Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на преден мост Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на преден мост Витара

има ли напредък с проекта на някой им е интересно много пъти в подготовката има големи спънки
    интересно ми е кой как се справя ,...
    поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
      има ли напредък с проекта на някой им е интересно много пъти в подготовката има големи спънки
      поздрави
      За момента няма развитие че се отвориха доста ангажименти.Още се оглеждам за размерите на предния мост на Сузуки Сантана, за да преценя дали е достатъчен размера, но за сега не намирам информация
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

поздрави
        Здравей колега, днес видях едно Джимни като твоето на една гумаджийница да му сменят гумите и естествено не се стърпях да спра и да проверя колко е широк моста му Собственика се оказа усложлив "чичко" и даже помогна при измерването.Според ролетката от левия диск (където ляга джантата) до десния разтоянието е 136 см, което май се оказва удачен вариант за проекта.Този уйкенд ще сваля предните гуми на моята витара и ще измеря същото разтояние да видя какви ще са резултатите, но имам приятното предчувствие че може и да съм намерил най-подходящия вариант.Предавателните числа на Джимнито са много различни от тези на Витарата и може би ще трябва да се смени цялата касета, не знам само дали дебелината на полуоската и броя на шлиците ще са като тези на Витарата и дали ще паснат на нейната касета ? Ако имаш извадена полуоска би ли измерил данните и ?

Jimny 1.3 i. DOHC 82 cv - 3.909 / 4.090:1 (4AT) - 2.145 / 1.520
        Jimny 1.3 i. SOHC 80 cv - 3.909:1 - 2.145 / 1.520
        Jimny 1.3 V V T 84 cv - 4.300:1 - 2.002 / 1.00
        Jimny 1.5 TD K9K 65 cv - 3.416:1 - 2.002 / 1.00

Коментар

да мостове от джимни е добър вариант но са скъпи и кът.аз гепих един преден и сега се ослушвам за заден че е трудно да се намерят читави.
          ширината е горе доло толкова колкото си измерил и от колкото съм чувал като здравина са по здрави от на един самурай.
          разглегдах тук там и смао едно разбирам мостове от сj-410 имат по къси пиньоон корона
          от един самурай и разликата е че самурая е по широк с 9см от един сj-410..
          имам раглобени полуоски приготвени за монтаж при евентуално шупване ще ти измеря изброя каквото трябва в понеделник..за мен е учудващо задния диф държи гуми 29 с блокаж и газта до дупка в някой ситуаци мисля и преден блокаж да сложа и се надявам да държи.мойте учудващо държат и дори разширени оше с 11см
          поздрави

Коментар

имай предвид че за джимни има два модела полуоски и касети
            полуоските са с 22 и 26 шлици а касетите с 8 и 10 болта ако се нелъжа.
            защо не си напаснеш направо два моста от джимну и сложиш раздатка от самурай
            така решаваш проблема със скъсяването на раздатката естествено че изхода ше съвпадне с моста от джимну но ако машината е къса база ше бъде много много трудно естествено можеш да сложиш само скорости от витара 4х2 или да се впуснеш ва едни други приключения като резнеш малко тук там и преправиш това онова никак страшно но много ефективно имай предвид че за витара раздатка има 4:1 тунинг зъбчатки а за раздатка самурай 8:1 така че предсатвиси ако имаш двете
            естествено сънищата са безплатни но това са 100% възможни решения които не съм си ги измислил аз.

нещо подобно съм замислил но е доста сложничко но не чак толкова колкото изглежда на снимкит по горе

поздрави

Коментар

имай предвид че за джимни има два модела полуоски и касети
              полуоските са с 22 и 26 шлици а касетите с 8 и 10 болта ако се нелъжа.
              защо не си напаснеш направо два моста от джимну и сложиш раздатка от самурай
              ..................

нещо подобно съм замислил но е доста сложничко но не чак толкова колкото изглежда на снимкит по горе

поздрави
              Малеее това е голям филм, едва ли ще се впусна в него
              Утре ще кача снимки на Витарата с брой на шлиците и диаметъра на полуоските, дано имаме късмет да е еднакъв с на Джимнито

Коментар

филма е голям но и идеята е добра а в БГ има майстори на които не им са завриани ръчичките да не казвам къде и отам филма става по интересен отколкото някъде другаде кадето
                ако се опитам само да обесня какво искам и ше ми се изсмеят.
                поздрави

Коментар

филма е голям но и идеята е добра а в БГ има майстори на които не им са завриани ръчичките да не казвам къде и отам филма става по интересен отколкото някъде другаде кадето
                  ако се опитам само да обесня какво искам и ше ми се изсмеят.
                  поздрави
                  Най-накрая намерих време да снимам касетата на Витарата,резултатите са следните:
                  Короната е захваната с 10 болта.Шлиците на полуоските са 22.Според мен има надежда да се сложи на мост от Джимни касета от Витара.Само трябва да кажеш на кой модел Джимни са 22 шлици на полуоските ?
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                    Най-накрая намерих време да снимам касетата на Витарата,резултатите са следните:
                    Короната е захваната с 10 болта.Шлиците на полуоските са 22.Според мен има надежда да се сложи на мост от Джимни касета от Витара.Само трябва да кажеш на кой модел Джимни са 22 шлици на полуоските ?
                    И от къде, по-точно смяташ да намериш мостове от Джимни?
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      И от къде, по-точно смяташ да намериш мостове от Джимни?

Как от къде бе от магазина за мостове на Джимни

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                        Как от къде бе от магазина за мостове на Джимни
                        Мисля да блъсна някое паркирано Джимни със служебния Бус и после да предложа да му купя някой части

ПП
                        Явореееее, нали не си ме забравил

Коментар

колега шлиците на джимни са 22 дебелина на полуската от към дифа е 23.5мм короната е с 10 болта само мога да ти пожелая успех ако искаш меки на дифа или касета квото и да е имам всичо ше ти снимам меря каквото кажеш.
                          само не ми е ясно едно ти мислиш да хакнеш твойто прасе на предния мост на джимни или само короната с пиньона да смениш щото ако е така ме съмнява малко дали ше стане но не казвам нищо конкретно или окончателно.
                          поздрави

Коментар

относно цените тук един мост върви от 150-200€ на старо само че има един проблем здраво джимни рядако се намира по моргите последното което намерих от предниа мост не можах да извадия нищо некой шумахер го е лепнал здравата една задна полуоска ми излезна с чупен лагер абе божа работа от друга морга набарах един читав преден мост и го гепих днес или утре ше влезне в употреба щото огънах задната щанга а и не ме учудва един ден да огъна и моста само един заден ми трябва за да дишам спокойно макар и да имам полуоски и кво ли не по задния мост в готовност.
                            поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                              Мисля да блъсна някое паркирано Джимни със служебния Бус и после да предложа да му купя някой части

ПП
                              Явореееее, нали не си ме забравил
                              Не съм те забравил , малко съм под пара преди играта в Стара Загора имам джипки да подготвя

Коментар

вот новинка в передний мост Витара

поздрави[/quote]
                                Прикачени файлове
                                не убивайтесь так,дамочка! вы так не убьётесь!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X