Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GRAND CHEROKEE 3.0CRD OVERLAND 2007 ОБСЛУЖВАНЕ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GRAND CHEROKEE 3.0CRD OVERLAND 2007 ОБСЛУЖВАНЕ

Колеги, както споменах в друга тема, търсих да си купя джип и се спрях на тази машина. Вече притежавам такава машина и искам да информирам колегите, които се интересуват относно обслужването на диференциалите с ограничено приплъзване и раздатката на джипа. За двигателя е ясно, масло SAE 5W30 ACEA C3, MB-Approval 229.51, мотора събира около 9.5 литра, реално 10 литра. Относно диференциалите, маслото за тях трябва да е API GL-5, 75W-140 синтетично. Има възможност маслото да е специално за диференциали с ограничено приплъзване (Limited Slip Differential), което би трябвало да значи, че има добавка за този тип диференциали добавена към маслото. Въпреки това, винаги използвайте Mopar limited slip differential additive (friction modifier). Има я и под друго име в един от известните магазини за щатски авточасти, цената и е около 33 лева, ако се поръча онлайн. Ако 4х4 системата на джипа ви е Quadradrive II това означава, че и предния и задния диференциал са ELSD с ограничено приплъзване и имат нужда от по-горе упоменатото масло и съотвентата добавка към него, която купувате отделно и я добавяте ръчно при смяната на маслото на диференциалите. Предният диференциал събира около 1.7 литра или малко под 2 литра масло. Задният диференциал събира около 2 литра масло. При смяна на маслото, след като напълните диференциалите с масло, можете със спринцовка или помпа да изтеглите около 120 мл. масло, ако искате да сте сигурни, че няма да прелее. След което добавяте задължително добавката за диференциали с ограничено приплъзване. Аз сложих по една добавка във всеки диференциал, тоест са ви нужни 2бр. добавка, по една във всеки диференциал. Направих опит само да сменя маслото с Castrol Syntrax 75W-140 LSD без да слагам добавка, на вторият ден при спиране на джипа се чуваше едно почукване под купето, доста притеснителен шум поне за мен. Добавих добавката към маслото и нещата утихнаха, също така сякаш машината тръгна по-мазно. Раздатката, която е NV247 изисква специално масло на MOPAR, не е въобще препоръчително използването на друго масло за раздатката. Раздатката събира около 1.8 литра масло, тоест ви трябват две бутилки. Всяка бутилка е 946 мл ако не се лъжа, щатска мярка. Напишете в google масло mopar и ще ви излезне в БГ къде го има онлайн. Маслото е скъпо, около 48 лв. за една бутилка. Препоръчвам раздатката да се напълни с масло, докато не проокапе от пробката и след това, да се остави да се изтече. Ами това е от мен колеги, ако имате въпроси и мога да съм полезен с нещо съм на разположение.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-10-15, 07:32. Причина: шрифт

От: GRAND CHEROKEE 3.0CRD OVERLAND 2007 ОБСЛУЖВАНЕ НА ДИФЕРЕНЦИАЛИ И РАЗДАТКА.

Благодаря за информацията, до скоро имах WJ-4.7 Куадра, и там нещата са същите! За скоростите, какво е маслото, като на Мерцедес ли? Сега се оглеждам за WK 3.0CRD и затова се интересувам.
    0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
      Благодаря за информацията, до скоро имах WJ-4.7 Куадра, и там нещата са същите! За скоростите, какво е маслото, като на Мерцедес ли? Сега се оглеждам за WK 3.0CRD и затова се интересувам.
      Скоростните кутии на WJ 2.7 CRD и WK 3.0 CRD са едни и същи - 5 степенната електронно управляема 722.6. Предполагам тази при WK е леко подсилена, защото моторът е 500-550Nm. Маслото е MB 236.14. Добре е да се избере нещо от тук и да се купи от доказан търговец/вносител. Имат и по един филтър ако не се лъжа.

Между другото, защо си се отказал от бензиновата религия при Гранда, а се оглеждаш да ставаш неверник с дизелов Гранд? (питам най-чистосърдечно)
      WG 2.7 CRD

Коментар

Колега, маслото за скоростите трябва да отговаря стриктно на спецификацията ATF+4, имаш следните варианти за момента. Едното масло си е на Mopar, а другото на Ravenol. Добри марки са и с висока репутация. Колегата незнам какви масла ти показва на линка, но това е маслото за скорости на Grand Cherokee 3.0CRD 2007. Колегата също така незнам какво толкова има против дизеловите грандове, по-добре да карам такъв на дизел, отколкото бензинов на газ. Повярвай ми от опит го казвам. Бях привърженик на газта, но никога повече! Поздрави!
        Последно редактирано от CarTest™; 22-10-15, 09:24.

Коментар

до скоро имах WJ-4.7 Куадра, ................. Сега се оглеждам за WK 3.0CRD и затова се интересувам.
          Първоначално публикуван от HYUNDAI_MADNESS Преглед на мнение
          Колега, маслото за скоростите трябва да отговаря стриктно на спецификацията ATF+4,
          Той човека точно за WK пита!!!

Коментар

Не си правете експерименти с ATF+4 на мерцедесова кутия.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Колега, маслото за скоростите трябва да отговаря стриктно на спецификацията ATF+4............Колегата незнам какви масла ти показва на линка, но това е маслото за скорости на Grand Cherokee 3.0CRD 2007.
              Провери пак чие производство е кутията и с какво масло се обслужва.

Колегата също така незнам какво толкова има против дизеловите грандове, по-добре да карам такъв на дизел, отколкото бензинов на газ. Повярвай ми от опит го казвам. Бях привърженик на газта, но никога повече! Поздрави!
              Мисля, че не си усетил нотката ирония(пак повтарям чисто добросърдечна) във въпроса ми
              WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                Скоростните кутии на WJ 2.7 CRD и WK 3.0 CRD са едни и същи - 5 степенната електронно управляема 722.6. Предполагам тази при WK е леко подсилена, защото моторът е 500-550Nm. Маслото е MB 236.14. Добре е да се избере нещо от тук и да се купи от доказан търговец/вносител. Имат и по един филтър ако не се лъжа.

Между другото, защо си се отказал от бензиновата религия при Гранда, а се оглеждаш да ставаш неверник с дизелов Гранд? (питам най-чистосърдечно)
                Сменял съм си маслото в АСК на WJ 4.7 там са два филтъра, този пластмасовия, и един метален-кръгъл.Джипа имаше проблем, влизаше в авариен режим, след смяната стана нова кола! Благодарение на колегата Еди Рангелов. А по отношение за дизела, съм се спрял, защото този мотор е на Мерцедес, а тази марка досега никога не ми е изневерила. По вървене, също върви повече от бензина, не говорим за SRT-а за тези нормалните, и разхода е на половина. Мотор с верига и 550nm. както казваш. Лесно се помпа до 30% И става 280кс. с 10лтр. на 100 разход!
                Последно редактирано от lyubo73; 23-10-15, 05:51.
                0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Сменял съм си маслото в АСК на WJ 4.7 там са два филтъра, този пластмасовия, и един метален-кръгъл.
                  АСК на WJ 4,7 няма нищо общо с тази на дизеловите WJ 2,7 и WK/WH 3,0. "Опознавайте матчасть!"
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Извинявам се колеги, наистина маслото за скоростите не е ATF+4, добре че не съм обслужил моята скоростна кутия още . Съжалявам за объркването ATF+4 е за другите двигатели, но не и за 3.0CRD. Колегата е прав, че маслото е специално на мерцедесовата кутия. Още веднъж да се извиня за объркването.

Обновление по темата, след проверка в Балканстар и разговор както с приемчик, така и със сервизен техник маслото на MOPAR ATF+4 е напълно подходящо за автоматичната скоростна кутия на Гранд Чероки 3.0 CRD. От Балканстар казаха, че няма никакъв проблем да се слага това масло и че даже е препоръчително пред МБ 236.14. Също така, казаха че 236.14 може да се ползва и то, но те лично препоръчвали АТF+4 на MOPAR и такова слагали. Така че в крайна сметка се оказах първоначално прав. Колегата, който каза за 236.14 също е прав, но не е необходимо да е задължително такова маслото. Поздрави!
                    Последно редактирано от CarTest™; 23-10-15, 17:41.

Коментар

Извинявам се колеги, наистина маслото за скоростите не е ATF+4, добре че не съм обслужил моята скоростна кутия още . Съжалявам за объркването ATF+4 е за другите двигатели, но не и за 3.0CRD. Колегата е прав, че маслото е специално на мерцедесовата кутия. Още веднъж да се извиня за объркването.

Обновление по темата, след проверка в Балканстар и разговор както с приемчик, така и със сервизен техник маслото на MOPAR ATF+4 е напълно подходящо за автоматичната скоростна кутия на Гранд Чероки 3.0 CRD. От Балканстар казаха, че няма никакъв проблем да се слага това масло и че даже е препоръчително пред МБ 236.14. Също така, казаха че 236.14 може да се ползва и то, но те лично препоръчвали АТF+4 на MOPAR и такова слагали. Така че в крайна сметка се оказах първоначално прав. Колегата, който каза за 236.14 също е прав, но не е необходимо да е задължително такова маслото. Поздрави!
                      Никой с нищо не задължава. Просто сме споменали кой е производителя на кутията и той с какво масло е казал да се обслужва кутията. От това по-ясно и точно не мисля, че има накъде. Аз също съм правил едно(първото, когато още не бях в час и се доверявах на сервизи хвалени дори тук) освежаване на маслото в кутията с Мопар АТФ+4 и не съм забелязъл да се е строшила или да е променила работара си. Даже от няколко места чувам, че с атф-а работела "по-мазно" разбираш ли. Сега чувам, че и в Балканстар не са съвсем запознати, но това не ме и учудва - те просто следват инструкции. НО това не значи, че това е маслото за тази кутия!

Между другото когато е излязла 722.6, МБ са препоръчвали да се кара с 236.7 ако не се лъжа. По-късно когато излиза 722.9(7Г-Троник) са пуснали 236.14 масло, което е задължително за 722.9 кутията и бюлетин, че все пак е убаво и 722.6 да се обслужва с новото масло. Това мисля, че е било някъде към 2004-5 год. Аз самият(като фен на конспиративните теории), никак няма да се учудя ако 236.14 == мопарския атф+4. Или поне да са много близко....
                      WG 2.7 CRD

Коментар

Мерцедес, освен да направят Гранд Чероки ,да прилича на техните грозили ,нищо повече не могат да направят.
                        Mopar® ATF +4, type 9602 е маслото за скоростите.
                        Идея си нямате каква борба беше Балканстар да получат право да го продават след като Фиат купиха Джйип.
                        Последно редактирано от kinex; 25-10-15, 17:25.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Мерцедес, освен да направят Гранд Чероки ,да прилича на техните грозили ,нищо повече не могат да направят.
                          Mopar® ATF +4, type 9602 е маслото за скоростите.
                          Идея си нямате каква борба беше Балканстар да получат право да го продават след като Фиат купиха Джйип.
                          Благодаря за пояснението колега! От Балканстар потвърдиха, че 236.14 не е проблем да се ползва, но АТF +4 на МOPAR е маслото, което те препоръчват и ползват за автоматичната скоростна кутия на Grand Cherokee 3.0CRD 2007. Това го пиша за колегата по-горе, който препоръча да не сме си правили скъпо струващи експерименти с автоматичните скоростни кутии. Явно Балканстар също си правят такива скъпо струващи експерименти на гаранционни автомобили, защото обичат да сменят автоматици в гаранция. Мисля, че се изяснихме, не е проблем да се ползва ATF+4 за тази скоростна кутия, та даже се и препоръчва това масло.

Коментар

Явно Балканстар също си правят такива скъпо струващи експерименти на гаранционни автомобили, защото обичат да сменят автоматици в гаранция.
                            Правят - за ЧУЖДА СМЕТКА Какъв им е проблемът да получат още пари от производителя за някой допълнителен гаранционен ремонт ?

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:211858d1307800581-blackstone-transmission-oil-results-mb-mandate-236.14.jpg
Прегледи:1
Размер:25.7 КБ
ID:5688241
                              (оригинал)

А ето и позицията на Крайслер по този въпрос. Обърнете внимание на:

NOTE: This Service Bulletin DOES NOT apply to Sprinter transmissions, Crossfiretransmissions, MK/PM vehicles equipped with Continuously VariableTransmission (CVT) and WG vehicles equipped with a diesel engine (salescode ENF) and a W5J400 or NAG1 transmission (sales code DGJ).DISCUSSION:ATF+4® - (Type 9602) is being used as factory fill for Chrysler Group automatictransmissions. ATF+4® is recommended for all vehicles equipped with ChryslerGroup automatic transmissions EXCEPT FOR THOSE LISTED IN THE NOTE ABOVE
                              WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X