Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на Витара къса база от Славин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Повдигане на Витара къса база от Славин

Славине, колко е общата дебелина на подложката на А рамото? На чертежа не се дадена...

Коментар

5 см. , но може и по-малко зависи от лифта .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от antony63 Преглед на мнение
        Славине, колко е общата дебелина на подложката на А рамото? На чертежа не се дадена...
        Вярно, че не съм го дал този размер - 50мм. Интересно, но не са ме питали в процеса на изработване.
        Щом питаш значи си се захванал с повдигане - Успех!
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Имам готови подложки и болтове за а рамото свалих ги от моя жип
          централния болт се разби окончателно и преработих щангата така че да не са ми необходими давам ги за 35 лв толко платих на стругара да ги направи тел 0887282937.
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
            Имам готови подложки и болтове за а рамото свалих ги от моя жип
            централния болт се разби окончателно и преработих щангата така че да не са ми необходими давам ги за 35 лв толко платих на стругара да ги направи тел 0887282937.
            ... и чакаме да споделиш какво си направил

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
              ... и чакаме да споделиш какво си направил
              а аз чакам ти да споделиш впечтленията си от новите задни амове и как се държи задницата с тях и с Вартбурговите пружини. Между другото каква марка са?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                а аз чакам ти да споделиш впечтленията си от новите задни амове и как се държи задницата с тях и с Вартбурговите пружини. Между другото каква марка са?
                Марката е Optimal и са някакви евтини немски, но за съжаление още ги подритвам под бюрото и не съм ги сложил по две причини. Първата е, че чаках да съм готов със задния мост с блокажа, че всичко да става на един път, но там още имам доста неща за дооправяне, а и си купих апарати за дискови спирачки и това трябва да правя... Втората причина е, че гледам Витарите на колегите дето се тестват за ходове и тази с целите мостове пружините им висват точно като моите сега и се чудя да не объркам нещо с по-късите амортисьори.

Коментар

Не вярвам да се обърка нещо. Каква е ползата като ти увисне пружината?! А и ама е по-дълъг и вероятноста да удари при свиване е по-голяма,ако не си подложил и на буферите.Оригиналните амове са 48см.С Варбургови пружини колко е лифта? -9см.? Логично е амортисьор 60см да е напълно достатъчен,нали?
                  А за марката не знам.В големи колебания съм.Ако ше минавам по-тънко и аз ще се спра на Опелски. Само че предпочитанията са ми към Бразилските Cofap. Просто защото съм купувал от тях и не здоха веднага. Но ме притеснява, че все пак това са амове за лека кола. Направени за съвсем друга експлоатация. Колко ли ще изкарат и как ли ще се държат като се подюрят по макадама,с тия по-тежки гуми...
                  Та,другите в които съм се огледал са ProComp. Добре е че ги има във всякакви р-ри и варианти-маслен,газов,газов с азот.Но излизат окло 125лв./бр. за газово-азотния.

Коментар

Та,другите в които съм се огледал са ProComp. Добре е че ги има във всякакви р-ри и варианти-маслен,газов,газов с азот.Но излизат окло 125лв./бр. за газово-азотния.
                    И аз им се радвам, но незнам къде ги има. А иначе и аз за Кофап бях тръгнал, но тези ми казаха, че са по-добри.

Коментар

Това е български доставчик:http://www.grteambg.com/grteamstore/...?productid=154 Още не съм контактувал с тях,та не знам за доставката? Обърни внимание където пише каталог. В каталога най-долу на последна страница в дясно са размерите и как са зашифровани в номерата им.
                      Другото е в английският им дистрибутор.Там 9000 са по 40 лири+6 за 2 маншона.Но още не са ми отговорили за цена на доставка.
                      Третото е от един продавач в английския Ибей. Той ми писа че ще ми достави каквито искам,но завишава цената с окло 5-6 лири/бр.Доставката му е 20. Линка за него е в темата за "...любимата Витара"
                      Та навсякъде май е горе-долу една цена +/-.Ама пуста цигания

Коментар

Ровейки за амове,вижте на какво попаднах да се продава.
                        Това е кука срещу изпадане на пружината на някаква си джипка.
                        Но поставя отново въпроса за дължината на амовете. Значи и други слагат по-дълги амове.Но защо? Първо по-дългия рискува да удари при свиване на пружината. Второ,при изпадане на пружината натиска в-у тази страна става незначителен и колелото ще започне да буксува. Задължително се налага да има блокаж или поне ЛСД диф.
                        Вярно че се печели още ход,но защо ли не се слагат достатъчно дълги пружини.Там поне изборът им е голям.
                        И въпреки всичко, все още не мисля да слагам чак толкова дълги амове,а и няма да участвам в състезанието по "Мерене на ходовете"
                        Прикачени файлове

Коментар

Ровейки за амове,вижте на какво попаднах да се продава.
                          Това е кука срещу изпадане на пружината на някаква си джипка.
                          Но поставя отново въпроса за дължината на амовете. Значи и други слагат по-дълги амове.Но защо? Първо по-дългия рискува да удари при свиване на пружината. Второ,при изпадане на пружината натиска в-у тази страна става незначителен и колелото ще започне да буксува. Задължително се налага да има блокаж или поне ЛСД диф.
                          Вярно че се печели още ход,но защо ли не се слагат достатъчно дълги пружини.Там поне изборът им е голям.
                          И въпреки всичко, все още не мисля да слагам чак толкова дълги амове,а и няма да участвам в състезанието по "Мерене на ходовете"
                          Ха,тва е интересно решение
                          LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                          Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Ще разкажа накратко какво направих с А рамото .
                            Отрязах стрия и вече много разбит шарнир от рамото и монтирах шарнир от уазка преден . Изкопах с резака прорез така че да влезе в рамото едната гаика дълга е околу 5см заварих я там много яко после навих в нея шарнира и законтрих с контра гаика стана перфектно конуса пасва точно после регулирах дължината така че моста се идвъртя малко на горе по този начин се намали големия ъгал получен в карето след лифта . Уазковия шарнир е много здрав вътре втулките са метални а шарнира може и да се гресира или да се смени от така направена щанга за не по вече от 30 мин.
                            По настоящем моита витара си има нов собственик продадох я новия и собственик е
                            Gits също от форума ще му се обадяза да го помоля да снима и да качи снимките за да видите и вие как е станал шарнира .

Коментар

Ето ги и снимките на шарнира.
                              Прикачени файлове
                              888131021

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
                                Ще разкажа накратко какво направих с А рамото .
                                Отрязах стрия и вече много разбит шарнир от рамото и монтирах шарнир от уазка преден . Изкопах с резака прорез така че да влезе в рамото едната гаика дълга е околу 5см заварих я там много яко после навих в нея шарнира и законтрих с контра гаика стана перфектно конуса пасва точно после регулирах дължината така че моста се идвъртя малко на горе по този начин се намали големия ъгал получен в карето след лифта . Уазковия шарнир е много здрав вътре втулките са метални а шарнира може и да се гресира или да се смени от така направена щанга за не по вече от 30 мин.
                                По настоящем моита витара си има нов собственик продадох я новия и собственик е
                                Gits също от форума ще му се обадяза да го помоля да снима и да качи снимките за да видите и вие как е станал шарнира .
                                Благодаря за споделения опит. Друга машина ли си харесал, че си се разделил с Витарата?
                                Благодаря и за снимките на GITS, добре дошил във Витара обществото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X