Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Американка на 10 години - коя и защо?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Американка на 10 години - коя и защо?

Тя и за това темата е Американка на десетина години,да не става чорба и сравнения на модели от преди 40 години,да се мятат едни осмаци с по 350-400 коня срещу гьрбав Москвич или Лада 1500С.

Аз сьм имал 2 броя 123 дизели,имал сьм и едно 124 и сьм подьржал още 2.И това не го сравнявам с куц Форд да речем.Аз искам да знам на какво се базира мита за Американската кола тия дни,коли до десетина годишни,айде 15 да са,а не близкото и далечно минало.

То ясно,че падна КомунизЬма и на света му се разказа играта и всеки кара манджа бьркана някьде по света.Не гледам или залагам на последните модели щото и там е много кекаво,сестрата месец не можа да извади от сервиза едно 2005,а аз да сьм го отремонтирал за 2 дни и 5 пьти по-евтино от цената му.
    Тук се тьрси Шеви - сравнено с тая и тая марка от тоя и тоя модел това и това е по-добро.
    Форд - сравнено с това и това,толкова и толкова............
    Крайслер...........

Понтиак го няма вече та това може да си го спестим.

Принципно е ясно,че в Европа,а и много други части по света Американски автомобил е критерий за качество и комфорт,размер и мощ,но ми е чудно колко години ще минат преди хората да разберат,че един скапан Нисан от кой да е клас отвява плявата на всеки един Форд в категорията си.За комфорт,качесто и сглобка да не говорим.За нормална кола говорим,а не за Корвет срещу ГТРа.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

В интерес на истината май има значение и за кой пазар е била предназначена колата, и на какъв климат е карана.

Тук в Ню Йорк стари американски коли не липсват, и всичките имат общи черти: НЯМА Крайслер Стратус или Додж Неон примерно при които фаровете да не са помътнели до светопропускливостта на кофичка за кисело мляко примерно. Просто няма. Ама тук са с пластмасови фарове, а тия за Европа май бяха със стъклени, че тогава (средата на 90те) пластмастовите май бяха още забранени в някои европейски държави. НЯМА крайслер чиито седалки да не се смеят на ееей такива цепнатини в дамаската, НЯМА пластмасово табло което да не е избеляло през всички разцветки между сиво и бяло, НЯМА закопчалка за колан която да не е избеляла от червено до розово, и тъй нататък, и тъй нататък.

С влагата от океана пък - оставиш ли една драскотина необработена, до Х години можеш да си сигурен че ще гледаш през калника.
      Май и жегите, и влагата, и слънцето са различни тук.

Във Франция със сигурност го имаше тоя проблем, в Страсбург купувахме коли на по сума ти години без грам ръжда, а през това време в България им се носеше славата на супер ръждясващи понеже всичките бяха вност от Италия. А средиземноморския въздух как влияе на калпавите ламарини - ела че ми трябваш. В Алжир като духнеше вятър после като си близнеш ръката беше солена, а през ламарините на корекомска лада продухваше за година и половина. Особено както нямаше много условия да миеш колите.

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      ...

Принципно е ясно,че в Европа,а и много други части по света Американски автомобил е критерий за качество и комфорт,размер и мощ,но ми е чудно колко години ще минат преди хората да разберат,че един скапан Нисан от кой да е клас отвява плявата на всеки един Форд в категорията си.За комфорт,качесто и сглобка да не говорим.За нормална кола говорим,а не за Корвет срещу ГТРа.
      Това не важи за Западна Европа поне от 15 години насам, да не е и повече. Всички знаят че "обикновените" американски коли са утайката на отровата. Най-малкото не забравяй че много немски механици са имали време да се посмеят с колите на щатските военослужещи, и са им проследили еволюцията.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Бе не знам,като бях в Мюнхен преди 8-9 години един скапан Понтияк беше на цената на Баварец петица с година по-нов от кошницата.Вече колко се купува е друг вьпрос,но толкова му искаха.Да ги сравняваме ммммммм по каквото се сетим пак не става,а цените им еднакво почти.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Тая тема според мен няма място тук, по същата логика може да се пусне Сузуки или незнам кво си даже не на 10 а на половината години и кво американските дървета за нищо не стават, а убавите Японки ако немаш ъглошлаив не можеш и биалетка да смениш че леко се е заварила кам останалото железо.

Коментар

Просто ми е интересно защо ВСЕ ОЩЕ Американските коли се радват на такава ммммммм не е популярност ми по-скоро мит за качество и опции или като цяло реномето си на КОЛА.
            При наличието на толкова добри Европяйски среден клас и Японците в ниския,средния,че и луксозния защо все още се харесва и коя е тая Американка.
            Харесва се, защото е различна. По същата логика един Ситроен също ще събуди любопитство в САЩ. И да се харесва, да се харесва, колко да се харесва? Ако наистина се харесваше, досега да са уредили масов внос.
            www.offnews.bg

Коментар

За гниене Японките дето съм виждал май бият всички рекорди.На американците освен тръковете и две три от леките всичко друго е пълна скръб.Но не смятам че десет годишен Неон ще има по скъпи части и консумативи за смяна от толкова лазарника баварка от трета серия да речем.Другото е началната цена.Дреме ми ква е техниката вътре ако ще я карам година две.В следващия момент на повечето немски от над средния клас цената пада направо на половина в тия времена на криза.Най тъпия начин да си хвърляш кинтите.Имах един приятел дето ги сменяше като носни кърпи от гъзария.Та той викаше- Мани че я продавам на една трета от цената толкова скоро...нали поне вече няма да и плащам застраховката.
              Мен винаги са ме интересували тръковете.Доволен съм и от Форд Додж и Шеви.Шевито е най добро като техника.От Форд Експлорер не съм много доволен но през 92г.нямаше джипка със CD-JBL камо ли със салон Еди Бауер.Хората още се радваха на Голф-2 а MLа още беше в ташкент.Докато не излязаха Титан и Тундра тръковете нямаха аналог за мъкнене дърпане и фън.Но и Тундрата е толкова японка та дрънка.Светът се омеша до посиране и според мен вече трябва да се гледа функцията към потребителя а не толкова марката.След 2000г.така или иначе вече няма здрави автомобили каквито и да са те.Много хора ще са доволни ако тук стане като в щатите.Взимаш си евтин нов кош караш година или две безгрижно и следващия.

Ако в момента пред мен седи дилемата чисто нов Крайслер-300С или пет годишно БМВ-7 най вероятно бих взел Крайслера.На този дето не са му побелявали косите от бъгави екстри за дебели цифри на пет годишен тупан сигурно няма да ме разбере.
              Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 17-05-12, 22:17.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Тя и за това темата е Американка на десетина години,да не става чорба и сравнения на модели от преди 40 години,да се мятат едни осмаци с по 350-400 коня срещу гьрбав Москвич или Лада 1500С.

Аз сьм имал 2 броя 123 дизели,имал сьм и едно 124 и сьм подьржал още 2.И това не го сравнявам с куц Форд да речем.Аз искам да знам на какво се базира мита за Американската кола тия дни,коли до десетина годишни,айде 15 да са,а не близкото и далечно минало.

То ясно,че падна КомунизЬма и на света му се разказа играта и всеки кара манджа бьркана някьде по света.Не гледам или залагам на последните модели щото и там е много кекаво,сестрата месец не можа да извади от сервиза едно 2005,а аз да сьм го отремонтирал за 2 дни и 5 пьти по-евтино от цената му.
                Тук се тьрси Шеви - сравнено с тая и тая марка от тоя и тоя модел това и това е по-добро.
                Форд - сравнено с това и това,толкова и толкова............
                Крайслер...........

Понтиак го няма вече та това може да си го спестим.

Преди 5 години продадох Форд Гранада 84год и точно една година преди това и смених оригиналните горни шарнири които бяха занитени,никакви проблеми с нищо съществено като ремонти.Тая кола съм я карал зверски .Незнам що хвърляте такава помия по Американските коли има такива като мене дето ги харесват и никой не може да ми промени мнението за тях,както и мнението ми от автомонтьорски опит10-12год. ,че никога няма да съм фен на БМВ и Мерцедес по простата причина ,че рядко съм виждал напълно сух двигател, да не говориме за другите им особености, като скоростни кутии и охладителни системи.А на дъртата Гранада мотора беше ръждясал имам наблюдения и по много други Американки!Няма други автомобили дето на трета можеш да ги караш с 40км/ч и 180км/ч стандартно производство,те единствени имат специфична система предавателно число кутия -деференциал ,не само мощен мотор!Да не говориме ,че доста известни Японски и Европейски марки връщаха стотици хиляди коли с дефекти в заводите-пример Мерцедес ,Тойота ,Ауди особенно дизелите са мис Каприз,като вида некое супер купе да ми изпуши при ряз ,е от това по голема излагация за кола няма!
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                  Преди 5 години продадох Форд Гранада 84год и точно една година преди това и смених оригиналните горни шарнири които бяха занитени,никакви проблеми с нищо съществено като ремонти.Тая кола съм я карал зверски .Незнам що хвърляте такава помия по Американските коли има такива като мене дето ги харесват и никой не може да ми промени мнението за тях,както и мнението ми от автомонтьорски опит10-12год. ,че никога няма да съм фен на БМВ и Мерцедес по простата причина ,че рядко съм виждал напълно сух двигател, да не говориме за другите им особености, като скоростни кутии и охладителни системи.А на дъртата Гранада мотора беше ръждясал имам наблюдения и по много други Американки!Няма други автомобили дето на трета можеш да ги караш с 40км/ч и 180км/ч стандартно производство,те единствени имат специфична система предавателно число кутия -деференциал ,не само мощен мотор!Да не говориме ,че доста известни Японски и Европейски марки връщаха стотици хиляди коли с дефекти в заводите-пример Мерцедес ,Тойота ,Ауди особенно дизелите са мис Каприз,като вида некое супер купе да ми изпуши при ряз ,е от това по голема излагация за кола няма!
                  Брат Гранадата няма нищо общо с Форд-USA. Тя като проектиране изработка и запас е чук без дръжка сравнена с всичко що са търкаляли тогава в Америка.Разликата е била че зад океана климатика и повечето пъти кожения салон по това време в американките не са се водили скъпа екстра.Но вече и в Европа няма такива здрави модели на фирмите.

Коментар

Ако е била 84 год. няма как да е била американска Гранада...

Коментар

Тая Гранада ако е десет годишна,то аз сьм младеж на 25 или там някьде.84та ако искаш да я вьржем за дизелов Мерцедес???Аз нали сьм писал - с какво сравняваме и ЗАЩО?

Темата не била за тук,нам си кво хвьрляме по Американските...............Качвам се в 3 годишна и се чудя кьде сьм,сьщата в сьщия клас Европейска или Японска е на подобни пари и положението е друго.Кьде да е темата и какво да има в нея?

Близнака си го казва без да е фен на тоя или ония,това се тьрси,а не от мойто по-добро НЕМА
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

бензшефе... да не си търсиш причина да сменяш марката??? или си търсиш причини да Не я сменяш??? Съмняваш ме нещо!
                        Последно редактирано от Y.Stoqnov; 17-05-12, 23:50.

Коментар

Аз съм виновен, тук при мен така се нагледа с жълти Краун Виктории че нещо в него се пречупи

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            Аз съм виновен, тук при мен така се нагледа с жълти Краун Виктории че нещо в него се пречупи
                            знаех си, че има нещо гнило!

Коментар

ШЕГАДЖИИИИИИИИ

Аз верно на нищо не приличам ма чак толко луд да сьм Просто в последния месец попаднах на 3 теми в които се заговори за Американски дрьгели и ми стана интересно та и от там тая тема.Висял сьм под дадени модели и сьм се чесьл по тиквата до онова там как се стига та идеята на Американско ми е далечна.

Жената хвьрли бомба преди седмица - трябва ни нещо с 3 реда седалки и да качва 5-6 деца......Бре викам си,ебаси таковата ме чака а то кьв бил номера - единия ден едната майка го играе рейс и обира децата на комшийките и ги води по тренировки и после 3 дена айляк,другата майка го играе разводач.Сега тьрся С класа с 3 реда седалки ма нямаааааааа

Пак ше си се вьрна на темата за Ланд Круизера или брат му Лексуса дет го няма дизел тук.Тькмо се пооправи автопарка вьн и айде на нов глас.

Или един Форд а?Бусче????ХАХАХХАХАХАХА
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

всичко ще си кажеш ти...
                                то ако е само за 2 пъти в седмицата - има си виц, и то кратък!
                                "Толкоз път, за един път - никой път!
                                Дано жена ти не чете форума!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X