Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новото предизвикателство Toyota HJ61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Новото предизвикателство Toyota HJ61

Много строг този Директор. Явно ти е направил подарък по случай отминалите празници. Дано следващият "прозорец" да не е догодина по това време

Цяла катеружка ли ще правиш или само по средата?
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
      Много строг този Директор. Явно ти е направил подарък по случай отминалите празници. Дано следващият "прозорец" да не е догодина по това време

Цяла катеружка ли ще правиш или само по средата?
      То Директора е куха кратуна всеки ден по един час след работа и ще стане

Само по средата ще го правя .
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Стойката за лебедката трябваше да я направиш по вънкашните повърхнини на шасито и да я хванеш с 8 болта в оригиналните отвори. Става здраво и е лесно за монтаж-демонтаж. За стойката-броня се заваряват уши за шегели. При мен е така. Наскоро ме вади трактор Универсал с неговата лебедка, че с моята лебедка теглих камиона за който се бях вързал. Мислех, че ще ме изкара на парчета, но всичко издържа. Сега нямам снимка да кача, но ти може да намериш из темите.
        Отделно аз си направих броня извън шасито обединена от ролбар. Двете са напълно отделни.

Коментар

Вече си има предна броня

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8685.jpg
Прегледи:1
Размер:136.7 КБ
ID:5659168

Име:IMG_8686.jpg
Размер:101.9 КБ
ID:5659169

Име:IMG_8687.jpg
Прегледи:2
Размер:121.6 КБ
ID:5659170

Име:IMG_8688.jpg
Размер:148.4 КБ
ID:5659171

Тези дни и лебедката ще заеме своето место.

Коментар

Красавици
            ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнение
              Красавици
              Гаража е пълен с Тойоти

Коментар

И аз трябва да права брони, стига да намеря време.
                След основния ремонт навъртях 2500 км и съм доста доволен от колата. Мисля си обаче да и сложа турбина. Трябва ми някаква камионска с големи дупки на горещата част.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не мога да разбера каква е тази мания основата за лебедката да е едно цяло с бронята.
                  Аз на никой джип досега не съм правил така.
                  Според мен трябва да може бронята да се сваля, като лебедката си остава на рамата. Иначе става много тежко за сваляне и качване.
                  Хайде, ако щше се сваля веднъж-два пъти в годината-става както и да е, ама ако се наложи по-често сваляне на бронята(ако джипа е предназначен за сериозна експлоатация, и се налагат често ремонти)-такъв монтаж е много гаден за работа.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Не мога да разбера каква е тази мания основата за лебедката да е едно цяло с бронята.
                    Аз на никой джип досега не съм правил така.
                    Според мен трябва да може бронята да се сваля, като лебедката си остава на рамата. Иначе става много тежко за сваляне и качване.
                    Хайде, ако щше се сваля веднъж-два пъти в годината-става както и да е, ама ако се наложи по-често сваляне на бронята(ако джипа е предназначен за сериозна експлоатация, и се налагат често ремонти)-такъв монтаж е много гаден за работа.
                    Така ми харесва и така ги правя ! Никой не може да ме убеди че обратното е по-леко или по-правилно ....
                    За какъв ремонт ще се наложи да я свалям тая броня ?

Коментар

Например пробит от клон радиатор.
                      Или изкривен от пън носач.
                      Или огънат от някое неотстъпчиво дърво калник.
                      Или смачкана/огъната самата броня.
                      Или лебедката нещо отказа...
                      Или въжето се заплете, и трябва да сваля лебедката за да го оправя.
                      Или генератора се ебава заради калта при четките, ама е мога да стигна до един болт, щото шибаната броня пречи и не мога да си завра ръката за да го развия.

И още ред ремонти.

А иначе-щом така ти харесва-прави ги така, никой не може да ти каже как да си вършиш работата.
                      Просто си изказвам мнението, че това не е добро решение за джип който ще се кара по предназначение.

Виж, ако ще е пичеловка-може всякак. Важното е облегалките да падат лесно, и да са удобни за мисионерската

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Например пробит от клон радиатор.
                        Или изкривен от пън носач.
                        Или огънат от някое неотстъпчиво дърво калник.
                        Или смачкана/огъната самата броня.
                        Или лебедката нещо отказа...
                        Или въжето се заплете, и трябва да сваля лебедката за да го оправя.
                        Или генератора се ебава заради калта при четките, ама е мога да стигна до един болт, щото шибаната броня пречи и не мога да си завра ръката за да го развия.

И още ред ремонти.

А иначе-щом така ти харесва-прави ги така, никой не може да ти каже как да си вършиш работата.
                        Просто си изказвам мнението, че това не е добро решение за джип който ще се кара по предназначение.

Виж, ако ще е пичеловка-може всякак. Важното е облегалките да падат лесно, и да са удобни за мисионерската
                        Ако е пробит радиатора ,бронята с нищо на пречи за дамонтажа му - фарове,решетка ... се свалят без да пречи бронята.
                        Това за носача не го разбрах
                        За демонтаж калника също не пречи.
                        Като се смачка бронята се сваля за 10 минути максимум.
                        Лебедката се сваля за 5 минути без бронята да се демонтира.
                        Въжето си се вижда отвсякъде и може да го оправиш дори и под джипа.
                        Тази лебедка няма проблем със завряни болтове.

Колите си ги карам по предназначение... а пичките се ловят с пари и член не се заблуждавай !

Коментар

Де бре...
                          Опитвам се да покажа някои ремонти, при които на мен ми се е налагало да свалям бронята. Ма може и аз да съм откачен-да свалям бронята, ако правя ауспуха.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            И аз трябва да права брони, стига да намеря време.
                            След основния ремонт навъртях 2500 км и съм доста доволен от колата. Мисля си обаче да и сложа турбина. Трябва ми някаква камионска с големи дупки на горещата част.
                            Ники ,от Патрол 3.3 няма ли да върши работа ? Като е гледа е едентична като на Тойотата и водното охлаждане си го има

Коментар

Остана да купя въже

Име:IMG_8734.jpg
Размер:117.5 КБ
ID:5661485

Име:IMG_8735.jpg
Размер:126.9 КБ
ID:5661487

Име:IMG_8736.jpg
Размер:131.1 КБ
ID:5661489

Име:IMG_8738.jpg
Размер:140.8 КБ
ID:5661491

Коментар

Браво! Вярната лебедка! 24V?
                                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X