Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с аварийните мигачи, централно заключване и пр. на Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с аварийните мигачи, централно заключване и пр. на Терано 2

Сервизът се казва "Квалитет" и се намира от лявата страна на пътя за Брестник и Куклен, много близо след колелото пред бившия "Изгрев". Телефон мисля, че може да се намери в нета.

Коментар

Благодаря! Намерих и телефон в нета. Другата седмица ще се пробвам.
      Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Как точно реши че единия акумулатор участва в паленето, а другия - не? И как мислиш че се зареждат двата едновременно, освен вързани в паралел?

На системи с 2 акумулатора се слагат 2 еднакви, и има защо да е така. Иначе го отнася единия, скапва се, а после се скапва и другия.

За информация на всички - на старите модели алармата е в един модул, а контролера на централното(модула, управляващ самите машинки) - във втори. При изключен модул всичко си работи, просто нямаш аларма и централно от дистанционното. Явно след 2000г. и това са променяли. Във варианта без фабрична аларма, има един малък модул само за централното и нищо повече. Отново при изключен такъв всичко останало си работи. Мигачите са си на отделно реле, а алармата си има още едно реле в нея. (двете със сини надписи на снимката). Едното управлява мигачите, другото - сирената. Пак - предполагам нещо са омотали в сервиза, понеже двете релета работят напълно независимо едно от друго, и управляват мигачите пак независимо едно от друго.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За зареждането на двата акумулатора, но не директно свързани в паралел, а през диод и паленето само от единия съм сигурен. Как реших? Ами с мерене и проби... Естествено, мнението нито мога, нито пък желая да го налагам.

Коментар

Малко да събудя темата - като купих колата централното заключаване работеше, но се налагаше да се натискат бутоните по-силно и продължително за да има съответното действие, като заключването беше по-трудно. Задействането се влияеше и от моята позиция спрямо колата - отзад трудно приемаше сигнала от дистанционното. Отдавах това на слаби батерии, или износени бутони и постепенно спрях да ползвам дистанционното, а заключвах и отключвах с ключа. Бях си записал на едно листче модела на батериите, но все забравях да си купя. В края на декември си купих батерии, смених ги и гордо застанах до джипката, натиснах черния бутон и .... няма реакция, натиснах червения пак същотоооо. Ами сега...питам един мой приятел, който се занимава с аларми и всякакви електронни джаджи и той ме посъветва да пробвам да обуча пак дистанционното, защото има опит от практиката му диктанционното да си губи "паметта" при смяна на батериите. Започнах да го правя по методиката посочена ето тук http://www.programyourkeys.com/Nissa...ogramming.html
            и всичко вървеше по реда си до т. 9, съответно и резултата бе 0. Занесох дистанционното на същия приятел, той го провери с осцилоскоп и каза, че излъчва сигнал. Според него проблема е в приемника/контролера. Затова питам колегите къде се намира това устройство посочено в цитата:
            Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            За информация на всички - на старите модели алармата е в един модул, а контролера на централното(модула, управляващ самите машинки) - във втори. При изключен модул всичко си работи, просто нямаш аларма и централно от дистанционното. Явно след 2000г. и това са променяли. Във варианта без фабрична аларма, има един малък модул само за централното и нищо повече. Отново при изключен такъв всичко останало си работи.....
            Тераното е 1998г и няма фабрична аларма. Моля колегите, имащи опит в демонтирането този модул да споделят своя опит, за което предварително благодаря!!!

Коментар

Според мен модулът не е виновен , по-скоро програмирането . Опитай да програмираш само едното дистанционно , т.е. без точка 8 .

Коментар

Вярно е, че не съм го писал в поста си, но аз имам само едно дистанционно, та т. 8 не е изпълнявана. Програмирах го три пъти, но неуспешно. Възможно е по т. 1 като съм въртял ключа вместо до 0 да съм стигал до офф. Ще пробвам в петък пак да проведа процедурата максимално точно и да запомня как реагира автомобила. Предните ми опити бяха преди повече от месец и не помня точно дали имаше примигването описано в т.7 или нямаше двойното примигване от т.9. После ще дам инфо.

Коментар

Модула се намира зад кората под волана, горе/долу на една линия с ключа. В твоя случай (без аларма), мисля че беше само с един конектор. Ако погледнеш зад кората ще го видиш. На размер е малко по-голям от кутия цигари.

Проблема може да е както в него, така и в дистанционното. Най-лесно е да опиташ да обучиш друго дистанционно - ако и с него е същото, значи е модула. Ако е модула, търсиш по морги или от терано или от Almera или друг носан от същите години. Би трябвало срещу 10-20лв да ти се режи проблема.

Другия вариант е като идваш насам да ти дам моя модул, и да опиташ да обучиш твоето дистанционно към него, или да ти дам резервното ми дистанционно и да видиш дали пак ще се държи така с твоя модул.

По принцип като е без аларма, няма и антена, което значи отключване/заключване на не повече от 3-5м от колата. Алармения модул (който включва в себе си и твоя модул) си има нарочен извод за антена, която е парче коаксиален кабел с махната ширмовка в края, опънат отдолу някъде по пластмасата, от която обдухва стъклото. Моята антенка съм я дръпнал по колонката - не е най-добрия вариант, ама табло не ми се сваляше, когато присаждах фабричната аларма. И хваща значително по-надалеч, но пак не твърде далеч.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Другия вариант е като идваш насам да ти дам резервното ми дистанционно и да видиш дали пак ще се държи така с твоя модул.
                    Ето това е най-разумното решение за мен, а и не сме се виждали скоро, но ще стане в края на януари или началото на февруари, че ми предстои служебно да отсъствам две седмици от София. Така ще знам какво ми трябва - модул или дистанционно. Благодаря Спарки!!!

Коментар

Проблема е решен!!! При първия опит за програмиране след изпълнението на т.6 не последва еднократното мигване на мигачите - което означаваше, че няма успешно програмиране. Преди това за да съм сигурен, че не връщам ключа повече от позиция 0 до позиция OFF пуснах вентилатора на степен 1. При едно от завъртанията стана точно това - прескочих 0 и вентилатора спря.
                      Повторих цялата процедура както трябва и тогава след пускане на бутона за отключване последва еднократно мигване на мигачите - съответно имаше успешно програмиране. Пробвах няколко пъти отключвене/заключвене и всичко с ЦЗто е наред. Извода за мен е, да се внимава при въртенето на ключа от 0 до ON(контакт), да не се върне повече ключа до OFF.

Коментар

Колеги, къде се намира този модул за централното заключване на Терано 2, 2,7 дизел?

Коментар

Коя година е тераното?

Ако преди 1996-2000, модулите са два - единия е зад кората под волана, леко в дясно от воляна (това е де-факто което хваща сигнала от дистанционното), и е или само модул за централно (с една букса е), или фабрична аларма (с 2 букси + вход за антена). Второто е кутийка зад кората долу встрани от жабката, откъм пасажера. Това там е "силовото" управление, тоест това, което управлява самите ключалки. Другото управлява само мигачите и пуска сигнал на въпросното, което управлява машинките за заключване/отключване.

Какъв проблем ти прави? Познавам добре системата - даже в момента ми се търкаля един модул на бюрото.

Коментар

Благодаря колега, 2002 година е тераното...

Коментар

Здравейте колеги.За пръв път пиша във форума и ако допускам някакви грешки моля за извинение.И аз имам проблем с централното заключване на Терано 2 2.7 TDI 2000 г.При натискане на бутона за заключване от ключа се опитва да заключи само вратата на водача след което веднага я отключва.Другите врати не реагират на заключването.Когато ги заключа ръчно отвътре без проблем ги отключвам от бутона на ключа.Според мен не се подава информация за заключване към останалите три врати.Ако някои може да помогне ще съм благодарен.

Коментар

Шофьорската врата е отделно от другите врати като управление. Търси прекъсната жица, изгорял бушон, или нещо от сорта. Сервизното ръководство е качено във форума отдавна - вътре има електричека схема точно за тия след 2000г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X