Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всичко относно ВНОС НА КОЛА ОТ АНГЛИЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всичко относно ВНОС НА КОЛА ОТ АНГЛИЯ

Моля, ориентирайте ме дали електронния МОТ, който сега се активира при запитване за дадена кола в Англия, се приема безпроблемно в КАТ?

Коментар

Нещо ме объркА!
      Какъв електронен МОТ? Какво активиране? Какво запитване ( по телефона ли)? Какъв е резултата от това запитване - писмен, или устен? За пръв път чувам за такива неща.

Иначе, двете коли, които закарах на тъста ми в БГ, бяха с 10-12 месеца МОТ, и ги признаха в КАТ София-окръг. Но МОТ-тата си бяха на законоустановената, в UK, бланка.
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Колеги а кой ви излъга че трябва вообще да има валиден МОТ аз съм регистрирал не една кола от Англия само с наличен талон и договор? Да няма в последната година нови изисквания в кат?
        0-

Коментар

Мот е необходим за да може да я докараш на ход ,ако няма на платформа .За регистрация в БГ не е необходим.

Коментар

Никой не казва, че трябва да има МОТ (ако е дошла с автовоз). Въпросът е, че спестяваш първоначалното ГТП, ако имаш валиден МОТ. Поне при мен така се получи.

Коментар

Колеги,
              Искам да благодаря на всички за тази тема, защото отговори на всичките ми въпроси.
              Имам само един въпрос:
              Ако съм под 21 как да си направя временна застраховка (за 3-4 дена), защото в почти всеки сайт пише че временна застраховка на шофьори под 21 не може да ми се издаде

Поздрави!

Коментар

Eдно въпросче
                Ето талона на колата които ми дадоха след като я свалиха онзи ден от автовоза:

В поле №6 има нанесен коректор върху други данни различни от моите. Ако си нанеса отгоре моите имена и адрес и си направя договор на мое име дали ще мина пред КАТ в частност КАТ-Пловдив?
                Ако шанса е минимален как ще ме посъветвате да процидирам за регистрацията на колата ми?

Коментар

Първоначално публикуван от mladfen Преглед на мнение
                  Eдно въпросче
                  Ето талона на колата които ми дадоха след като я свалиха онзи ден от автовоза:

В поле №6 има нанесен коректор върху други данни различни от моите. Ако си нанеса отгоре моите имена и адрес и си направя договор на мое име дали ще мина пред КАТ в частност КАТ-Пловдив?
                  Ако шанса е минимален как ще ме посъветвате да процидирам за регистрацията на колата ми?
                  Работата тука намирисва нещо,гледам и от ляво има нещо драскано ,където са данните на шаси и номер на двигател......не виждам много добре ,че е малка снимката. Каквото и да пишеш в поле 6 -нов собственик,то има сила само пред английския еквивалент на КАТ ,неможеш да впишеш Бг адрес. Виж какво пише на първа страница ,името там е името на собственика на колата в реално време. Незнам какви са тия търговци или приятели или незнам какви...,дето така усложнявт живота на хора като теб....драсканици,коректори и като питаш-Споко бе ше оправим работата..немам думи.
                  Няма да се правя на разбирач,ше почакам другите колеги да напишат това онова .
                  TЛК 80-4.2ТД
                  ТЛК 73-2.4ТД
                  ...................

Коментар

Колега според мен някои е искал да я купи спазарили са се написал си е името и в последствие се е отказал... Та разгледаи всички номера дали съответстват и ако няма разминавания пробваи да минеш през кат с един договор написан на ръка... В англия не е проблем върхо коректора да си напишеш името и да го пратиш в DVLA но тук в кат не знам дали няма да те направят луд заради тази поправка.
                    0-

Коментар

Първоначално публикуван от badboy86 Преглед на мнение
                      Колега според мен някои е искал да я купи спазарили са се написал си е името и в последствие се е отказал... Та разгледаи всички номера дали съответстват и ако няма разминавания пробваи да минеш през кат с един договор написан на ръка... В англия не е проблем върхо коректора да си напишеш името и да го пратиш в DVLA но тук в кат не знам дали няма да те направят луд заради тази поправка.
                      За протокола и в интерес на човека да кажа и на мен какво ми се е случвало лично...
                      Педи няколко години, когато бях в началото на сагата - внос на кола от Андлия, имах следният случай:
                      Купувам джип от представителство - правим всички договори, и отрязъка за новият собственик - вече е попълнен с мойте данни и адрес в Бг.
                      Тръгват да ми правят застраховка и от застрахователите искат валиден Англииски адрес иначе нестава..
                      Юристът на продавача ми направи договор за наем с валиден адрес там и застраховката беше готова.
                      Проблемът обаче дойде, когато трябваше да се плати Роуд таксата.Там ми искаха отрязъка за новия собственик и като видяха , че е нанесен коректор и върху него е написаноп с химикав адреса ми в Англия отказаха категорично, макар че им обясних недоразумението, че първо са ми написали адреса в БГ..., навярно те продаваха за първи път кола за износ на Българин!!
                      После имаше експертиза в ДВЛА по моя молба..От там разбрах, че признаване на такива корекции става единствено там, след изясняване на обстоятелствата по намесата..

Желая ти късмет при регистрацията на такава кола с такъв оригинален талон!!
                      Момчета, купуваъте коли на БГ номер!!После ще Ви е лесно, и ще имате само промяна на номера по местоживеене!!
                      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

То, затова първо се почва с роудтакс-а. Даваш паричките на продавача, и той я плаща.
                        Сори за отклонението.

Въпросче, към mladfen:

Къде е останалата част от регистрацията, и по-точно отрязък 11 - permanent export?

Ако вече е изпратен в DVLA, ще трябва да изтърпиш всички ядове в КАТ Пловдив. Ако е при теб, най-безболезнено, за теб ще е да изпратиш регистрацията на някой доверен човек в UK, който да я регистрира на свое име. След това ти връща регистрацията, като междувременно изпраща отрязък 11 в DVLA, и ти дава договор, че ти я е продал.

п.п. Когато купувах Пинина, преди 2 г., изпаднах в същата ситуация. Отказал се купувач, и коректор върху неговото име. Попълних си моите данни върху коректора, и нямах проблем с DVLA.

Коментар

Дори и с връзки днес неможах да мина КАТ
                          Интересно че част 11 е при мен и незнам защо
                          Но няма значение - свързах се с спедитора на колата ми и се разбрах с
                          него да ми посредничи пред ДВЛА за талон на мое име с който без проблем минавам КАТ

Коментар

Колеги, някой може ли да ми каже дали при регистрацията в България на кола, купена от Англия, "големият талон" или V5C-то ти го взимат, или след регистрацията ти го връщат обратно ? Предполагам всеки, който е регистрирал поне веднъж, ще може да ми отговори. Благодаря предварително!

Коментар

Вземат го, заедно с номерата (КАТ София-окръг). Дали ги изпращат обратно в Англия, не знам, DVLA не се интересуват от табелите с номерата.

п.п. Запиши си някъде английския номер, ще ти е по-лесно да поръчваш части от Англия, ако ти се наложи де.

Коментар

Ми аз мисля да отида с временни номера да я регистрирам с БГ номера. Пак ли ще искат английските табели?

Исках да направя следната врътка: след като регистрирам в България колата, ако по някакъв начин се уредя да остана в Англия директно да отида на МОТ, да платя TAX, застраховка и да си и ползвам регистрацията и сегашните и английски табели, а тук връщам БГ табелите и я отписвам. В момента колата е със статут SORN. Иначе трябва да правя цялата процедура по "внос" на употребявана кола в Англия, което си е бюрокрация.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X