Обява

Свий
Няма добавени обяви.

64-битов Firefox?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 64-битов Firefox?

Половината проблеми със файърфокс идват от тъпия флаш плеър. Зависването и туткането му гладно идват от него. Има един процес който се стартира заедно с Файърфокса който отговаря за флаша и ако например се крашне само плеъра умира този процес като целта е да не умре целия браузер. Това го въведоха може би в 5-6 версия не помня вече коя беше. По принцип работата на браузера може да се оптимизира и ускори с някои твикове в about:config
    но там трябва да се бара внимателно иначе в най-лошия случай реинстал на браузера. Иначе от бързите браузери съм ползвал са Opera и може би за повечето от вас ще е безизвестен Maxhton браузер, който си е уникален по своему и също ми допада доста. Ползвам и съм си свикнал с файърфокса като цяло заради различните добавки котито има към него и ми вършат доста работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      1. Download sqlite3.exe (свободно от sqlite.org)
      2. спираш firefox
      3. издирваш всички файлове *.sqlite във профила си
      4. пускаш за всеки от тях sqlite3.exe <път до файла> VACUUM => по-големите може да намалеят 2-10 пъти, зависи колко ти е стар профилът
      5. пускаш firefox и усещаш разликата.

sqlite е SQL база данни, firefox я ползва за няколко различни неща.
      Я...

И пляс, ето че след гореспоменатата операция за пръв път от месеци насам лисицата започна да си стартира съвсем човешки при най-обикновен клик...
      Ша ля ля...

Мерси, мерси
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Към Ясен.
        Има ли вариант за осъществяване на същата операция но под Линукс защото на работа съм под него и на компютъра му е малка паметта и определено браузера гълта доста ресурси и бави.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
          Към Ясен.
          Има ли вариант за осъществяване на същата операция но под Линукс защото на работа съм под него и на компютъра му е малка паметта и определено браузера гълта доста ресурси и бави.
          Да. Единствената разлика е, че sqlite3 в линукса най-вероятно вече имаш, та няма да ти се наложи да го инсталираш.

п.п. памет пак ще гълта, там е непоправим.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Има ли опасност да загубя нещо?
            Не.

Коментар

Принципно няма много логика 64-битовия браузър а е по-бърз, щото точно пък браузъра не виждам за какво му са тези 64-бита, освен флаша, всичко друго е дребна работа...
              Като казах одеве, че не виждам разлика, имам в предвид, че съм го тествал поне на 10 прясно инсталирани компютри с XP, Vista, 7. И не съм забелязал такова бързане.
              Така, че забързването може да се дължи не на 64-бита, а по скоро, а че примерно някакъв софтуер не може да се интегрира с него, да сканира трафика, свалените приложения и т.н
              По въпроса е бавенето, ако не ти се занимава с това което колегата по горе предлага, по лесния вариант е да изчистиш изчистиш изцяло кеша както на ФФ, така и временните файлове на компютъра. Десен бутон на С, инструменти, чистене. Отделно може да погледнеш какви добавки има инсталирани в ФФ и да разкараш тези които не ползваш. С времето се натрупват какви ли не глупости...

Има и един по лесен вариант - слагаш един Chrome и си готов

Колко е малко тази памет? И за Линукс пак препоръчвам Chromium

П.С. @Паджеровод да знаеш пък под линукса как хвърчи Firefox Натиснеш ли ентера вече е късно на цъкнеш бутона стоп

Коментар

Ето нещо което реално тества производителността на брауръза(трябва да има и жава)
                При мен на Chrome под Уин дава 2101 точки сега ще видя и под ИЕ 64
                Боже - MSIE 9.0; Windows NT 6.1; Win64; x64; Trident/5.0) - 656 точки (Galaxy S III го бие с 680 точки
                Firefox 14.0.1 / 32 bita - 1119 точки
                Опера 12 - 1718 точки
                Safari 5.1.7 - 1054 точки
                Последно редактирано от Glow; 25-08-12, 01:44.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение

Колко е малко тази памет? И за Линукс пак препоръчвам Chromium
                  Ами компютъра е с 1Гб РАМ по принцип. Сложил съм и Chrome, ама сега видях че препоръчваш отворения вариант на Хрома Хрониума. По принцип съм турил и Опера. От двата браузера предпочитам някакси Опера, Хрома нещо не ме кефи много като интерфейс и Файърфокса винаги съм го предпочитал главно заради плъгините. В последните версии на лисицата и така не успяха да оправят много много изтичането на рамта. Под Уиндоус в по предните версии яко течеше рамта и като стигне към 1Гига зает от браузера започваше яко да лагва и се оправя само с рестарт, уж го пооправиха това но си остана браузера гладен откъм ресурси.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Ето нещо което реално тества производителността на брауръза
                    Къде е ? Хубаво ще е да сравним резултати от един тест.
                    Последно редактирано от Паджеровод; 25-08-12, 08:07.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Къде е ? Хубаво ще е да сравним резултати от един тест.
                      Хм интересно как така съм пропуснал да го постна - http://peacekeeper.futuremark.com/

Единственото по-бързо нещо от Crome e Chromiuma. Но като оставим скоростта на страна, направи ми впечатление, че единствено Chrome поддържа изцяло всички нови стандарти и видео кодиране при HTML5

Иначе аз разлика между браузъри не правя. От доста време всички изобразяват нещата еднакво, с изключение на Safari. Така, че единствената разлика е в лентата отгоре и в Plug-inite. Но пък обикновен потребител, може да си браузва и без плъгини...

Коментар

Аз пък с Лисицата 14.0.1 направих 2037 точки и 3334 със Хром 21.0.1180.83
                        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

И аз отскоро поради същата причина съм с хром-а. Харесва ми и начина на работа с различни профили.
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

То явно зависи и от процесорната мош, видеота и т.н.

Коментар

Може би, но с 4 тона рам и половин тон на видеото башка, а и яйцето на професора е с два жълтъка е малко нахално откъм Оранжевия, си мисля.... Пък и компота е от село Леново, Асеновградско да го ИБМ ...
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Ето ги и моите резултати. Май ще се минава на Chrome

IE 64-bit

Firefox

Chrome

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X