Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то ''модифицирана синусоида''!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Що е то ''модифицирана синусоида''!

От доста време планувах да видя що за форма има модифицирана синусоида и едва сега успях да намеря време за това! Това се получава на изхода на UPS Mustek 1400 LCD в backup mode. Все още не съм пробвал да захраня трансформатор с напрежение с такава форма,но скоро ще опитам. Как мислите вие, опасно ли би било за трансформатор или малък асинхронен двигател продължитената работа в подобен режим?
    Прикачени файлове

До: Що е то ''модифицирана синусоида''!

Това е типичната авиационна уж синусоида. Умформерите това и правят, истинска няма. В самолетите всичко си работи.

Коментар

Аз доколкото съм запознат на борда на самолетите има трифазни синхронни генератори и машинни преобразуватели,чиято форма на изходното напрежение е синусоида. Съществуват и статични преобразуватели,но не мога да кажа каква е формата на напрежението им. Предполагам,че максимално се доближава до правилната синусоида. И това мога да проверя!

Коментар

Първоначално публикуван от vasilvvs Преглед на мнение
        От доста време планувах да видя що за форма има модифицирана синусоида и едва сега успях да намеря време за това! Това се получава на изхода на UPS Mustek 1400 LCD в backup mode. Все още не съм пробвал да захраня трансформатор с напрежение с такава форма,но скоро ще опитам. Как мислите вие, опасно ли би било за трансформатор или малък асинхронен двигател продължитената работа в подобен режим?
        Нали знаеш, че високоиндуктивните товари могат да разкажат играта на UPS-a? Особено, ако мощността им е близка до номиналната на играчката.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Е, може да има малко повече греене, но би трябвало да тръгне.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нищо им няма на трансформаторите. Вие, какво мислите, че има в един UPS на изхода?

Единствените товари, които загазват от такъв "ток", това са разни джаджи с голям капацитет на входа. Каквито почти няма - някои видове праисторически зарядни устройства, луминисцентни лампи с дросел и кондензатор за компенсиране на дросела. За други не се сещам.

Коментар

Абе има си проблем с тази синусоида.
              Влючих един токоизправител ТЕС на UPS-a и почна да бръмчи трафа му.
              Отделно че при натоварване даваше напрежения не колкото трябваше.

АА пробвах и една електрическа самобръсначка като спря тока- е не успях да се обръсна въпреки че уж работеше.
              Иначе касетофон с нормално трафрматорно захранване си работеше.
              Интересно ми е да видя такова сравнение и на някой от по оскъпитет УПС-и които уж вадят чиста синусоида че нещо ме съмнява да е много чиста като от генератор.

Днес гледах един инвертор от 12 -220 750 вата.
              Хвана ми окото защото беше първия инвертор който виждам произведен от сериозна марка Black&Decker.
              Не бяха написали нищо за формата на изходното напрежение но бяха показали на картинката включен перфоратор. Това значи ли че е чисто синусоидален?
              Ники

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
                ...Това значи ли че е чисто синусоидален?
                Не. Но такива мощности по-лесно се правят синусоидални, отколкото правоъгълни, така че най-вероятно да.

Коментар

...a и Black&Decker отдавна не са толкоз сериозна фирма, колкото бяха някога. Имат си и чисто китайски произведения в гамата продукти.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
                    ... от сериозна марка Black&Decker.
                    Не бяха написали нищо за формата на изходното напрежение но бяха показали на картинката включен перфоратор. Това значи ли че е чисто синусоидален?
                    По-скоро имат предвид, че носи на високоиндуктивни товари с всички последствия от тях, най-вече гадните пикове при изключване.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      По-скоро имат предвид, че носи на високоиндуктивни товари с всички последствия от тях, най-вече гадните пикове при изключване.
                      Гадните пикове се гасят сравнително не чак толкоз трудно. Вече. Няколко MOSFET-а (или един), управлявани от transil, например. Правил съм го, с други цели, и работи безгрижно, хем е натоварено с няколко киловата, ако тия режими продължат повечко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X