От доста време планувах да видя що за форма има модифицирана синусоида и едва сега успях да намеря време за това! Това се получава на изхода на UPS Mustek 1400 LCD в backup mode. Все още не съм пробвал да захраня трансформатор с напрежение с такава форма,но скоро ще опитам. Как мислите вие, опасно ли би било за трансформатор или малък асинхронен двигател продължитената работа в подобен режим?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Що е то ''модифицирана синусоида''!
Свий
X
-
До: Що е то ''модифицирана синусоида''!
Аз доколкото съм запознат на борда на самолетите има трифазни синхронни генератори и машинни преобразуватели,чиято форма на изходното напрежение е синусоида. Съществуват и статични преобразуватели,но не мога да кажа каква е формата на напрежението им. Предполагам,че максимално се доближава до правилната синусоида. И това мога да проверя!
Коментар
-
Първоначално публикуван от vasilvvs Преглед на мнениеОт доста време планувах да видя що за форма има модифицирана синусоида и едва сега успях да намеря време за това! Това се получава на изхода на UPS Mustek 1400 LCD в backup mode. Все още не съм пробвал да захраня трансформатор с напрежение с такава форма,но скоро ще опитам. Как мислите вие, опасно ли би било за трансформатор или малък асинхронен двигател продължитената работа в подобен режим?О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Нищо им няма на трансформаторите. Вие, какво мислите, че има в един UPS на изхода?
Единствените товари, които загазват от такъв "ток", това са разни джаджи с голям капацитет на входа. Каквито почти няма - някои видове праисторически зарядни устройства, луминисцентни лампи с дросел и кондензатор за компенсиране на дросела. За други не се сещам.
Коментар
-
Абе има си проблем с тази синусоида.
Влючих един токоизправител ТЕС на UPS-a и почна да бръмчи трафа му.
Отделно че при натоварване даваше напрежения не колкото трябваше.
АА пробвах и една електрическа самобръсначка като спря тока- е не успях да се обръсна въпреки че уж работеше.
Иначе касетофон с нормално трафрматорно захранване си работеше.
Интересно ми е да видя такова сравнение и на някой от по оскъпитет УПС-и които уж вадят чиста синусоида че нещо ме съмнява да е много чиста като от генератор.
Днес гледах един инвертор от 12 -220 750 вата.
Хвана ми окото защото беше първия инвертор който виждам произведен от сериозна марка Black&Decker.
Не бяха написали нищо за формата на изходното напрежение но бяха показали на картинката включен перфоратор. Това значи ли че е чисто синусоидален?Ники
Коментар
-
Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение...Това значи ли че е чисто синусоидален?
Коментар
-
Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение... от сериозна марка Black&Decker.
Не бяха написали нищо за формата на изходното напрежение но бяха показали на картинката включен перфоратор. Това значи ли че е чисто синусоидален?О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнениеПо-скоро имат предвид, че носи на високоиндуктивни товари с всички последствия от тях, най-вече гадните пикове при изключване.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар