Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тест

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Тест

Днес опитах да повторя теста на Иво Ангелов,по-точно частта с дълбаенето на дупка в дърво с моето злополучно менли.Ами,още с първото забиване и огъване връхчето се счупи и остана в дървото,като че е от стъкло.По нататък пробвах с китайското парамилитари и с OKC RAT model 1. На китаеца му се подви върха,а само онтариото се справи с задачата (обичам го този "плъх")Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010351.jpg
Прегледи:1
Размер:137.4 КБ
ID:5551141Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010350.jpg
Размер:158.7 КБ
ID:5551142
    Според мен ножлетата на блейдфорума се различават от нашите по качеството на остриетата.

Коментар

От: Re: Тест

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
      Аз за "евридейка" на кораба ползва едно "бако" с оранжева кания (мисля, че символизира братски китай) купено от рибарския за магазин за космическата сума от 12 лева.
      То е нарязало сума въженца, парчета гума, отваряло е консерви, че и салам и 'ляб реже даже....
      BAHCO, младежо, не знам на теб какво ти "символизира", но е Шведска фирма с над 100год. история. Ножа, който описваш, е от Сандвик стомана, и заедно с няколко други марки от същия регион нямат аналог като съотношение цена-качество/стига да не са изкопирани от "братски Китай"/. Та с това, което си вършил с него не си открил "топлата вода", ножа може много повече! Поздрави!
      "Make love, not war!"

Коментар

От: Тест

По цените им ще ги познаете.По работоспособността им ще ги оцените.
        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
          Така де само че нещо цената вече не е показател за качество . На тая ножка съм и замислил още издевателства .
          Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
          Ножа, който описваш, е от Сандвик стомана,
          Стоманата дали е Сндвик ; руска ; кремиковска няма никакво значение . Въпроса е в последващата обработка . А и за 12 лева силно ме съмнява да е нещо произведено от шведите .
          Последно редактирано от sek.1; 05-01-14, 12:10.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Re: От: Re: Тест

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
            BAHCO, младежо, не знам на теб какво ти "символизира", но е Шведска фирма с над 100год....
            Ъмм благодаря все пак за разяснението, ама и аз не съм хванат от гората и аз съм чувал за разни работи.
            Аз за произхода му дали е с дръпнати очи бе споря за крупната сума дето е купен и повече от година и половина тормоз не се оплака...
            Имам ножки за по няколко пъти по 12 лева, ама тях сърце не ми дава да ги ползвам по тоя начин...

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
              Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Така де само че нещо цената вече не е показател за качество
              Имах в предвид евтинджосите, които си вършат работата с години...в тоя смисъл са по-успешни от скъпоструващите(и не задължително качествени), които много хора не смеят да свалят от витрината за да не ги надраскат примерно...
              Всеки трети е шести

Коментар

Като гледам тоя тест се чудя що съм си накупил толкова ножове ....
                Направо се чудя що ли съм си купил толкова много дрехи, мога и с работния мърляв гащеризон да си ходя по улиците и да си стоя в къщи с него...
                Пък и що ли си продадох някога стария Москвич и стария черно бял телевизор?

Коментар

Няма лошо да ходиш с работния гащеризон по улиците. Твоя избор, стига да е испран. За Москвича и черно-бялото ТВ също е твой избор.....

В един момент все се замисляш за съотношение цена-качество-работни характеристики.... И когато цената почва да расте експоненциално спрямо другите две - почваш да се замисляш.... А нахуа?!? Кетайче за 5-10-15 лв - ОК, колкото толкова..... Форумно ножле в същите размери, хубава стомана, лимитирана серия, 55 лв - ОК, що пък не, ще свърши нЕква работа и е готин аксесоар.... Едно Бъкче със сходни характеристики струва толкова или повече кинти, ама не е лимитирано, примерно.... Обаче една Магуста в същия размер и с цена от 4 до 10 пъти по-висока...... Сорри, бате, това не го разбирам...

Та. За кво са ти толкова чикии и колко от тях ползваш редовно?
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Да ползвам темата,ножките опинел дали ги бива като нож,а не като макет ?

А като споменахте BAHCO

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140105_211929.jpg
Размер:167.8 КБ
ID:5551264

От няколко години ползвам само такива !
                    Последно редактирано от Roninn; 05-01-14, 21:28.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      Да ползвам темата,ножките опинел дали ги бива като нож,а не като макет ?
                      Стават, що па не?
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

".......През 1985 г. музеят „Виктория и Албърт” в Лондон избира Opinel като част от изложба в чест на „100-те най-красиви продукта в света”, заедно с Porsche 911 и часовника Rolex. Opinel е избран като един от 999-те най-добри дизайна в света и е бил изложен в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк като дизайн-шедьовър......"
                        Опинелките стават, малко са им грозни остриетата(но това си е мое мнение).Проблема им е само един, ако дръжката не е от маслиново дърво се раздува от водата(при миене например).Трябва да се приложи едно домашно импрегниране, за да бъде спестено това неудобство.Оставяш я за една вечер в олио или зехтин и след това няма грижи.Аз отначало ги разглобявах напълно преди импрегнирането, но после установих, че става и без разглобяване.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_3725.jpg
Размер:122.9 КБ
ID:5551352Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_3727.jpg
Размер:110.4 КБ
ID:5551353

Опинела дава голямо поле за къстъмайзинг .
                        http://www.youtube.com/watch?v=8neoS...ature=youtu.be
                        Последно редактирано от Keltis; 06-01-14, 08:32.
                        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Тц, теста не е коректен щото ножа може и да е китайски ама пък чука е Профел ! Та именно на марковия чук се дължат резултатите от теста !
                          Пък тука по нашенско са пуснали едни Беар Грилсчета от 5 до 30лв. , пластмасовите дръжки поизбелели и на пипане хич не го докарват до оригинала, ама пък острието ме изненада сериозно с остротата си! Пипал съм и разни супер дупер маркови (по магазините разбира се, не че ще дам толкова пари за парче железо) и смея да твърдя че тия превъзхождат доста от марковите по острота!
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Имаше преди няколко години из Нета един "тест", в който някакъв кретен се опитваше да цепи кокосов орех с Мора. И правеше малоумни коментари, от които като лаф остана култовото определение "наджимби се"...

Аха, сега го намерих.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                              Тц, теста не е коректен щото ножа може и да е китайски ама пък чука е Профел ! Та именно на марковия чук се дължат резултатите от теста !
                              Пък тука по нашенско са пуснали едни Беар Грилсчета от 5 до 30лв. , пластмасовите дръжки поизбелели и на пипане хич не го докарват до оригинала, ама пък острието ме изненада сериозно с остротата си! Пипал съм и разни супер дупер маркови (по магазините разбира се, не че ще дам толкова пари за парче железо) и смея да твърдя че тия превъзхождат доста от марковите по острота!
                              И чука е китайски Сома с полимерна дръжка . Имам го от десетина години и се очертава това да ми е най здравия чук в живота . Такова блъскане е отнесъл през годините а по металната част няма никакви следи . Дръжката малко съм понащърбил щото по някога особено като избиваш шарнир чат пат уцелваш нея
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                И чука е китайски Сома с полимерна дръжка . Имам го от десетина години и се очертава това да ми е най здравия чук в живота . Такова блъскане е отнесъл през годините а по металната част няма никакви следи . Дръжката малко съм понащърбил щото по някога особено като избиваш шарнир чат пат уцелваш нея
                                Заприлича ми на Профел - имам и чук (голям, за пукане на дърва) и брадви малка и голяма, яката работа са!
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X