Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 месеца с Grand Cherokee WJ

По скоро състоянието на автомобила е следствие от техническата поддръжка и начина на експлуатация от собствениците.

Коментар

Явно е прав народа значи като казва"Кола и жена на късмет" а за да случиш на читав американец е нужен голяяяяям късмет. Или не е така?????
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Чета цялата темичка редовно и сега след като съм минал за 20 мин 26-те км от село до работното ми място се замислям колко е готино, че от години имам сигурността, че джипа пали от раз, че не се скапва, че макар и да тропа леко предницата върви безпроблемно и тягата и звука на "осмака" създава усещане за "велика сила" и стабилност на пътя за радост и удоволствие от шофирането на водача.
        Ако сега си търся джипка след като съм прочел тази тема НИКОГА не бих избрал Гранд!

Ще ползвам темата да споделя и аз част от проблемите с джипа си.
        Естествено има и доста неща за смяна: преди зимата реших, че акумулатора ми "Банер" е за смяна понеже миналото лято на срещата на форума след 2 дена работа на хладилника сдаде багажа и запалих с помощ от приятел, та при първия здрав студ си поръчах 1 варта, която ми скрои гадния номер-при - 20С не можа да завърти и пак с кабелите прибегнах до стария банер. Това беше кофти проблем и веднага направих рекламация и от сервиза много коректно ми я смениха с друга. Отидох на ски на Пампорово и в сутринта в деня на тръгване джипа беше заскрежен и "умрял". Но като го напече слънцето запали от раз. Още на други ден бях в сервиза и от там ми препоръчаха акумулатор "Оптима", естествено избрах червена, върнах "Вартата", доплатих за Оптимата и щастието отново изгря...
        Но тогава забелязах, че амортисьорите на капака в студа не държат, но тогава не ми беше до тях. Преди седмица-2 си ги поръчах, вече са тук и трябва да ги сменя, че е гадно да те удря капака по главата...
        Джипа има и много други болежки, но нали е бил нов само преди няма и 11 години?
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          ... Ако сега си търся джипка след като съм прочел тази тема НИКОГА не бих избрал Гранд! ...
          А ако прочетеш тази , ще си купиш ли Патрол?

В същност, като се поразтърсих из англоезичните форуми срещнах доста теми с подобни на моите симптоми. И по отношение на непаленето (невъртенето на стартера) и по отношение на колебанията в оборотите. То не са ключове парк/неутрална, не са датчици на коляновия или разпределителния вал и т.н.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            ... не са датчици на коляновия или разпределителния вал и т.н.
            Това не са болежки на JEEP, а е рапространено при всички, а и JEEP не правят датчици и електроника
            Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

АМЕРИКАНСКАТА АВТОМОБИЛНА ИНДУСТРИЯ (ААИ) си е много добре , лошо става само когато се събере с БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ .
              Големи мърлячи и гъзари, които нямат пари да си сменят маслото има в БГ. Но карат Джип.
              Остави че там си имат абсолютно всички части оригинални на склад. Хората не се притесняват за колите си стане ли нещо до часове, а не дни е оправено и американките са на почит. Абе всичко идва от това човек как си поддържа колата, за съжаление тук дори да имаме желание не винаги ни дават възможност за качествена поддръжка. (Неразбиращи майстори, части менте, БС)

Но определено ААИ е мания , и тя си струва цената!!!
              Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                Това не са болежки на JEEP, а е рапространено при всички, а и JEEP не правят датчици и електроника
                Това, че Jeep не правят датчици и електроника не изглежда да топли, примерно, собственици на Jeep-ове със скоростна кутия AW4, които трябва да се бръкнат с 200-300 долара (цени там) само за тъпото копче за положението на трансмисията.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Много си прав Жоре от ЦСКА.

Коментар

Последното твърдение някак не прави живота по-лесен.
                    Фирмата избира с чии датчици да работи, явно обратна информация има предостатъчно, но важи принципа "Проблема с давенето - проблем на давещите се".
                    Това може да се случи на всеки производител/пресен пример Тойота - жило на газта/, но след издънка съм уверен, че подобен подизпълнител само може да си мечтае за нов договор.
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Това, че Jeep не правят датчици и електроника не изглежда да топли, примерно, собственици на Jeep-ове със скоростна кутия AW4, които трябва да се бръкнат с 200-300 долара (цени там) само за тъпото копче за положението на трансмисията.
                      И мен ме е яд, че един дебитомер, представляващ една жичка струва 500 - 600 лева, ама така са решили БОШ
                      Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                      Последното твърдение някак не прави живота по-лесен.
                      Фирмата избира с чии датчици да работи, явно обратна информация има предостатъчно, но важи принципа "Проблема с давенето - проблем на давещите се".
                      Това може да се случи на всеки производител/пресен пример Тойота - жило на газта/, но след издънка съм уверен, че подобен подизпълнител само може да си мечтае за нов договор.
                      Не знам на 4.0 каква е електрониката, ама на моя е БОШ, а с тази марка само ядове съм имал ... А в случая, че нещо се е счупило след 11 години и сервизиране при Бай Пешо си е направо чудо. Аз имам от така мразения 3.1 и такива проблеми нямам - нито със щората, нито със спирачките, нито с парното ...
                      Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        Когато е на Park , с изключен контакт слез и я разклати напред назад, така че да тропнат колелата.
                        Виж след това дали пали ?
                        При мен го има този проблем, но е сравнително рядък, така че засега се търпи.
                        Тази сутрин направих една Камасутра с Jeep на тротоара пред блока с мисълта да откача куплунга на въпросното ключе и евентуално да замеря. Мястото му обаче (от лявата страна на скоростната кутия) е доста неудобно, тъй като предният кардан пречи да се разгледа добре, а и наоколо е порядъчно омазано.

Ето снимка от JeepForum.com как изглежда

Опипом останах с усещането, че жиците в моя случай като да отиват директно в ключето. Може и да греша, но с толкова ТНТМ-та по колата, няма да се учудя и ако някой е свързал жиците без щатната букса. Както и да е, поради ограничената видимост не посмях да използвам груба сила и леко напосоки напръсках с препарат за почистване на контакти.

След това за всеки случай пробвах с номера на Ник.

И после ... проклетникът взе, че запали. Поради бързане експериментът не е чист, така че не съм наясно кое го накара да си промени акъла, но това е положението засега. По-подробната инспекция ще я оставя за ситуация с малко повече удобства.

Лошото е, че в това положение не смея да тръгна да си върша работа с колата, защото не знам кога и къде може да рече да повтори номера.

Добре, че си имам и японска нафтова печка, която, поне засега, пали само като помирише ключа.

... такива проблеми нямам - нито със щората, нито със спирачките, нито с парното ...
                        Това са си проблеми, които са предизвикани или задълбочени най-вече от мърляшка поддръжка.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

..Това са си проблеми, които са предизвикани или задълбочени най-вече от мърляшка поддръжка.
                          Това беше и моето мнение
                          При твоя Jeep за съжаление 99% от проблемите идват от там. Нещо от което никой не е застрахован ...
                          Пожелавам ти скоро само масло и гориво да му сменяш.
                          Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Това са си проблеми, които са предизвикани или задълбочени най-вече от мърляшка поддръжка.
                            Не знам, но и аз вече няколко пъти оставам с впечатление че тия коли след десетата си година започват да дават много, ама много електрически проблеми, от дребни и незначителни, като например огледала и прочие, до например оставане без фарове, непалене, дискотеки по таблото и прочие дивотии. Колега от форума например 2 пъти беше сменял компютър, преди да открият банален проблем с протрити жици на дебитомера. И това в БС.

Обаче и така разпаднали се спирчани апарати например, дори и близки до това, не съм виждал никога. Спукани, криви, блокирали и прочие - да, но разпаднали се по тоя начин - тсъ.

Не казвам че съм прав. Просто оставам с това впечатление.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

sparkybg, всъщност при Чавдар (V93) не апаратите се бяха разпаднали а самите буталца в тях. Те са от някакъв материал, като текстолит а заради блокирането им в апарата непрекъснато са греели и са се опекли. Затова са в такъв вид и се разпадат. Иначе идеята да бъдат от нещо, което не е метално, следователно с ниска топлопроводимост, ми се струва добра.

Само трябва да се почисти и промие системата през определения интервал, или при смяна на накладките с нови.

При мен имаше такива симптоми на задържане на някои от апаратите именно след смяна на старите износени накладки с нови. Преди, със старите накладки буталата са били доста излезли навън а после, при слагането на новите трябва да се приберат максимално навътре. Там обаче се е събрала утайка и буталото започва да задържа и да не се движи свободно. След промиване на системата и смяна на спирачната течност с нова всичко се опорави. Ако обаче не се усетиш навреме и си караш по-дълго така, има голяма вероятност да опечеш както накладките, така и буталата в апаратите, а и да съсипеш дисковете. А задържането на спирачките при тези коли по-трудно се усеща. Мощността е голяма, автоматът лесно преодолява това задържане и човек по-трудно може да забележи такъв проблем, освен по увеличения разход на гориво. При потегляне с ръчна скоростна кутия и съединител по-лесно се усеща това. Атук ще видиш че има проблем чак, когато спреш и някой от дисковете "свети" в червено а накладките пушат. Поздрави!
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

колеги, никоя фирма не прави "модерни" автомобили с разчет за повече от 10г. вярна служба... и като за тези 10г. смени колата 3-4 собственници и 1-2 от тях са от типа дето вземат кола покарват я година две без да влагат средства в нея , но изцеждайки я максимално и после гледат да я пробутат на следващия- нещата си идват на мястото... та не е въпроса до това американски , японски или немски са колите. такава е икомомическата конюнктура в последните десетилетия. никой няма интерес да произвежда коли с дълъг ресурс. това би намалило продажбите. просто ние сме бедни и събираме боклуците втора употреба и всичко е до късмет. сигурен съм че Чавдар ще си стегне джипа и ще направи от него кола. и ще си е вечно негов. наслука!
                                не бързам за никъде...
                                XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X