Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хижа около София достъпни само за джипки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хижа около София достъпни само за джипки?

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
    Значи там ще ходя да се окалям .

...
    Там е доста сухо. А за каляне по-добре от Бакьово по река Елешница към Мургаш.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Там е доста сухо. А за каляне по-добре от Бакьово по река Елешница към Мургаш.
      Мда, ама по-добре лятото. Или сега, ама с рибарски гащеризон.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Сега както и път няма е мноо яко, факт. Не става за неподготвен жип въопште - Пенчо, не подвеждай хората, моля те.
        Всъщност, там класиката е на 3 януари на -15
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Сега както и път няма е мноо яко, факт. Не става за неподготвен жип въопште - Пенчо, не подвеждай хората, моля те.
          ...при пълноводие и с витара без шнорхел.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Чак за рибарски гащеризон едва ли е станало. В Елешница имаше много малко вода (с изключение на някое вирче тук-там), а от доста време не е имало по-сериозни валежи, та да се напълни. Няма ядове за подготвен джип.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Що, бе? Колегата е със вдигната Витара и кални гуми. Сега водата е 10-20см.

Коментар

Що, бе? Колегата е със вдигната Витара и кални гуми. Сега водата е 10-20см.
                Не е до водата само. Както и да, ако ще ходи там да си запише телефона ми

С две витари съм карал там - едната засмука вода и мотора стана на салата, другата пръсна преден диференциал.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не е до водата само. Както и да, ако ще ходи там да си запише телефона ми

С две витари съм карал там - едната засмука вода и мотора стана на салата, другата пръсна преден диференциал.
                  Ами, като се бухаш без да проучиш, то така става.

п.с. то там сигнал - нъц. Поне 4-5 пъти годишно сме с компанията там за уикендите.

Коментар

... Поне 4-5 пъти годишно сме с компанията там за уикендите.
                    Между Бакьово и ловната хижа ли?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами, като се бухаш без да проучиш, то така става.

п.с. то там сигнал - нъц. Поне 4-5 пъти годишно сме с компанията там за уикендите.
                      Сигнал вече има. Проверено, звъняли са ми да ги вадя.

Където сте компанията (предполагам) се стига и с лека кола. Ела на следващата разходка там като я организирам и ще си говорим пак

Коментар

Има ли хижа до която мога да достигна с джипката, но в същото време до там да не мога да ида с лека кола и да не нарушавам закони (и да не газя паркове)?

Търси се компромис между хубава природа и близост до София. Просто искам нещо не-много далечно, такова че хем да си начеша крастата и да побръмча извън пътя, хем да ида на хижа .

Джипката е вдигнато Сузуки Витара с кални гуми, та офроуда трябва да се класифицира между лек и среден.
                        Колега, кажи каква ти е главната цел - хижаа откъсната от шумотевицата и недостъпна за коли или разходка из природата? Не, че е невъзможно нещата да са съчетани, но в близост до София трудно се намират. Ще нощуваш ли някъде или само за ден?

Защото като гледам районът, в който се ориентираш да отидеш се сещам за хубави маршрути, по които можеш да видиш по някоя забележителност.

Примерно:
                        Кремиковски манастир - с. Ябланица /по черно/
                        с. Ябланица - с. Огоя /асфалт/
                        С. Огоя - с. Буковец /черен път, малко над Огоя има останки от стара църква /манастир/
                        От Буковец има няколко пътя - Може да идеш на х. Лескова /над Литаково/, може да се спуснеш в с. Осеновлак /зоокът с ресторант и хотелска част/, Може да идеш до манастир Седемте Престола, Може да стигнеш по черно и до х. Тръстеная.
                        В близост са Лъкатнишката пещера, Черепишкия манастир и ритлите. Препоръчвам да се посети и туристически комплекс "дядо Йоцо гледа" уютно местенце с невероятна гледка + заведение с добра кухня и приемливи цени. След комплекса има едно село Очиндол. В него има хубава туристическа спалня, а малко над селцето - останки от раннохристиянска църква.

Всъщност има много красиви места в района.
                        Само време и възможност да има
                        "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                        А+
                        LZ1DRZ

Коментар

Сигнал вече има. Проверено, звъняли са ми да ги вадя.

Където сте компанията (предполагам) се стига и с лека кола. Ела на следващата разходка там като я организирам и ще си говорим пак
                          Знам ли. Аз съм с рибател и нямам. Иначе не си падам по нарочния хард, не съм и подготвен, а доколкото разбирам, колегата това търси.Иначе,да в компанията сме основно паркети и стануваме някъде след 8ми 9ти брод.

Коментар

Отивам на някаква ловна хижа за 1 нощувка. Идеята ми е изцяло да покарам из природата и да гледам да не засядам, че там не знам кой може да ме извади ако стане фал. Иначе имам един хайджак, ама дано не се стига до употребата му .

Каквото покаже навигацията, че има в околносите - ще се опитам да го разгледам . Благодаря за дадените напътствия. 7те престола май никога не съм го виждал - най-вероятно ще е една от желаните дестинации. Ей това "С. Огоя - с. Буковец /черен път, малко над Огоя има останки от стара църква /манастир/ " май ще ми е най-близко до мястото където ще се спи. Там ще отида със сигурност .

P.S. Ловна резиденция "Търсава". Там ще се спи. Имаше подвеждане, че се минавало по пътя за хижа Тръстена и реших, че ще мога да пробвам пътя през гара Бов. Ама после като проверих (и след като се бях съгласил и половинката направила резервации) видях, че няма нищо общо. Та к'вото - такова. Баир да има и да не се газят резервати .

Коментар

... Баир да има и да не се газят резервати .
                              Около Търсава има интересни места за каране, но има и ловни стопанства, така че в събота и неделя очаквай да видиш ловци, които те гледат (меко казано) недружелюбно ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

P.S. Ловна резиденция "Търсава". Там ще се спи. Имаше подвеждане, че се минавало по пътя за хижа Тръстена и реших, че ще мога да пробвам пътя през гара Бов. Ама после като проверих (и след като се бях съгласил и половинката направила резервации) видях, че няма нищо общо. Та к'вото - такова. Баир да има и да не се газят резервати .
                                ДО Търсава по черно може или от Кремиковския манастир до Ябланица и малко асфалт, или през Мургаж да се пусне "обратния газопровод" на Еловица и се слиза директно на хижата, или от Нови Искър до Батулия и после 20-тина км асфалт

За втория вариант обаче не съм убеден, че подходящ по това време на годината - нека тези, които са минавали маршрута с джип да споделят. Както да кажат и за моментното състояние на пътя от х. Мургаш до реката под "газопровода". Също и има ли обхват там
                                "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                                А+
                                LZ1DRZ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X