Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чероки 2.1дизел проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чероки 2.1дизел проблем

Здравейте! Колата е Чероки 2.1 рено двигателя от 86 година
    имам следния проблем: Колата пали от раз и държи обороти, но когато я изфорсирам не може да вдигне над 1800-2000 оборота сякаш не и стига горивото и имаше монтирана ел помпа която не работи. На какво може да се дължи малкия дебит на горивото ?

От: Чероки 2.1дизел проблем

Смени горивният филтър, изчисти цетката в резервоара!

Коментар

Първоначално публикуван от NORX Преглед на мнение
      Здравейте! Колата е Чероки 2.1 рено двигателя от 86 година
      имам следния проблем: Колата пали от раз и държи обороти, но когато я изфорсирам не може да вдигне над 1800-2000 оборота ?
      Ауспух??!
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

сложих електрическа помпа и сега работи нормално , но изключа ли я работи добре 10 секунди и пак или изгасва или почва да лашка...резервоара е чистен филтъра е нов..

Коментар

Тогава дизелист да прегледа турбинката на ГНП-то. А от шише -работи ли?

Коментар

незнам какво е ГНП и къде се намира. От шише не съм пробвал.
            п.с. Това ГНП да не е помпа в резервоара ?

Коментар

Re: Чероки 2.1дизел проблем

Гориво нагнетателна помпа, помпа за високо налягане изпраща наФта до дюзите. Пробвай да спреш електрическата помпа и да подадеш гориво след филтъра с шише.
              Щом работи известно време нормално това е докато опразни филтъра и после просто не стига гориво. Запушен катализатор (незнам дали има), въздушен филтър нов, ако не е от това, е помпа.

Коментар

ГНП (гориво нагнетателна помпа) е ето това:

Монтирана на двигателя, изглежда така:

Тя е изцяло механична Bosch, задвижва се посредством ангренажния ремък. Настройва се с отвертка или ключета, като най-добре е това да го прави човек, който има представа - кое, как.

Преди да се пипа помпата, е добре да се провери - дали някъде няма спукан горивен маркуч преди помпата, защото вместо гориво, ще засмуква въздух и от бедната смес ще "глъхне".
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Имах приятел със същото Чероки и го продаде заради подобен проблем. В последствие, проблема се оказа в запушена капачка на резервоара .
                  Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Тая ел. помпа като работи подава гориво към мотора а като е спряна го играе тапа по горивната система. Оригинално си има механична помпа която се намира в ГНП-то но има хора , който си слагат и външни ел. помпи за да поткача по- бързо или механичната помпа е здала багажа
                    Uaz 469 2.4 D MB
                    KTM 600 ROTAX
                    Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                    Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Колеги колата е в мен от скоро и не съм я карал защото нямаше главина. Днес забелязах, че когато пусна ел. помпата отначало докато позагрее малко (15-20) и след това я изключа няма проблеми. Аз мога ли сам да видя тази механична помпа дали е добре или не е (къде се намира по точно ?)

Коментар

За да я "видите тази механична помпа" се изискват най-малкото добри познания за дизелова горивна апаратура, а и съответното диагностично и сервизно оборудване. А вие питате дори къде точно се намира тя, следователно няма как да се оправите сам. Трябва да отидете при някой, който поддържа и ремонтира дизелови двигатели. Тази помпа nickbochev я показа по-горе нагледно със снимки как изглежда и къде е монтирана - от ляво на двигателя, по посока на движение. Ролята и е да подкачи от резервоара гориво, да създаде високо налягане и в точния момент да впръска чрез съответната дюза точното количество гориво в цилиндъра. При вас явно подкачващата секция има проблеми и затова е добавена електрическа подкачваща помпа. Няма как без демонтиране и ремонт да се отстрани проблема, а за това се изискват сериозни познания и сервизно оборудване.
                        Поздрави!
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Колко писане и каква тема за сцепена тръбичка, сервизи няма ли за такива хора?!

Коментар

Алекс Маринов, не съм имал дизелов автомобил досега и не съм се занимавал с нищо дизелово. Ако решението на проблема беше да развия 5 гайки и да сменя нещо и да ги завия щях да го направя сам. Това, че незнам какво е ГНП, къде се намира и така нататък не означава че съм безхаберник. Щом е нещо за сервиз така да бъде ще я занеса, но ако беше нещо елементарно щях сам да си го свърша.
                            Колкото до колегата lodkar, не разбрах за каква тръбичка става въпрос.
                            и не мога да разбера какво е това пренебрежително отношение от последните 2ма колеги

Коментар

С подобен проблем съм - глъхне и падат оборотите .
                              Преди ГНП една част на маркуча е прозрачна , през него виждам как дърпа и балончета въздух .
                              Мисля че не би трябвало да е така .
                              Евентуално откъде може да е проблема и как да го диагностицирам ????
                              Проблема се появи след големите студове / колата е в подземен гараж/ .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X