Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser LJ70, 3.0tdi 1KD... ;-)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Toyota Land Cruiser LJ70, 3.0tdi 1KD... ;-)

Работата кипи с пълна пара.
    Радиатора е вече отремонтиран и утре предстои връщане на място и промивка на охладителната система. Тъй като Тони е преместил положението на алтернатора (вдигнал го е доста нависоко, презумцията е да не се мокри) - 2 дена си поиграхме с интересни калкулации относно дължината на ремъка за алтернатора, но намерихме вярната формула и утре и той ще бъде подменен с нов и на място. Друго в двигателния отсек освен смяна на масло на двигателя и филтри няма засега. Отдолу сменихме спирачни маркучи (късите), предстои да сменя дългите (на моста, с по-дълги), че при крайно разпънато положение - маркуча е толкова опънат, че може да се изсвири нещо на него... Още - ще удължим биалетките отпред, когато моста е в крайно долно положение, щангата почти упира в кардана. И въпреки, че отпред има още някои неща по моста (кечета, лагери, спорачки), както и кормилни накрайници, смятам да ги сменям при следващата стъпка - пълна профилактика на мостовете, монтаж на блокажи и смяната на окачването.

По салона всичко с изключение на тапицерията на тавана ще е готово до ден - два. Ще остане само обработката отвътре - смятам да положа малко Wuerth и други неща за топло и шумо изолация, малко рифел и след това оформянето на багажния отсек.

Ето малко снимки от днес, качеството е лошо (от телефон), за което се извинявам.

Таблото е напълно разглобено за подмяна на всички крушки и възстановяване на инсталацията. Слава богу, по инсталацията няма ТеНеТеМе-та, просто се махнаха един два снопа кабели за музика.

По патент на Фулдата, компресорът е със 'скрит' монтаж в задния калник.

Понеже имах леки протичания от тавана, реших да сваля тапицерията и да проверим за какво става дума. Оказа се, че маркучите за оттичане от шибидаха са запушени. И този проблем е отстранен, предстои монтаж на нова тапицерия на тавана.

Последно редактирано от Yaro; 12-05-08, 22:09.

Коментар

offtopic:

Ако не знаете какво значи офроуд билярд, ей ви на, гледайте:
      /поздрав за Фулдата/

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        offtopic:

Ако не знаете какво значи офроуд билярд, ей ви на, гледайте:
        /поздрав за Фулдата/

Диване !

Коментар

А гърнето на ауспуха ще го местите ли? Струва ми се че там, където живее сега няма да устиска дълго.

Поздрави...
          /на Митко Билярда/
          Тодор Томов
          =============================
          Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
          Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Първоначално публикуван от T.T Преглед на мнение
            А гърнето на ауспуха ще го местите ли? Струва ми се че там, където живее сега няма да устиска дълго...
            Снимката с офроуд билярда е с Тойотата на Дончо.
            На моята тръбата минава над рамата, а и съм махнал всички гърнета.

Коментар

Като ти гледам снимките и ми напомня през какво минах преди 2 седмици и моята изглеждаше така
              Сигурен съм, че ще стане перфектна.

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
                Диване !
                OFFTOPIC:
                Mитак да не сменяш гумички на клапани от там?
                no signature no problems

Коментар

Това е то несправедливост, на Зам- председателя му бърникат колата, а председателския флагман с благородно английско потекло чака ... да си доиграят билярда. Ще Ви кажа аз на вас
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Вчера мернах Тойотата по околовръсното, отвън изглежда много добре, за отвътре не знам, та ако Колегата Яро е приключил и с интериора, ще се радвам ако пусне още инфо по темата.
                    Поздрави
                    Тодор Томов
                    =============================
                    Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                    Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

С интериора все още не съм приключил, но съвсем скоро ще прилича на нещо.

Все пак има малко напредък. След като беше добре измит и почистен, пода и бомбетата на калниците отзад бяха облепени с изолация на Wuerth. Пода отпред както и зад предния ред седалки (където е мястото за краката на задностоящите, но задна седалка не предвиждам) е почти готов и с последваща изолация, от порест тип.

Първия слой изолация на Wuerth, покрита с Body 910 за механично предпазване:

Втория слой пореста шумоизолация:

И самите изолации:

Преди тази стъпка, колата беше с подстригани ламарини и прагове, за което ще кача снимки, в момента в който ги взема от Боби. Получи се много добре.

Междувременно ми дойдоха частите за "отдолу". Предстои пълна ревизия на двата моста, отпред смяна на кичета, семеринги, лагери на сверите, евентуално лагери на главините, дискове, накладки, спирачни маркучи и накрайници. Отзад... каквото трябва + касетка..

Ето някои от частите. Твърде приятно изненадан от именитите фирми (повечето за стандартно вграждане при Тойота и Нисан), абсолютното качество и доказан произход.

Комплекта за ревизия на моста (сверите):

Освен тези, в гаража са още:
                      - 2.5" TrailMaster
                      - ARB касета за отзад
                      - Dobinsons демфер и тампони комплект от TJM. Кастор има в момента на колата, ще ги прегледаме, вероятно няма да ги сменям, ако са ОК.

Не съм ги снимал, защото са добре познати на много от вас.
                      Това е засега.

Коментар

Става супер! Уникат в пълния смисъл
                        Зима иде

Коментар

Мдаа, някой пак не си е пил хапчетата.....

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Мдаа, някой пак не си е пил хапчетата.....
                            Къде продават такива хапчета, че и на мен ми трябват

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                              Е как къде!!!!На летището до теб ,терминал DEPARTURE

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                                Ти си неличимо болен. С това чудо дето го докара само потвърди диагнозата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X