До: Коментари относно техниката, с която снимаме
Който твърди, че разликата при ИСО1600 между 350Д и 30Д не е огромна, нека поне си признае, че говори наизуст! За това мога да споря доживотно! Разликата е огромна и ако не ви се вярва, елате при мен с един 350Д и да си поговорим с факти.
Който твърди, че разликата при ИСО1600 между 350Д и 30Д не е огромна, нека поне си признае, че говори наизуст! За това мога да споря доживотно! Разликата е огромна и ако не ви се вярва, елате при мен с един 350Д и да си поговорим с факти.
) и за това няма да давам мнение кой колко шуми, но ще изкажа нЕкои сЪображения за Размера на матрицата, броя пиксели и Шума. Естествено технологията също е от голямо значение както и последващият процес, но физиката си е физика
. Дори и да ги сравним с архаичният Канон 1Д, който е хем фулфрейм, хем само 4 мегапиксела и въобще не ми се смята колко пъти по-малко пиксели на квадратен сантиметър има, пак имат по-нисък шум
. Само стабилизацията(в тяло или обектив) в повечето случаи ти разрешава сваляне на ИСОто с 1-2 стойности, т.е. там където с 30Д и нестабилизиран обектив ще ти се наложи да снимаш на 1600 ИСО, то с 350Д и стабилизиран ще можеш да снимаш на 800 или дори 400, което определено е по-добре 

.
))
Коментар