прегледи:1
Размер:44.3 КБ
ID:5591201
                        Снимка на долната бележка:

Име:dolnata_beleshka_predi.jpg
Размер:90.7 КБ
ID:5591202
                        Върнах се към първоначалната си идея и може да видите на снимката как надигнах леко ремъка и завъртях вала с раздвижния ключ.

Име:ideikata_s_profila.jpg
Размер:72.2 КБ
ID:5591203
                        Това което ползвах за надигане е на снимката долу: UD-профил за гипсокартон, точно 3 сантиметра е. Изпилих му зъбчетата които се бяха получили от рязането и му лепнах малко изолирбанд за всеки случаи.

Име:kakavo_polzwah.jpg
Размер:45.8 КБ
ID:5591204
                        На снимките долу е резултата.

Име:kolelata_sled2.jpg
Размер:54.2 КБ
ID:5591205Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dolnata_beleshka_sled.jpg
Размер:62.5 КБ
ID:5591206
                        Регулирах си и клапаните за 10 входящите и 15(хлабаво че минимума е 16) изходящите. (като ми дойде луфтомера от китаиците ще ги наглася по добре.)
                        Някои знаели как се определя колко да са опънати другите (пистовите) ремъци?
                        Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Нещо такова и на мен ми минаваше през ума за превъртане на ремъка, но това го направи с отпусната обтяжна ролак или не ? Би трябвало да си я отпуснал за да ти позволи толкова корем за превъртането. По тези белези вече видимо нещата наистина са били със зъб разлика, от предните ти снимки не личеше добре Да питам защо си оставил изпускателните на едва 0.15, при минимум 0,16????
                          15, хлабаво че минимума е 16
                          тва е доста противоречиво в момента ако с ати на 15 са си натегнати и имаш реални шансове да ги изгориш ако караш така, намери си от някъде една пластина и си ги направи на 20 да ти е мирна главата.
                          За пистовите според дължината, аз си знам едно неписано правило, че в наи дългата част на ремъка трябва да мога като го хвана с ръка да го завъртя на 90 градуса без да прилагам кои знае какви усилия

Коментар

Здравйте,
                            Благодаря за иформацията за ремъците, точно тъка съм ги направил.
                            Колкото за ангренажния не беше лесно даго превъртя, с пластинката се беше опънал като струна тъкаче мисля, че е си е достатъчно натегнат.
                            За клапаните както съм писал и преди от коли и двигатели нищо не резбирам. Чета и правя каквото пише в книгата. Не знаех, че е по добре клапаните да се регулират по близо до максималноте стйности. През седмицата като имам време ще го направя 20 изпискателните. Сега съм позвал 15 (ползвам 5 и 10 една върхо друга което със сигурност е над 15) и пластинките влизаха без никакво триене тоест трябва да е минум 16.
                            Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Е па да беше отпуснал ремъка от ролката ми си го напъвал така юнашката

Коментар

Здравейте,

Да ама неуспях да развия големия болт одолу дето държи голямото колело и ....
                                До сега сега тествах колата, че бях намазал капак със силокон и трябваше да исъхне преди да я паля.
                                Супер е сега върви повече, вече мога да взимам завоите на 3-та, аве Honda CR-V. А обуротите са +- 10 бодобре от тва .....
                                Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X