Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за резервоар на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за резервоар на Витара

Няма логика да е налягане - няма от къде да идва, освен ако бензиновата помпа не връща наобратно (гаранция, че не е това)- значи е вакуум. Има си на капачката нещо като дюза, почистваш и няма проблеми. Това беше първото което направих като отворих капачката за първото зареждане веднага като я регистрирах. От тогава проблеми с това намам никакви.
    За газта - зависи какъв е двигателя. Аз обиколих доста ГАЗ-сервизи включително и при миркатците ходих и ми казаха, че ако е пълен инжекцион, най-добре да си сложиш газов инжекцион, ако е 8 клапана и моно инж. няма проблеми и с обикновена газова. Мойта обяче е 16в фул инж. и ВСИЧКИ!!! ми казаха, че само газ инжекцион може да се сложи на моя двигател и да не гърми и да върви нормално. Иначе се преебавало всичко - комп, сонда, колектори ... това обаче е само за моя двигател.
    Последно редактирано от upi; 22-04-08, 22:38.
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

Всичко зависи колко км. минаваш за 1 г.
      Ако караш около 30 000 км. Изобщо не се двуоми а слагай газов инжекцион, ще избиеш цената много бързо и няма да имаш никакви проблеми, а колата ще си върви като на бензин. Цената на г. инжек. вече не е много, около 1000 лв.
      LZ1RED

Коментар

И мойта е 16в ама нямало грижи с одикновена даже един познат има същата с обикновена газ и не се оплаква,а за капачката направих тест и и се оказа,че не се образува вакуум от двигателя.Има някакво клапанче на капачката което е с пружинка,пробвах да смукна през капачката и отваря-явно вакуума,който се образува е с такова налягане при което отваря клапанчето.А аз си мислех че е някаква дяволия да няма изпарения в резервоара с цел сигурност,а и другият ефект с вакуума е ,че ако има малка дупчица на дъното няма да тече бензин от там.
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от belcho kulev Преглед на мнение
          Аз имам Suzuki Swift с двигател като твоят няма никакъв проблем,върви перфектно и не гърми,имам и Vitara само че 8v и също до сега не сам имал проблеми с газовата уредба карам ги вече 100х.км(общо).
          Този двигател V8 с какъв обем е и каква мощност?
          Ти ли си го монтирал?
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Мисля че в случая 8v и V8 са доста различни неща
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Днес си купих част от Миркат и попитах за капачката на резервоара.
              Имам същия проблем като отворя и изпуска въздух под нялягане.
              Мислех да си купя нова.
              Отговориха ми,че ако има налягане вътре е нормално и капачка е добра.
              Живот на колела.

Коментар

Когато заредих бензин ми направи впечатление ,че на капачката има надпис.
                Внимание налягане отваряйте бавно.
                Живот на колела.

Коментар

Понеже и мойта капачка като е развивам "съска",си мисля ,че е налягане,понеже има клапан за вакум и той работи,обаче като питам колеги с Витари и те казват че "съска" като си отварят капачките на резервоара.Взех да си мисля че е нормално....
                  Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                    Понеже и мойта капачка като е развивам "съска",си мисля ,че е налягане,понеже има клапан за вакум и той работи,обаче като питам колеги с Витари и те казват че "съска" като си отварят капачките на резервоара.Взех да си мисля че е нормално....
                    И моята "съска" но до сега това не е било проблем, да караме така и да не го мислим много
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Имам новата Гранд Витара , капачката и съска от момента в който я купих , явно така трябва да е .

Коментар

Налягането в резервоара НЕ е проблем, а напротив - така трябва да е.

Явно горивната система е така конструирана, че в горивната смес се включват и горивните пари от резервоара.
                        След образуването на определено налягане в резервоара, горивните пари задействат еднопосочен пропускащ клапан (регулиращ налягането в резервоара) към контеинер с активен въглен и оттам парите отиват около дроселната клапа и се смесват със засмуквания въздух.

Във всички ръководства пише, че трябва внимателно да се отваря капачката, поради възможно налягане в резервоара. Това е нормалното налягане, което се поддържа от регулиращият еднопосочен клапан.
                        Последно редактирано от Ivich; 29-04-08, 00:02.
                        ... to be continued

Коментар

Първоначално публикуван от Ivich Преглед на мнение
                          Налягането в резервоара НЕ е проблем, а напротив - така трябва да е.

Явно горивната система е така конструирана, че в горивната смес се включват и горивните пари от резервоара.
                          След образуването на определено налягане в резервоара, горивните пари задействат еднопосочен пропускащ клапан (регулиращ налягането в резервоара) към контеинер с активен въглен и оттам парите отиват около дроселната клапа и се смесват със засмуквания въздух.

Във всички ръководства пише, че трябва внимателно да се отваря капачката, поради възможно налягане в резервоара. Това е нормалното налягане, което се поддържа от регулиращият еднопосочен клапан.
                          точно това пише на капачката на моето сузуки и винаги има налягане вътре....
                          LZ1RED

Коментар

Преди 4 дена си монтирах АГУ на Витарата-1.6 16V,96година дълга база.След двуомене нормална или инжекционна се спрях на нормална.Засега всичко е нормално,колата върви прилично."гърмене"няма.Има симулатор на инжекциона "Фобос" и автоматичен ключ Ловато.Няма емулатор на ламда сондата,но и не трябва-чек контрола не ми свети при запален двигател.Газовата бутилка е монтирана отдолу на мястото на резервоара и нов резервоар до нея.Бутилката е 30л.,резервоара е 20л.На новия резервоар съм монтирал всичко като на оригиналния-бензинова помпа,нивомер,отдушник ,отдушник за изпарения към двигателя и т.н.
                            Прикачени файлове
                            Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                              Преди 4 дена си монтирах АГУ на Витарата-1.6 16V,96година дълга база.След двуомене нормална или инжекционна се спрях на нормална.Засега всичко е нормално,колата върви прилично."гърмене"няма.Има симулатор на инжекциона "Фобос" и автоматичен ключ Ловато.Няма емулатор на ламда сондата,но и не трябва-чек контрола не ми свети при запален двигател.Газовата бутилка е монтирана отдолу на мястото на резервоара и нов резервоар до нея.Бутилката е 30л.,резервоара е 20л.На новия резервоар съм монтирал всичко като на оригиналния-бензинова помпа,нивомер,отдушник ,отдушник за изпарения към двигателя и т.н.
                              Колега, новия по-малък бензинов резервоар въз основа на стария ли е правен? Тоест стария е отрязан и заварен с нова стена?

Коментар

И още един въпрос, може ли да кажеш точните габарити на бутилката, защото смятам да купя точно същата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X