Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Като вариант възможно е че боеприпас проникнал на голяма дълбочина и цялата енергия на експлозия отишла в тн фугасен ефект, ясно видим на снимка.
    Може би зарядът на тази ракета е оптимизиран за поразяване на подземни бункери ?
    Спомням си, че американците в Ирак против Саадам, хвърляха подобни бомби с дълбочинно действие.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      Може би зарядът на тази ракета е оптимизиран за поразяване на подземни бункери ?
      Спомням си, че американците в Ирак против Саадам, хвърляха подобни бомби с дълбочинно действие.
      И за какъв чеп им е да хвърлят такъв боеприпас?
      Районът е миньорски.
      Освен ако отдолу е минна галерия и да търсят някой вътре...
      Ако случаят е такъв, значи имат информация в коя галерия е врага.
      Или е съобщение: Не се крийте в мините и от там ще ви измъкнем...

Обаче на мен повече ми прилича този кратер да е обрушване в мина под земята, нямащо нищо общо с някакви оръжейни системи.
      Последно редактирано от big_dragon; 05-08-14, 14:05.

Коментар

Има го варианта и, това да останки от взривен тунел, и местните да се правят на ощипани (а може и наистина да не са знаели какво става под краката им...) - снимката много отговаря и визуално, и ситуационно на подобен сценарий.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          за да се стреля от асфалт или от подобна твърда повърхност, трябва...
          Ето едно такова стрелящо от асфалт (според мен в този момент с право мерене)
          http://www.visualrian.ru/ru/site/gal...22%7D/#2471384
          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от big_dragon Преглед на мнение
            ...Обаче на мен повече ми прилича този кратер да е обрушване в мина под земята, нямащо нищо общо с някакви оръжейни системи.
            Хайде нещо по- правдоподбно, например удар от метеорит? Срутващите се подземни галерии не изхвърлят материала нагоре и навън.
            And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Нещо такова, но в многократно по-малък мащаб..?!!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                Или за разрушаване на самолетни писти...
                Или нещо с настройките...
                Чета, че "...В бойното отделение на ракетата има система, която да насочва ударната вълна или осколъчните елементи на бойната глава при взрива."
                http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%A2%D0%A0-21

Коментар

http://www.blitz.bg/news/article/283438
                  Според данни от опълченците лидерът на Десен сектор Димитрий Ярош е ранен смъртоносно, също така са убити командирите на подразделение на батальона "Днепър". Чакаме информация и от украинска страна.
                  http://novorus.info/news/events/2636...eckom-dnr.html
                  Ето я и оригиналната новина, силоваците във Фейса са отрекли Ярош да е раняван.
                  Последно редактирано от DundyTheCroc; 06-08-14, 08:45.

Коментар

Нещата очевидно са опрели до възлов етап.
                    И двете страни хвърлят "бомбастични" новини, явно за да си подкрепят самочувствието.
                    Очакваме да видим атаката срещу Донецк с артилерия и ракети.
                    Последно редактирано от Nik Nikolov; 06-08-14, 08:52.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Може по-разбиращите да си кажат мнението за това ... В Луганске солнечно, местами Град

https://www.youtube.com/watch?v=DimiwVrhs-8

А като гледам неприбраната продукция по нивите ми е смешно как търговците се оправдават, че заради очакваните високи добиви в Украйна цената на пшеницата е ниска....
                      Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
                      Калоян Кирилов
                      LZ2ZGT

Коментар

Първоначално публикуван от ckaytss Преглед на мнение

А като гледам неприбраната продукция по нивите ми е смешно как търговците се оправдават, че заради очакваните високи добиви в Украйна цената на пшеницата е ниска....
                        Е, що да не я прибират. Покрай сваления самолет колко спътникови снимки се появиха с жънещи комбайни покрай отломките...
                        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от ckaytss Преглед на мнение
                          Какво странно има?Разгледай внимателно малката карта в левия ъгъл и сам ще си отговориш на въпроса.

ПП.Бойни действия се водят в малкото червено петънце...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:u.jpg
Прегледи:1
Размер:92.8 КБ
ID:5604097
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                          Джон Кенеди

Коментар

I see maps and i know we all live in parallel universes on the same planet.

This is from NY Times.

Trust he one that suits your fantasy better, as i do not trust either.

Shark
                            Публикувайте отговор

Коментар

Интересна техника в насипно състояние попаднала в кадър близо до Шахтерск.

Заедно с БМД в ремонтнопригодно състояние.

Брей, на първа снимка в ляв долен ъгъл май лежи челен лист на купола от Нона...

Коментар

Бившия Южен котел, пак унищожен Т-64 и... хаос. Време е да се спре безумието!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X