Колеги, някой има ли впечатления от френско масло Igol?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Масла Igol - впечатления
Свий
X
-
IGOL SAE 10W40
Автомобилът ми е ВАЗ 21214 Нива и е на 2500 км. На първи технически преглед и смениха маслото в двигателя. Наляха това масло:
IGOL SAE 10W40.
Поразтършувах из интернет и ето това намерих:
"Полусинтетично масло от ново поколение за дизелови и бензинови двигатели. Ново поколение смазочен продукт произведен по нова синтезна технология, специфична за смазване на дизелови двигатели с директно впръскване и “common rail” система на леки и лекотоварни автомобили. Подходящо за всички видове бензинови и дизелови двигатели с или без турбокомпресор, използващи всякакви видове горива, включително и газ, с или без катализатор.
ACEA A3/B3/B4
API SJ/CF"
Ето и линка: http://www.igol-bg.com/showpage.php?PageID=1Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
-
за лада не е ли по-добре да се ползва 15VV40?помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
сигурно е идея на местния дилър - не вярвам ЛАДА да ползва официално ИГОЛ...Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнениеАвтомобила е гаранционен и никой не ме е питал, какво масло да му налеят. Убеден съм, че са сипали каквото трябва.помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
маслото е екстра за "толкова нов" авотомобил с този мотор. а IGOL са масла принципно не лоши но ...простовати. т.е. материалите (базовите) и "присадките", които се използват в миксирането му са ефтини и технологично стари. нещо като френска "приста"...Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеa аз за първи път чувам на автомобил на 2500 км. да му сипят толкова гъсто масло 10W40 но знам ли нали е лада все пак
"..there is no substitute for cubic inches.."
Коментар
-
защо да е гъсто??? по принцип стандартното за лада е 15VV40... е, има и разни с означения по ГОСТ...Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеa аз за първи път чувам на автомобил на 2500 км. да му сипят толкова гъсто масло 10W40 но знам ли нали е лада все пак
преди правеха първата смяна на 1000км /да изпаднат стружките и т.н./, сега са го удължили на 2500...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Подхождай винаги със съмнение ! Преди 7 години имах ДЕУ ДАМАС, взех го чисто нов(много добра машина излезе) ! След определеният пробег, отивам във фирменият сервиз и ми съобщават че трябва да сменят маслото на скоростната кутия и фиференциала. Ок смениха го, и след 40 километра ДАМАСЧЕТО отзад заприлича на дападжийски автобус МАН(ЧАВДАР) ! Опръскано с маслоПървоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнениеАвтомобила е гаранционен и никой не ме е питал, какво масло да му налеят. Убеден съм, че са сипали каквото трябва.
(нова кола на 1500км) ! То не бяха проверки на пробки, мисли за салници и т.н, полудях ! Оказа се че скоростната кутия трябва да е с масло (80 на 90 някакво на Валволин), а фиференциала с (ЕП 90)
След като го смених се оправи ! Никой не си беше направил труда да погледне каталозите, да разберат с какво масло трябва да е !
Р.П.(RFF) 0898677590
Пътна помощ
ДЕНОНОЩНО
Коментар
-
До: Масла Igol - впечатления
Да съживя темата и впечатленията ми.
На втората смяна на 10000 км. маслото бе сменено със същото, а именно:
PROCESS B4 10W40
ACEA A3/B3/B4
API SJ/CF
Сега колата е на 19000 км. и мисля да го сменя пак със същото. Не го гори. За периода между смените да е бутнала около 100 грама. И при най-големите горещини на място при запален двигател не е присветвала лампата за маслото.
Недостатък е високата цена.Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
Колега-хубавото масло е хубаво,и за Мерцедес,и за Лада!
Аз дори на твое място бих изполвал 5/40-хидрокрекинг,или пълна синтетика!
Всичките ми коли са били над 15 годишни,а сегашната ми и най-"нова" е първата ми "жипка" Тойота LJ-70,2.4TD(на 21год.
)и всичките съм карал само с 5/40,като преди синтетиката сипвам полу-синтетика,че да поизмие малко и "подготви почвата"за синтетиката!
Казвам си личното мнение,като не бих желал спорове на тема,че видите ли след определени километри нямало смисъл от синтетично масло-това за мен е една от най-разпространените заблуди!Еле пък зимно време!Ама мотора го "ядял",било "рядко" и т.н...."рядко е,докато е студен мотора(и това е ценното) и тогава го "яде"(ако го яде изобщо),но при загрял двигател вискозитета му е,като на минерално 15/40,нали?
Пак казвам-само лично мнение,колеги-инак всеки според разбиранията си!И мерака!
Не споменавам според възможностите,щото мерака цена няма!
много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Здравей колега,Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнениеДа съживя темата и впечатленията ми.
На втората смяна на 10000 км. маслото бе сменено със същото, а именно:
PROCESS B4 10W40
ACEA A3/B3/B4
API SJ/CF
Сега колата е на 19000 км. и мисля да го сменя пак със същото. Не го гори. За периода между смените да е бутнала около 100 грама. И при най-големите горещини на място при запален двигател не е присветвала лампата за маслото.
Недостатък е високата цена.
предишните ми занимания бяха свързани с товарни автомобили и бях много ухазван от търговците на масла. Веднъж реших да им поискам типови одобрения от производители на товарни автомобили и единствено вносителите на IGOL се отзоваха на време.
Поръчах им няколко варела и проверих BATH номерата. Оказа се че няма шмекерия. Писах и до MAN и MERCEDES и получих копия от тестовите сертификати на партидите. Тогава се поразрових и се оказа че IGOL са здружение от дребни производители/бленд/ които са си разпределили ангажиментите и са се специализирали тясно по продукти. Нямал съм никакви проблеми и ми направи впечатление че двигателите бяха много чисти/при отваряне за ремонт/.
Такова измиване съм имал само с италиянски масла!
Те горките при тези температури и гонка на малолитражки/големи акцизи над 2000 куб./ само доброто масло ги спасява.
Иначе IGOL го купувах от някаква софийска фирма. Мисля че "Еврорали" се казваше на може и да греша.
Иначе за бутането не се безпокой, нормално е.
Бутнала ти е около литър!
Другото е довнадено от гориво и сажди!
Нормално, иначе нямаше да го сменяме никога
Надявам се да съм бил полезен
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар