Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КарбУратор на Mazda - проблем!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: КарбУратор на Mazda - проблем!

Колега ако можеш го снимай да го видя защото имам карбуратор от мазда 2000 бензин който не ми трябва.Ако ти свърши работа е твой.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      Сигурен ли си, че тая кола има компютър? Щото тия клапани обикновено само пускат гориво като дадеш на контакт и го спират, като угасиш. Което не пречи да му е прецакана прижинката примерно, или някоя жица да се ебава.

Проверявал ли си всичките вакуумни мембрани, дали са живи? Така както го описваш, ми прилича на скъсана мембрана или на нещо механично разкачено някъде (примерно изкочила/скъсана пружинка). Огледай внимателно кой регулира празния ход, може да изскочи нещо. Картинката ми излиза твърде малка (не знам що) и ми е трудно да гадая по-подробно.
      Сигурен съм - има си компютър (ECU) и той управлява доста неща.
      Относно вакуумите те са наистина много и не мога да намеря никаква информация за проверката им. Всеки регулира нещо и всички регулират всичко. Въобще под капака е една плетеница от маркучлета и кабелчета - много сложно нещо!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
        Също така, промиването с бензин не е промиване и това че изглежда чисто не значи че е чисто. Да не говорим че онези преходни отвори на ръба на затворена дроселова клапа за които спомена колегата bojitch, няма как да ги видиш дали са чисти. Те водят (до колкото си спомням)до емулсионната камера - това което се открива като свалиш главния горивен жигльор и вътре има една бронзова тръбичка с надупчени стени. Ако не искаш да го вариш, вземи някакъв спрей с тънка сламка и продухай с него всички отвори които видиш докато се увериш че всеки канал е проходим на някъде. Аз ползвам DW40 за карба на извънбордовия двигател и до сега винаги ми е вършили работа.
        За нивото, ако иглата е с гумен връх и особено на тази възраст спокойно може да ти прави проблеми. Увери се че езичето на поплавъка което я натиска, играе с минимум луфт в телената скобичка на иглата чрез което я дърпа надолу при спадане на нивото.
        Май пак ще го разглобявам да го чистя!

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
          Не си ли мислил за АГУ?
          Не съм им голям фен, ама все по-сериозно започвам да се замислям... или за АГУ, или за някой прост обикновен карбуратор без никакви маркучи и жици по него.
          И досега да съм го направил, но сме се "захапали" толкова яко с този под капака, че просто искам да го "надвия".

Коментар

Първоначално публикуван от mraveca Преглед на мнение
            Колега ако можеш го снимай да го видя защото имам карбуратор от мазда 2000 бензин който не ми трябва.Ако ти свърши работа е твой.
            Още утре ще го снимам и ще кача снимки. Ако става - черпя.
            И въпреки това много искам да го "хвана" този проблем на моя. Май съм го приел като някаква лична война с този карбуратор. Той или Аз?

Коментар

Щом работата е на война, гледай, мисли, чети и няма начин да не го сбориш. Чак толкова високо ниво на бензина не е добре, сваи го поне на 2/3 от височината.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Щом работата е на война, гледай, мисли, чети и няма начин да не го сбориш. Чак толкова високо ниво на бензина не е добре, сваи го поне на 2/3 от височината.
                За нивото знам, че не е добре така, но това засега е единственото нешо, което доведе до подобрение в работата. При 2/3 гасне много.

Коментар

Провери петата на поплавъка която притиска иглата за язвичка, тя трябва да е напълно равна и гладка. Хлабината в оста на поплавъка трябва да е почти незабележима а движението му равномерно и леко. При неизправност се подменят игла с дифтунга, поплавък и ос. Провери все пак по магазините дали не се намира ремонтен комплект за този карбуратор, ще ти спести доста главоболия.
                  Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Първоначално публикуван от mraveca Преглед на мнение
                    В Монтана цял ден не спря да вали и не мога да припаря до колата да снимам пустия карбуратор. Но намерих едни снимки в интернет. Ето го:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:168639_10150128854459439_163278254438_7788454_2179572_n.jpg
Прегледи:1
Размер:80.1 КБ
ID:5254266Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ventcleaning013.jpg
Размер:96.7 КБ
ID:5254267

Коментар

Мислих пак за твоя карбуратор. като оставим настрана лекото съмнение, че проблема може и да не е в карбуратора, провери следното: при загрял двигател, като натиснеш леко с ръка "полумесеца", на който се закача жилото на газта в посока затваряне на клапите, променят ли се оборотите? не е нужно да се натиска много, то ако има проблем, ще се усети и с един пръст.
                      Второ, не разбрах, при работа на място, държи ли си стабилно ниските обороти? И държи ли ги, пак на място, при припомпване на спирачките?
                      Трето: ако разкараш въздуховодите (нищо няма да и стане, ако поработи 5 минути без филтър), пак ли гасне при спиране?
                      И четвърто, пружинките на газта и на смукача наред ли са? В смисъл - здрави и на място?

От там нататък: как се появи проблема - изведнъж или постепенно? И с каква скоростна кутия си - ръчка или автомат?
                      Проверявал ли си, дали делкото е наред? В смисъл, ако е с вакумен регулатор, дали "плочката" се движи правилно и не е раздрънкана?

Ако нямаш ръководство, порови тук, колегата BAlexandrov e събрал впечатляваща колекция, мисля, че има и за твоя случай.
                      Последно редактирано от tef4o; 22-02-11, 09:02.

Коментар

Мислих пак за твоя карбуратор. като оставим настрана лекото съмнение, че проблема може и да не е в карбуратора, провери следното: при загрял двигател, като натиснеш леко с ръка "полумесеца", на който се закача жилото на газта в посока затваряне на клапите, променят ли се оборотите? не е нужно да се натиска много, то ако има проблем, ще се усети и с един пръст.
                        Второ, не разбрах, при работа на място, държи ли си стабилно ниските обороти? И държи ли ги, пак на място, при припомпване на спирачките?
                        Трето: ако разкараш въздуховодите (нищо няма да и стане, ако поработи 5 минути без филтър), пак ли гасне при спиране?
                        И четвърто, пружинките на газта и на смукача наред ли са? В смисъл - здрави и на място?

От там нататък: как се появи проблема - изведнъж или постепенно? И с каква скоростна кутия си - ръчка или автомат?
                        Проверявал ли си, дали делкото е наред? В смисъл, ако е с вакумен регулатор, дали "плочката" се движи правилно и не е раздрънкана?
                        Ще започна отзад напред.
                        Проблема си го има откак съм взел колата, но аз я карах много малко и така и не ми остана време да се занимавам. После я взе баща ми и до преди две седмици въобще бях забравил за този проблем. Взех я да и направя обслужване (масла, ремъци и т.н.) и отново се сблъсках с него и понеже сега имам повече свободно време започнах да се ровя да го отстраня.
                        Колата е с ръчни скорости - 5. Делкото е с вакуумен регулатор и съм го отварял за най-обща проверка и всичко изглеждаше наред. Но нищо не пречи пак да го погледна. Благодаря за идеята!
                        Сега за карбуратора. Ще направя отново проверката, за която пишеш с полумесеца на жилото на газта. Вече съм я правил и резултата беше, че при много силен натиск в посока към затваряне на дросела се появява леко понижаване на оборотите, но са много далеч от гаснене на двигателя.
                        На място при загрял двигател и натискане на спирачката няма никаква промяна в оборотите - не е от сервото. Иначе пак на място при подаване на повече газ и рязка пускане на педала, оборотите падат осезаемо, като от време на време се случва и да угасне.
                        Ще опитам и ще махна филтъра и въздуховодите, и ще пиша за резултата.
                        Относно съмненията, че проблема не е в карбуратора - и аз ги имам, но и при мен са твърде слаби. Понеже най-зле са нещата само, при движение напред на колата и спиране. А всички клапанчета, които управляват карбуратора, взимат вакуум от двигателя, смукателния колектор и все от места, които не се влияят от това на къде се движи колата - напред или назад - двигателят си върти все в една посока. Освен това тази с-ма е толкова сложна, че според мен проверката и "в домашни условия" ще е почти невъзможна. Затова засега, докато не изключа всички останали възможности, които са по-вероятни и лесни за проверка, не ми се мисли в тази насока.
                        И накрая всички пружинки по карбуратора са здрави и на място. Целият механизъм от оси, лостчета и пружинки е добре почистен и обилно смазан лично от мен.
                        П.П. Ето какво още намерих в нета за този карбуратор. Поздрави!
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:B2200_Vacuum_Diagram.jpg
Размер:156.4 КБ
ID:5254426Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PurgeIdleUp.jpg
Размер:28.1 КБ
ID:5254428Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ACVSolenoid.jpg
Размер:26.6 КБ
ID:5254429Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0900c1528007d4be.jpg
Размер:81.5 КБ
ID:5254430Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Fig1.gif
Прегледи:2
Размер:77.3 КБ
ID:5254427

Коментар

Направо ме разби с тоя карбуратор! Чак не разбрах, що изобщо са се мъили с него, а не са шляпнали една тъпа моноинжекция... както и да е.
                          Започвам да си мисля, че проблема може да се окаже електрически. Самата система не е толкова сложна, колкото изглежда на пръв поглед, не се плаши.
                          По-горе беше писал, че си проверявал клапана за спиране (slow fuel cut off или нещо такова е на схемата) и че работи, така че това засега го оставяме, макар и да ми е заподозрян номер 1.
                          Може би трябва да се замислиш за прост тест, който да определи къде е грешката - дали в електрическата част или в механичната.

Коментар

Може би трябва да се замислиш за прост тест, който да определи къде е грешката - дали в електрическата част или в механичната.
                            Мисля, мисля, но при тая сложнотия нищо просто не мога да измисля. Като изключим това, което вече съм направил.
                            Но продължавам да мисля...

Коментар

Казваш, че има подобрение при високо ниво на горивото, но богата смес се получава и от недостиг на въздух. Та помисли и върху това. От друга страна, това че го прави само на преден ход, (надявам се да е вярно ) предполага механичен проблем. Може да разгледаш местата на разните датчици и да им "теглиш по един шут" Изобщо що за идиотски карбуратор?! Да не говорим за ЕКУ-то, което го управлява. Имал съм Мазда 929 и си беше със съвсем елеменарен такъв. Я го махай и си сложи един жигулов - хем сигурно ще харчи по-малко.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Не е толкова сложен, не се плаши!

Божич, може и да си прав. Има един-два клапана за контрол на въздушния поток на схемата на компа, но нямам идея какво представляват в действителност. Има и някакъв клапан за обогатяване на сместа, който би могъл да даде подобен ефект.

Все пак остава въпроса за някакви максимално прости тестове, позволяващи да се стесни кръга за "заподозрените". Адски ми е трудно да гадая по картинка обаче и то на непозната система

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X