Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянни проблеми с Нива...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Постоянни проблеми с нива...

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
    Темата е на 1 месец и отгоре защото имаше много сняг и беше студено и нямах как да работя върху нея Имам чувството,че има някакво проклятие и омраза към електрониката от тая кола.Като сложих ПЗЕТ-а,няма искра,сега слагам всякакви работещи неща и пак няма искра,слагам си чукчето и наковалнята с кондензатора и има...
    Проклятието е в заглавието на темата. Повикай майстор.

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
      Проклятието е в заглавието на темата. Повикай майстор.
      Отдавна трябваше да стане това!!!
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
        Колко ома трябва да е съпротивлението на тоя датчик и как да проверя дали комутатора работи ,защото бобината на късо като я връзвам си дава искра,значи остават другите 2 компонента
        Виж в аутопроспект, може да има нещо....Вземи от някой колега, които има останали РАБОТЕЩИ, компонентите в които се съмняваш, сменяваш едно, по едно и гледаш Само ще покаже...Най-добре на жичкаджия, да е нещо да го разглобиш и да го сглобиш да, но жичкаджийството си е пиниз..
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Не обръщай внимание на упреци и бързащи седни, погледай, помисли грешката е елементарна и ти се подсмихва от някои ъгълче.
          Land Rover Discovery II 3,9 V8
          Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

9 години с Лада Нива се катерих по планини и долини. Първите 5 се поболях от ядове. Най-накрая един приятел ми донесе жигулски карбуратор и делко (палеца без съпротивление). И нивата стана вълшебна! Палеше на газ при -25 градуса. Оборотомера заспа на настроените обороти (800), а преди това играеше като нестинарка на силна жарава. Разходът на газ заспа на 12/100 на дълъг път. Зиме и лете съм я палил и карал само на газ. С мъка се разделих с нея миналата година. Сега карам Дайхатсу Фероза. Добро джипче но страшно ми липсва блокажа. Ако нивата не се прави от пещерни хора бих си купил отново този всъдеход. Дерзай колега.
            Виж за какво става въпрос: http://www.youtube.com/watch?v=jzi3pysPcTE
            Децата се възпитават 20 години преди да се родят.

Коментар

Имам чуството че този младеж ше шегува.

Коментар

Евала мкензие ! Проверих бобината,работи,за това и питах другите как да ги разбера...bgbul каза,че е от работеща кола делкото,комутатора и той от работещ голф,ама .... топки.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:att-4499761c11648holl.gif
Прегледи:1
Размер:3.8 КБ
ID:5351247 Ако тази схема отговаря на истината,то при подаден контакт,трябва да има 12V на първия пин на 3ната букса или на 3 пин на комутатора.
                Последно редактирано от feikot; 27-02-12, 21:30.
                Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                feikot@abv.bg
                Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                  Имам чуството че този младеж ше шегува.
                  Младеж... от кога не ме бяха наричали така та аз съм 45-ти набор и въобще не се шегувам с това което съм написал. Вярно като четеш... брей каква нива не е за вярване, но не съм описал другите проблеми. Според теб защо сам я продал? За 9 години на тази нива само талона не съм и сменил.
                  Може да си ме помислил за младеж от клипчето..това е синът ми.
                  Децата се възпитават 20 години преди да се родят.

Коментар

Първоначално публикуван от dryordanov Преглед на мнение
                    Младеж... от кога не ме бяха наричали така та аз съм 45-ти набор и въобще не се шегувам с това което съм написал. Вярно като четеш... брей каква нива не е за вярване, но не съм описал другите проблеми. Според теб защо сам я продал? За 9 години на тази нива само талона не съм и сменил.
                    Може да си ме помислил за младеж от клипчето..това е синът ми.
                    Нивата стандартно има блокаж САМО на междуосевия диференциал-блокиран тои тя става точно като ферозата с включено предно.
                    Ако ти липсва нещо то ще да е междуосевия диф,но когато НЕ е блокиран.
                    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                      Нивата стандартно има блокаж САМО на междуосевия диференциал-блокиран тои тя става точно като ферозата с включено предно.
                      Ако ти липсва нещо то ще да е междуосевия диф,но когато НЕ е блокиран.
                      +1

Коментар

Я мислим дека, пробуемът изобщо не е в Нивата.
                        Едва ли, цялата и проектна документация, превъзхожда тази тема по обем.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                          Виж в аутопроспект, може да има нещо....Вземи от някой колега, които има останали РАБОТЕЩИ, компонентите в които се съмняваш, сменяваш едно, по едно и гледаш Само ще покаже...Най-добре на жичкаджия, да е нещо да го разглобиш и да го сглобиш да, но жичкаджийството си е пиниз..
                          Ако искаш пращам ти комутатор и бобина? (за плащане не говорим въобще)
                          Просто да не е утре (пак съм на път).
                          Има и друго делко. Да ти пратя ли и него ?
                          Прегледах двата комплекта кабели на нивите - тази букса я няма( под делкото)....... не знам как става тая работа?
                          Казвай ?
                          И накрая - ще идваме на гости май........

Коментар

Аз предлагам да му идат поне десетина човека на гости, един да му направи Нивата, а другите да струпат скарата. Това чудо на техниката заслужава да се полее обилно против уроки...
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Имах същия проблем преди години с жигулата,смених всичко и без резултат,след смяна на делкото се оправи,цяло делко не части по него

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Аз предлагам да му идат поне десетина човека на гости, един да му направи Нивата, а другите да струпат скарата. Това чудо на техниката заслужава да се полее обилно против уроки...
                                Аз се включвам и от двете разбирам по малко
                                Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X