Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на накраиници без стенд преден мост? хватки и чалъми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна на накраиници без стенд преден мост? хватки и чалъми

Ами да смени сервиза. Явно и те са толкоз в час.

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
      Не говорим да си направя стъенд на преден мост, тва няма как да стане без техника, говорим как да сменим накрайник и да запазим същото разстояние от центъра на болта му до точка на вътрешния накрайник С броене на врътки не става щото новия може да е по къс или дълъг. Едно време на фиата съм го правил по наи елементарния начин, от върха на болта на накраиника мерех до началото на маншона на вътрешния накраиник че ми беше по лесно до там Колата никога не е дърпала или да е яла гуми, щото минах 40 х.км с тях и не бяха изядени неправилно. Това е един жокер от мен, ама все си мисля че някои е измислил и по тарикастки
      А и още нещо, ясно е че на колата ми на която гумите струват 1000 лева няма да си правя експерименти, става дума за коли дето не заслужават толкова, на баща ми дъртия опел, или другата ми кола Ланчата, дали няма да дам 30 лева за стенд , дето се карат по има няма 5000 на година, но все пак малко от малко нещата да си са на място
      Хора в кой век живеете?
      Не ти се дават 30 лева за реглаж - ми вози се тогава у трамвая без билети и се оглеждай за контрольори, що и ти си се качил на кола?
      Хората по-горе много точно са ти го казали - то често се случва на стенда да не се получи перфектно, какво остава пред блока (не че е невъзможно, разбира се).
      Като оставим настрана темата за шоколада - виете, че по сервизите били мизерници, но не се замисляте, че клиенти като Вас с нищо не ще допринесат за завишаването на качеството на сервизните услуги.Каквото е нивото на клиентите - такова и на сервизите.
      При мене не е 30, а е 20 реглаж на сходимост на лек автомобил - ако си от София - заповядай, ще ти я регулираме предницата БЕЗПЛАТНО и опитите са за моя сметка,и проби-грешките, и кафе, чай или уиски ще те черпя.Ако пък са ти много кът парите и един накрайник със смяната ще те почерпя, и половин година гаранция ще ти дам, та да ти остане некой лев за празниците.
      Всеки трети е шести

Коментар

Бягат защото си им закарал 25-годишен чиреп, на който не може да се познае къде е болта и къде шайбата, камо ли да се развие лесно и бързо. А "майстора" има записани 10 автомобила за регулиране само на сходимост, защото другите ъгли са заложени фабрично. Е как няма да те изгони! А и ти самия говориш за ХИПЕР досада. А иначе допуските са огромни и наистина не е необходима часовникарска точност. Един пример: сходимост при натоварена ЛАДА - 3+/-1мм, при ненатоварена 4+/-1мм.
        За simeonauto: Колега, що подскачаш толкова? При положение, че си перфекционист в работата си, такива изказвания трябва да те разсмиват, а не да те ядосват(лично мнение).
        Последно редактирано от коко келеша; 13-12-12, 16:42. Причина: правопис
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Да налея малко масло в огъня
          Последния път като ходих на стенд, така ми го "настендваха", че после се наложи да ходя още веднъж. На друго място, естествено.
          Ей така, за майтапа съм се пробвал в домашни условия, с канапите (важно условие - колата да не е усукана нанякъде и да разполагате с равна площадка) - ми става. Отне ми половин час, с малко асистенция от жената, една рулетка, шублер (не е задължителен, просто е по-лесно), два канапа и каква да е елка, която знае какво е синус.
          Ъъъъ ... ако вие самия си спомняте като какво са това синус и косинус, също е от полза
          Иначе с мерене ... не е лошо, но зарди кривата форма на накрайника и леките разлики между отделните екземпляри, обикновено меренето не помага. Ако накрайниците не са съвсем раздрънкани, сменят се един по един, с едно око на кормилото и два канапа, става за минути и резултата е ОК. Ако обаче са по-разтропани ... загубена работа. Иска си центренето. А дали на стенд или в гаража - въпрос на нерви, време и (липса на) желание за цапане и мислене.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

simeonauto нали не ми казваш че във века в които живееш, нямаш тема в тоя или друг форум в които питаш нещо си. Що питаш бре, нал си голям чорбаджия иди на майстор там щи го направят. Всяка втора тема в форумите е сходна с тази по един или друг начин, колегите вместо да питат що им прекъсват колите, що не палят и прочие, ми да идат на диагнсотика 40-50 лева е кво толкова. Тогава форума може да го закрием щото за всичко си има майстори и тука освен да си разказваме вицове друго не остава. Идеята на темата не е да се спестят 30 лева от стенд или каквото и да е други начинание по колата, изкушението да си направиш нещо сам и да му се радваш после е далеч по безценно от парите
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Абе,тва да си регулираш без стенд преден мост,е като да си извадиш сам апендикса.Стенда само констатира,не регулира.Реглажа се извършва от майстор,който би трябвало да знае какво му говори стенда.А пък тва с ролетките и канапите ми звучи като : с шублер мери,с тебешир бележи, с резак (газоплазмен) реже.
              Съвременните стендове ти дават разпечатка,по която без да си Айнщайн,можеш да разбереш дали колата ти е сходима.Четириколесните МПС имат доста повече от една сходимост.Има сходимост на заден мост,между заден и преден мост,сходимост на преден мост,странични наклони и т.н.Та за двайсе лева в домашни условия,айде нема нужда.Две гуми втора употреба са в пъти повече.Да не говорим,че е потенциална заплаха на пътя.
              ПП.До колкото си спомням,един милиметър,през рамото на горен и долен носач,отговаря на един градус.А допуските не са повече от 25 минути.Освен на ТАТРА

Коментар

Ти питаш Симеон, ама и аз ще се опитам да ти отговоря.
                Ако си правя сам всичкото дето го мога, няма да ми остане време да изкарам кинти и за един шоколадов бонбон.
                п.с. Реглаж с канапи, рулетка и отвес, последно съм правил на дзверо от аватара, ама това беше още по соц. време.
                Че и на задно окачване.
                Поздрави.

Коментар

... изкушението да си направиш нещо сам и да му се радваш после е далеч по безценно от парите
                  Всички щанги отпред смених преди година и на стенд не съм ходил. Почти по същото време сложих и четири нови гуми за по 300 лева парчето - ще рече, имам си вяра на майсторлъка.
                  Не настоявам обаче, че това е правилният начин на действие. Даже напротив. Но твоето правило номер две го има и при мен.

Коментар

Айде и аз да попитам нещо. Колко пъти сте връщани от "майстор" защото правейки ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ПРОВЕРКА на състоянието на предното окачване, той е установил, че има елементи от него за регулиране(луфт на лагерите) или за смяна(нацепени тампони на носачите)? Защото аз не съм връщан дори при очеваден проблем,който прави регулирането абсолютно некоректно.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

То за майсторите и за различните стендове е ясно и не виждам защо се палите толкова!
                      Слави ,има Майстори и "майстори" - всеки избира при кой вид да отиде, а и какъв компромис да допусне като цяло, по автомобила който кара и вози други!
                      Нещата са принципни и ясни,но всеки решава сам за себеси, как да си регулира предницата!
                      Лично аз - на стенд и след приключване на всички операции по регулирането и стягането,ново контролно замерване с разпечатка от самия стенд-всичко си излиза наяве!/естествено случвало ми се е 1-път и на мен, при смяна на накрайник да не използвам стенд ,а шублер ,но това е друго/

Спарки , ако стенда е тариран и майстора си разбира - се постига прецизната точност! Естествено ,че има и допустими отклонения на параметрите и характеристиките ,дадени от самия производител и на стенд и на автомобил -което трябва да се има в предвид! Иначе като цяло за стендовете, за каквото и да било свързано по автомобилите ,са необходимост и в пъти по-прецизни от каквото и да е друго мерене!
                      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        Айде и аз да попитам нещо. Колко пъти сте връщани от "майстор" защото правейки ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ПРОВЕРКА на състоянието на предното окачване, той е установил, че има елементи от него за регулиране(луфт на лагерите) или за смяна(нацепени тампони на носачите)? Защото аз не съм връщан дори при очеваден проблем,който прави регулирането абсолютно некоректно.
                        За повече от 35 г. опит с всякакви майстори - винаги. Явно добре си ги подбирам.

Коментар

simeonauto нали не ми казваш че във века в които живееш, нямаш тема в тоя или друг форум в които питаш нещо си. Що питаш бре, нал си голям чорбаджия иди на майстор там щи го направят. Всяка втора тема в форумите е сходна с тази по един или друг начин, колегите вместо да питат що им прекъсват колите, що не палят и прочие, ми да идат на диагнсотика 40-50 лева е кво толкова. Тогава форума може да го закрием щото за всичко си има майстори и тука освен да си разказваме вицове друго не остава. Идеята на темата не е да се спестят 30 лева от стенд или каквото и да е други начинание по колата, изкушението да си направиш нещо сам и да му се радваш после е далеч по безценно от парите
                          Подкрепям напълно!
                          Разбира се, че стендове и майстори са нужни, но няма нищо лошо в това човек да знае(а и да може) кое как се прави по колата му.
                          От домашни майстори сервизите няма да фалират. Даже може да спечелят, щото на трима самодейци поне единия ще оплеска нещата и пак ще стигне до сервиза. А там като чуят какво е правил-ще си вземат колкото им се полага.
                          Че и отгоре
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

При смяна на накрайник меря по вътрешния болт(произволно място) до центъра на накрайника(задната част). На канал, като гумите предпочитам да са опрени в земята.
                            Абе гледам конуса в долната част ди си влезе "като у дома" без напъни от една или друга страна.
                            Не виждам какво може чак толкова да се размести в случая.
                            Ако обаче предницата ми е за реглаж- отивам на реглаж.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Е затва говорим, ама кои ли ме разбира Ясно е че ако откача половината предница за ремонт няма да опъна канапите.
                              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Макар , че сам си сменям накрайниците след това я карам на стенд / щото колегата е да мен / , иначе имам едно много просто приспосбление за регулировка на сходимоста останал още от време на курсовата ми работа . П-образна шина като в горния край на двете "крачета+ има заварена по една гайка на с болт . На джантата с тебешир бележиш от предната вътрешна част два белега и на белезите замерваш със присоблението като главите на болтовете трябва плътно да опрат на белезите . Колата поставена на равно място я предвижваш така че белезите да дойдат отзад и отново замерваш - разликата в дължината отпред и отзад е около 2 - 4 мм в полза на задното замерване. Развиваш или навиваш накрайника докато не постигнеш нужното разстояние което е и сходимоста . И така няколко пъти напред и назад докато постигнеш добри резултати .
                                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X