Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо Нитон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телоподаващо Нитон

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Няма начин да е напълно българско . Не се връзва сметката . Всички поръчват или готови машини от Китай или платките и тука сглобяват .
    Аха..не се връзва ...защото на никой не му се работи. Всеки иска да внесе и продаде!
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

Нали това казвам, правят парапети, защото машините скъпи.

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
        Е, тук вече не съм съгласен!
        По-скоро се търси лесното, и високия марж между себестойност и продажна цена. И според скромното ми мнение - в една телоподавка електрониката направена тук в България с платки от Българска фирма, ще бъде по евтина от да кажем механизма за телоподаването/ говоря за читав механизъм/
        Не се получава това с евтиното българско. GMK ми продават 200А трифазно телоподаващо без еврошланг и с ключ със степени, без една екстра за 1300 лв без ДДС. Това цена на едро, на колко да го продавам? При положение че за тази цена има синергично 3 в 1 със всичките кабели и шлангове. Не става, не се получава. Последната трафова машина седя в магазина 2 години. Пернишките саксии още ги продавам на разни носталгици, съгласни да дадат 500 лв за този туч 30 кила.

Коментар

Ама тоя туч, като го метнеш на един тезгях и само му подаваш заготовките, ще закопае нЕколко сиНЕЕНЕРГИЧНИ китайчета. Имам такъв от 80 и някоя година и единствената му повреда са две отчупени парчета от кутията, заради паднали тръби в/у него.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Аре нема нужда!Саксията за по-малко от 1/2 час и паля трафа (буквално!) като я налегна на работа.Не е като да не съм го правил - два пъти!
            В трансформаторно телоподаващо смисъл има,в трансформаторен електрожен -никакъв!
            Темата не е за това та да не задължаваме.
            Последно редактирано от Shtaiga; 18-06-16, 19:52. Причина: неграмотен съм
            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
            Mark Twain
            СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

А ти па кво умуваш , уж всичко знаеш . Нима не знаеш в кой блок са - иди па ги питай кво влагат
              Честно казано сега разбирам че там има нещо такова . По сателита излиза че трябва да са в трети блок а аз по неволя в седмицата поне два пъти ходя до там и нямам никакъв спомен да съм виждал нещо такова . Сега питах един колега от силовата електроника и той нищо не знае . В работата имаме две служебни инверторни телоподаващи едното е на Вики Б другото на Харко а щом нямаме тяхно най вероятно не ги произвежда някой от техническия . Ако беше наш човек със сигурност щеше да го е донесъл за проба и тестове при нас в завода . Понеделник ще мина да разузная къде е и кой ги произвежда . Ако е наш човек ще им изкарам цялото битие и страдание
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз пак станах заварчик(върнах се в едната фирма за производство на бойлери), и в момента работя с едно трансформаторно трифазно Редко 350 ампера, което е във фирмата още отпреди да започна предния път работа там.
                Естествено-сменян е ключ, шланговете са сигурно на 10, цялото е облъскано, но машината работи на чук. Редовно се заварява с ток по 260-300 Ампера(не непрекъснато де, но по-надолу от 250 не се пада, няма защо.

На същия фон-две инверторни машини-едната с неизвестна марка(поне аз не съм я чувал), а другата е lincoln electric изглеждат добре, но и двете са с разни дефекти които не позволяват да се работи добре. Линкълна например не може да регулира телта. Регулира, но само на две степени, не е работа.

Мисълта ми беше, че старите трансформатори са чукове, и за сериозна работа са доста подходящ избор.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                  Ама тоя туч, като го метнеш на един тезгях и само му подаваш заготовките, ще закопае нЕколко сиНЕЕНЕРГИЧНИ китайчета.
                  Много, ама много не си в час. Туча освен че е със скромни възможности, тежи примерно колкото 4-5 обикновени китайчета, дето ще продължат да работят с какъвто електрод им сложиш (за разлика от саксията), много след като саксията е запалила или контакта, или самата себе си.

Не съди за всичко по 1 или 2 дефектирали машини, купени не от където трябва и със скромни възможности. Последно при Данчо (който вече не е в Дел) видях смешно малка машинка (на тегло включително, примерно 5 кила или по-малко), която няма изключване.

...а иначе конкретно по темата, като видя ВИГ машина с кранче в нечия номенклатура (а те май друга нямат), си вадя нЕкои изводи как докарват цените, като знам колко струва един клапан и управлението му.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Последно при Данчо (който вече не е в Дел)
                    Не е в ДЕЛ, а пък и на неговите машини има същото лого ?Нещо не могат да си го поделят тоя бренд ,май?
                    Не се заяждам просто питам ,интересно ми е .
                    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    ...а иначе конкретно по темата, като видя ВИГ машина с кранче в нечия номенклатура (а те май друга нямат), си вадя нЕкои изводи как докарват цените, като знам колко струва един клапан и управлението му.
                    Ако става въпрос за ORION 171 то си е просто електрожен с екстра за включване на ВИГ бренер.Ако забеляза че дори и ЦК ключе за превключване на LIFT ,няма.Така че тая екстра едва ли е предвидена за докарване в цената !
                    Доста от маркови електрожени тая функция си я залагат в характеристиката като екстра .Така че нищо ново под слънцето.
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Аре нема нужда!Саксията за по-малко от 1/2 час и паля трафа (буквално!) като я налегна на работа.Не е като да не съм го правил - два пъти!
                      Ако си способен за половин час са преебеш "Саксията", то значи, че на всяка секунда можеш да преебеш всеки инвертор.....Искаш ли да се обзаложим....давам ти саксия да си играеш с нея ......и след една година ако е здрава ще ми прекопаеш градинката, ако изгубя ще ти купя истински инвертор Кемпи....а не някой лек ташак телоплювалник....сравняващ се с иконите на заваръчната техника.

Коментар

Крайно време е АИГ-Заваряване да се прекръстят на ДЕЛ-Заваряване и да се сложи край на тази мъка.

П. П. За хора с чувство за хумор.

Коментар

Данчо не е в АИГ някъде от Нова година, има си отделна фирма. Малката машина на тезгяха вероятно е била от моите, продаде доста машини от нея в сервиза. Машината е 4 кила и слага в малкия си джоб всяка саксия. На някой със саксия като му дадеш да пробва хубав инвертор почва да се усмихва след първия електрод. И на мен ми е интересна фирмата за телоподаващи, не съм ги чувал, а твърдя че повечето производители ги познавам.

Коментар

..а иначе конкретно по темата, като видя ВИГ машина с кранче в нечия номенклатура (а те май друга нямат), си вадя нЕкои изводи как докарват цените, като знам колко струва един клапан и управлението му.
                            Ако ти виси цял ден машината на врата, друга песен ще запееш. Истинските производители правят машини и ги разделят на класове според употребата им. Цената на клапана и управлението хич не е съществена. Ето един мъник, който струва около 600 кинта /170 амперовия Booster 170/. И на MMA и на TIG е екстра.
                            http://www.rsh-schweissberatung.de/c...nu-item-6.html

Коментар

Разработката на въпросния апарат е на професор Тонгов ( прподавател в ТУ ) от десетина години. Синът му Евгений ( мисля асистент в ТУ) го доразвива и произвежда. Изпробвал съм апарата преди да си го купи мой приятел ( лаборатория 3104 в трети блок на ТУ София ).И двамата сме аматйори ( лесно се впечатляваме ), но мнението ми е повече от положително. Има контрол на капкопренасянето 9 ( селфкотрол при дел ). Създаден и произведен в България ( Евгени ми показа дори голите платки ). Използваните елементи ( например шланг ,телоподаващ механизъм) са от висок клас. Бих се радвал да прочета мнение на специалистите в заваръчните технолигий, защото смятам ,че апарата заслужава вниманието им.

Коментар

Мисля, че не произвеждат ВИГ машини. Предложи ми въпросния шланг с кранче като най-евтин вариант за доработка на инверторния ми електрожен. ( Това във връзка с мнението на Sparki)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X