Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi S6 VS Subaru Forester

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Audi S6 VS Subaru Forester

С фолио си е най-добре, ама понеже ме смързя да търся, пръснах от този за боята, че беше артисал За една година-нямам забележки.

Коментар

Джими, малко идеи ;-)
      Също така, Австралийците имат и добри окачвания за тази кола... ;-)
      Прикачени файлове

Коментар

Първата - да. Втората - не.
        Последно редактирано от Jimi; 08-09-14, 09:44.
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Subaru Forester 2.0 S Turbo LPG- По рано питах за тотала, колко излезе, че и аз съм мераклия ако нещо... на лични!?

Коментар

Да събудя аз малко тая тема.
            По конкретно интересуват ме мнения за ауди с6 4.2 мотор.Гледам намират се доста повече и на по-достъпна цена от 2.2 мотора.В8 мотора би трябвало да има не малък ресурс в комплектация с автомата,но .... знам ли.Като цяло автомата знам,че е 4 степенен и до там.Проблемен ли е?Имал ли е някой такова да даде мнение за колата като цяло.Недозавиването как е?Има ли такова нещо или пак са градски легенди.Мотора приема ли лесно газова уредба?
            От към окачване как са нещата?Осмака създава ли по чести грижи отпред?Въобще който е карал или кара такова ще се радвам да сподели мнение.
            И накрая,че все до него опираме за разхода е ясно,че под 20 градско няма да е ма колко е при нормално софийско градско каране?!Образно.
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

?Никой ли знае що ли!?

Коментар

2.2 държи доста по-висока цена по едни други причини.
                В8 в с6 съм карал около 1000 км и съм разглабял. Автомата е от старата генерация, много е приятен за каране. Не гълта много от мощността на колата (за разлика от 5НР24 монтиран на А.
                Колата има много приятно поведение, каро това че е 'само' с 4 скорости не е проблем заради големия мотор.
                Разход - извънградско без щадене - около 12-14, градско около 20-25, зависи от десния крак.
                Знам, че носи на газ, конкретно върху този нямам наблюдения.
                Окачването е като на 100-ца, имаше разлика само в носачите и май стабилизиращите щанги, но от тях не очаквай проблеми.
                Такива коли има и доста по моргите, намирането на всякакви части и по магазините не е проблем.
                Георги Гатев

Коментар

Недозавиването - при 2.2 го има и е много осезаемо. При 4.2 нещата са същите, не очаквай да има поведението на бегачка, все пак има собствена маса около 1900 кг
                  Георги Гатев

Коментар

Не знам как го определяте това недозавиване . Аз съм имал няколко такива коли и не съм усетил такова нещо . Окачването е здраво , и евтино ( все някой ден ще иска нещо). Ако екземпляра е добър разход около 10-12 извънградско , на 4.2 по голям разход от 18 не съм му докарвал .

Коментар

Аз лично като фен на задното предаване предпочитам презавиването,но тъй като тук комфорта и сигурността на семейството са на първо място то ще го преглътна някак туй недозавиване.Полезна информация е тази за автоматичната трансмисия,а да попитам като цяло има ли си някакви специфични болежки за които трябва да се гледа.Не само за трансмисията,а и за цялата кола.На куатрото какво да му се гледа?На автомата предполагам стандартните неща като на всяка друга кола с автомат.За двигателя нещо по специално.Ще се радвам ако някой има такава кола и желание да ме повози и даде отзиви от първо лице.
                      Влече ме към в8 мотора и 4х4 задвижването,но все още само сондирам за информация та кой каквото знае да казва.

Коментар

Пак напомням,че се търси инфо.

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                          Пак напомням,че се търси инфо.
                          Инфото го има в подписа ти:
                          Jeep Cherokee ... някой ден!
                          Но-о-о-о всеки... - казало кучето и си облизало...
                          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Честно да си кажа нямам нищо против гранд с 5.2 или 5.9 мотор,но ...
                            Нещата не са ножа да е опрял до кокала и утре да се купува просто събирам инфо какво семейно комби с фултайм да се избира.
                            Аудито ми харесва с простора,4х4то си,мотора и това,че си е кола и кара и държи като такава.
                            Гранда си е хем джип хем кола ама е нито едното от двете.Там също мотора и салона ме спечелват задвижването тоже.
                            Абе дилеми са си та затова се събира и инфото.

Коментар

Има голяма разлика в цената на еС 6 В8 с автомат и без автомат,ако се загледаш по обявите,тези които са с ръчна скоростна кутия са с 2-3000лв по скъпи.Такива аудита с автомат ги има и по 3500лв. Мотора е хубав,няма драми с него,единствено високия разход спира много хора от покупката на такъв мотор,по напред са коментирали разхода на В8 и на 2.2 турбо. 2.2 турбо държи повече цена поради това,че е много лесен за тунинг. Купе с В8 мотор по мое виждане се държи по добре на пътя от редовия петак и причината за мен е ,че е по къс мотор и е разположен по назад към предното стъкло от петака.Килограмите и на двата мотора са почти еднакви,разликата е около 20кг по спомен,но петака е по изнесен напред и предницата "люшка" повече. Като цени за обслужване на В8 частите не излизат много повече от петака 2.2 турбо,разликата е около 100лв.

Коментар

От половин година карам едно S6 2.2 турбо от 96та.

Който ще си взима такава кола... нека не си прави илюзии че ще му е евтино.

До тук общата цена ми е над 20 хиляди, в които:
                                • 2к за газова уредба
                                • 1.2к за читави летни гуми (не бих карал иначе с 200, а тая кола си го може)
                                • 1000 лева за читави зимни гуми
                                • подмяна на цялото окачване за малко над 1000
                                • модерни бобини за около 500 с кабелите
                                • 1000 за допълнителни екстри като сервотроник, автопилот, босе и т.н.
                                • 500 лева за ремап на компютъра
                                • доста за салон, фарове и т.н... но разбира се, това е само по желание

Иначе, колата е страхотна и не бих я заменил за друга кола която струва 20 000
                                Става и за бавно и за бързо каране. Доста е приятна в ниските обороти.
                                По магистралата си поддържам 160, че и 180 на по-хубавите участъци. Може и повече, но не ми се струва разумно.
                                Колата е доста шумна при висока скорост. Каквото и да се лъжем, това е стара кола, с не перфектна шумоизолация.
                                Предишното ми BMW e46 320d беше доста по-тихо.

На трета вдига 150... и то доста бързо.
                                Изненадани по светофарите и на околовръстното... колкото искаш

Разход:
                                • София: 17-18 бензин или докъм 20 газ, без да пестя от кеф
                                • Магистрала: 14-15 бензин, 16-17 газ
                                • извънградско със 100-110 км/ч - 12-13 бензин или 13-14 газ
                                • извънградско с 90 (както карах в Гърция) - 10.5 бензин
                                • планинско из Родопите - както в София
                                Audi S6 UrS6 2.2 Turbo Quattro - 1996

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X