Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с WJ 4,7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с WJ 4,7

Първоначално публикуван от BaiHoi Преглед на мнение
    От какво може да е проблемацията, да хвърлите малко боб, моля?
    Фърлих боб, отделих газове, ела да го гледаме.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря за поканата, Дядо Владо! С радост бих, но - далеко си ти от мене. Ще карам още малко така, па после ще го водя тука на един познат механик, да го огледа - стара кримка е. Лошото е, че поне аз не съм чувал в търновско за някой който се занимава с тези машинки, в смисъл - да е запознат детайлно. Ще замолА колегите от региона, да препоръчат някой, ако знаят!
      Подсетих се да си дооправя профила, че не бях писал от къде съм...
      Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
      Toyota RAV4 XA10 3S-FE
      Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

...нещо секторната кутия, м?
        Абе, на WJ има ли демпфер? Ако има - винаги е заподозрян номер 1
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Има, ама, какво да му е, да не се разпъва до края ли?!
          Toyota RAV4 XA10 3S-FE

Коментар

Стана традиция да пиша в тази тема...
            Имам следния проблем с WG-я:
            Много често, а в началото след покупката не ми беше правило впечатление, установявам че при опит за пълен десен завой воланът ми навива на 2/3 от нормалното. При ляв завой, всичко е ОК. Близо пред гаража ми има стена и сутрин трябва да правя две маневри, че да изляза. Понякога, като върна леко назад - после завива напълно, но доста често и това не помага. Друг път - го няма проблема... Четейки из форума за подобни случаи, предполагам че не е от блокаж, защото няма повличане на колелото - просто воланът свършва?! Гумите са чисто нови и еднакви. От какво може да е проблемацията, да хвърлите малко боб, моля?
            П.П. Чува се леко прещракване, като стигне до отката в дясно, та си мисля - нещо секторната кутия, м?
            Аз бих заложил на счупен лагер на секторна кутия. Особенно с това щракане накрая. Вече минах през това..... Другото е недобре центрована предница, но е много малсо вероятно. Решението е смяна с нова или от морга/не е много удачено/.
            Пиши на ЛС.
            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
            Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Благодаря за мненията!
              Това ли е парт номерът на кутията - 52088273AC? Гледам в България не ги търгуват, баш...
              Toyota RAV4 XA10 3S-FE

Коментар

Стана традиция да пиша в тази тема...
                Имам следния проблем с WG-я:
                Много често, а в началото след покупката не ми беше правило впечатление, установявам че при опит за пълен десен завой воланът ми навива на 2/3 от нормалното. При ляв завой, всичко е ОК. Близо пред гаража ми има стена и сутрин трябва да правя две маневри, че да изляза. Понякога, като върна леко назад - после завива напълно, но доста често и това не помага. Друг път - го няма проблема... Четейки из форума за подобни случаи, предполагам че не е от блокаж, защото няма повличане на колелото - просто воланът свършва?! Гумите са чисто нови и еднакви. От какво може да е проблемацията, да хвърлите малко боб, моля?
                П.П. Чува се леко прещракване, като стигне до отката в дясно, та си мисля - нещо секторната кутия, м?
                Колега , имам същия проблем от днеска след като смених 4-рите кормилни накрайника . Наляво завива два пълни оборота и1/4 от третия, на дясно два пълни оборота и до там, без щракане плякане и прочие. Забелязах го като се прибрах от сервиза и паркирвах пред гаража. Утре отивам на стенд да видим какво ще направят.

Коментар

Не бих заложил на лагер. По-скоро наранен винтов вал и/или накоя от съчмите, дето участва, като лагер между него и зъбната "рейка".
                  Но това са само едни рязсъждения.... Като си представя устройството му, не виждам какво друго да е.
                  WJ 4.7 Limited
                  0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от Dany_iv Преглед на мнение
                    Не бих заложил на лагер. По-скоро наранен винтов вал и/или накоя от съчмите, дето участва, като лагер между него и зъбната "рейка".
                    Но това са само едни рязсъждения.... Като си представя устройството му, не виждам какво друго да е.
                    До колкото можах да разбера от майстора който ми прави кутията ( те са баща и син ) на червяка в кутията в двата и края има два ограничителя да спира , и ми каза че на грандовете единствено това се чупи ограничителя при завои надясно и парченцето пада върху червяка и го ограничава да завива .

Коментар

Тоест, при теб колега, е решен проблема вече, така ли? За секторната кутия ли иде реч?
                      Toyota RAV4 XA10 3S-FE

Коментар

Още на другия ден след поста ми .

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                          До колкото можах да разбера от майстора който ми прави кутията ( те са баща и син ) на червяка в кутията в двата и края има два ограничителя да спира , и ми каза че на грандовете единствено това се чупи ограничителя при завои надясно и парченцето пада върху червяка и го ограничава да завива .
                          Намерих нещо по въпроса...
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Sektor1 WJ.jpg
Прегледи:1
Размер:3.8 КБ
ID:5625723Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Sektor2 WJ.jpg
Прегледи:1
Размер:4.3 КБ
ID:5625724

"Оказалось разломано какое-то кольцо.По моему разумению оно вообще лишнее,так-как без него все прекрасно работает.Но раз оно стоит значит надо ставить. "

И две снимки.

Това ли е въпросния ограничител?
                          WJ 4.7 Limited
                          0889 70 70 42

Коментар

Незнам , не ми го показа .

Коментар

След разходката в Стара Загора, от яката кал ми светна АБС. След изчистване на калта от под колата и главините(около една ръчна количка) установих, че всички датчици са си на мястото, кабелите също са здрави. С рестарт на компа дали ще има промяна и ако да, то как се рестартира?
                              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Няма да има промяна. Режи буксите и запоявай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X