Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee XJ 98 2.5 бензин - светна ми чека

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Cherokee XJ 98 2.5 бензин - светна ми чека

На мен ми изглежда като "изгубен" цилиндър-Пр. свещ или бубина,но диагностиката ще покаже.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
      На мен ми изглежда като "изгубен" цилиндър-Пр. свещ или бубина,но диагностиката ще покаже.
      На тестера показа една единствена грешка - датчик положените доселна клапа. Затова искам да направя диагностика и в друг сервиз. Трябва обаче да чакам до вторник. Явно много работа имат [emoji3]
      Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Първоначално публикуван от valkiller Преглед на мнение
        На тестера показа една единствена грешка - датчик положените доселна клапа. Затова искам да направя диагностика и в друг сервиз. ...
        Що не си вземеш една ей такава джаджа, па да си сложиш подходящия софтуер на лаптопа и да си четеш сам грешките?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ELM327_2.jpg
Прегледи:1
Размер:45.4 КБ
ID:5646485
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Що не си вземеш една ей такава джаджа, па да си сложиш подходящия софтуер на лаптопа и да си четеш сам грешките?

[ATTACH=CONFIG]783520[/ATTACH]
          Мислил съм да си взема, но братовчед ми има сервиз и ми прави диагностика безплатно. В случая той каза, че проблема най-вероятно е в ECU и преди да купя друг искам да пробвам диагностика и във фирмения сервиз, да видим какво ще кажат и те.
          Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Днес джипа беше в сервиза и след диагностиката потвърдиха, че проблема е в компютъра. Вариантите са три:
            1. Нов компютър.
            2. Компютър втора употреба.
            3. Ремонт на моя компютър.
            Първия вариант автоматично отпадна още като ми казаха колко ще струва . Втория ми се вижда по-приемлив относно цена, но пък ще е много трудно да се намери точния модел. Този двигател не е от най-разпространените особено пък в моделите след 97 година, а по-старите не са съвместими. Затова мисля да се ориентирам към третия вариант - да опитам да ремонтирам моя компютър. Тук обаче идва въпроса кой и къде може да ми извърши ремонта? Открих няколко фирми в интернет, които извършват такива ремонти и мисля да им звънна да ги разпитам. Някой от вас сблъсквал ли се е с подобни проблеми и как ги е решил?
            Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

150-250 долара е в ибей компа за тоя мотор, втора употреба. Две неща за отбелязване - 1. доларът полуде и 2. митниците полудяха да компенсират на ББ контрабандата, та всичко през тях минава
              Jeep Cherokee XJ '95 2.5i

UaZ 469B

Коментар

Първо искам да пробвам с ремонт на моя компютър и ако не стане тогава ще търся втора употреба. Някой от вас дали се е занимавал с такива ремонти?
                Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Здрасти Софтелектроникс Варна но нямат много опит с Крайслер групата , а Мишо от София се справя добре с тези компове 0888966014
                  Еди Рангелов : 0885 088 444
                  Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Благодаря ти, но вече се уговорих с DELSERVICE София, да им изпратя компютъра в понеделник. На Софтелектроникс Варна им звънях 2 пъти. И двата пъти ми казаха че ще ми звъннат след час да ми кажат дали ще могат да ремонтират компа, но така и не се обадиха.
                    Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

DELSERVICE се оказаха пълни некадърници. Направо съм бесен. Прецакаха ми компа напълно и вече джипа не иска дори да запали. Тоя нещастник (делян веселинов войнов) миналия четвъртък ми каза, че са правили нещо по компа и на следващия ден трябваше да ми го изпрати да пробвам дали има някакъв ефект от ремонта. Звъня му аз в петък и ми казва, че не може да го изпрати, защото щял да води детето си на лекар. Както и да е влязох му в положение и му казах ако може да го пусне в събота. Звъня в понеделник да видя дали го е пратил и отговора беше - "Бях възпрепятстван. Ще ти го пратя днес ама компютъра не става. Не можем да го оправим." Викам - добре пращай го. След още два дни разговори по телефона вчера най-накрая ми го изпрати и днес като го взех и видях в какво състояние ми го връща направо полудях. От 6 болта имаше само 3 навити - 2 от които не бяха от компа, а бяха с друга резба и навити накриво. Отворих компа да видя състоянието му вътре преди да го монтирам на джипа. Имаше следи от презапояване на един елемент, който беше счупен (явно при разпояването) и в последствие залепен с тиксо. Направо грозна картинка.
                      Съвета ми е да НЕ ходите в тоя сервиз!!!
                      Търся вече компютър втора употреба. Някакви идеи?
                      Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Снима ли как го изпрати и как ти го върнаха? Ако да - прати едно мейлче на КЗП. И да не си снимал при изпращането, пак им прати.

За комп втора употреба - провери в английския ибей. Имаше няколко оферти.
                        Jeep Cherokee XJ '95 2.5i

UaZ 469B

Коментар

С КЗП едва ли ще има някакъв ефект. Цялата ни държава е толкова сбъркана и навсякъде те цакат по един или друг начин. Докато не почнем да се разправяме с шамари май никога няма да се оправим. Поне ще се стреснат малко некадърниците и ще лъжат по-малко хора.

В ebay намерих само един и довечера ще пиша на човека дали е наличен още, че от 3 дни е свален от продажба.
                          Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

А бре хора , нали за това е форума ползвайте само проверени и изпитани в боя колеги

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                              А бре хора , нали за това е форума ползвайте само проверени и изпитани в боя колеги
                              Вярно е. От части и аз имам вина, че се доверих на некадърници.
                              Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Виж това тези са скъпи но мисля че са с гаранция
                                https://www.neatcomputers.net/1049/J...er_Gas-ECM_PCM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X