Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво направи днес по Фронтерата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какво направи днес по Фронтерата?

На бях карал Фронтерата 2 седмици. Тръгнах да я паля, но усетих една мудност при въртенето на стартера. Направо си го мързеше да се върти. Взех да се съмнявам дали ще запали или ще трябва да правя неприятни финтове да я паля на кабели от другата кола. Разходих се до 2-3 магазина - ама все градско и все за по 4-5 км. На всяко тръгване стартерът го мързеше. Викам си: Ясно! Акумулаторът е доста паднал.
    Бях чел за малки соларни панелчета на 12 волта с мощност 5 вата. Може да е малко, но зарядният ток 300 милиамперчаса със сигурност е повече от саморазряда на акумулатора плюс консуматорите в покой. Монтирах го на предния капак и с едно тънко кабелче го свързах директно към акумулатора.
    Останах също приятно изненадан от цената: 25 лв. Преди няколко месеца като ги гледах, мисля, че бяха около 50 лв.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131120_153240.jpg
Прегледи:1
Размер:108.8 КБ
ID:5538971

Име:20131120_153249.jpg
Размер:99.2 КБ
ID:5538972

Име:20131120_153330.jpg
Размер:126.8 КБ
ID:5538973
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Eeee Алекс, досега не бях писал критика.... идеята ти е хубава, но как ти даде сърце да продупчиш капака и панела на капака стои като все едно си го забравил да го прибереш... , можеше просто да го сложиш вътре пред предното стъкло, с изглед към слънцето или горе на тавана отзад, та поне да не се вижда.... Извини ме за критиката, но ми стана жал за фронтерката дето си я надупчил, да не говорим че панела на капака стои като забравена кутия с бонбони ....

п.с. Относно закрепването на тавана или по капака......, можеше просто да монтираш на панела отдолу, по един як плосък магнит с плат да не се драска боята и си готов....
      Последно редактирано от Еделвайс; 20-11-13, 15:36. Причина: Допълване п.с. относно закрепване на тавана

Коментар

Определено не исках да дупча тавана, че ако протече или тръгне корозия ще трябва да слагам улуци от вътре. Виж, за предния капак не ми беше толкова жал. В крайна сметка винаги мога да го сменя с нов. От друга страна Фронтерата ми е на 21 години, а гони 22-ра. Няма да се пенсионирам с нея. Тя ми е идеален "полигон" за експерименти. Всъщност повече ме интересува дали това решение ще удължи живота на акумулатора.

П.П. Аз не си падам по оптически тунинг. Според мен джипката трябва да е грозна и да върши работа.

Коментар

Гледам и не вярвам на ушите си, ти верно си пробил капака за тая глупост.......
          Николай Георгиев 0+
          тел.0887357722

Коментар

То кабелчето успешно можеше да мине покрай чистачките.... Но капака и бургията са твой :-) важното е да те кефи
            LZ1RED

Коментар

Фънтастично изпълнение

Коментар

А бе знам, че не стана добре. След като пробих 4-тата дупка, се оказа че няма да мога да завия 4-ти винт там - отдолу има едни ребра и кухини. Та затова през вече готовата 4-та дупка прекарах кабела. Иначе щеше да си мине покрай чистачките.
                Както се казва: Целта оправдава средствата.
                Извинявайте, че така ви разстроих с недообмисления монтаж. Така или иначе по-добре нямаше да го направя. Залепване с Moment-Fix не е решение.

Коментар

На тавана в задния край щеше да е най добре ама вече е свирено дано не го изкърти някой празноглавец
                  ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Алекс... няма да коментирам, какво си направил джипката си е твоя. Можеже обаче да наклепаш някакъв силикон около дупките и боловете, и между шайбите... Иначе аз лично съм пробивал таван и след слагане на силикон около свързата и дупката нямаше никакви грижи, дори сега ще си дупча пластмасовия таван за да си сложа един прожектор за задна
                    Това всъщност, колко волта точно генерира мери ли го?
                    ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Мммм, това изпълнение май бие онова на юнака, дето отряза парче от полата на скоростите, за да си намести вилката. Що не питА бре да ти кажем, че просто можеше да я хвърлиш тая х..ня на таблото, а кабелчето да си го мушнеш в запалката или към контактния ключ?
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами защото не искам да ми се мандахерца по таблото. Пък вътре няма достатъчно място за да го фиксирам, хем да е на светло и хем да не ми пречи. Иначе кабелчето и свързването са най-малката грижа.

Болтовете и дупките ги наклепах с грес. Надявам се това да е достатъчно, за да не тръгне корозията.
                        На "празен ход" т.е. без да е свързано вдига 20 волта. Иначе след свързването показва колкото акумулатора: 12.6 - 12.7. По-интересният показател е с колко зарежда. Премерих тока: 20 милиампера. Добре осветено, но на сянка.

Коментар

Виж на слънце как е, тези 20 мА са нищо
                          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Ми ти така или иначе ще го изхвърлиш, щото от това нищо не става.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Алекс, от любопитство четох доста за такива решения, даже аз самия бях пускал такава тема, как да поддържам зареден акумулатора зимата... та според мен главен проблем ще ти е сега зимата, т.е. както са ограничени дните със слънцегреенето, едва ли ще можеш да се надяваш тази система да ти помогне особено. Ще ти трябва по-голям панел за да компенсира малкото слънцегреене зимата, по-големия панел ще можеш да го монтираш под стъклото на шибедаха по цялата му площ, ето снимка на един друг колега монтирал под шибедаха соларен панел на колата си, и според мен е станало много интелигетно решение:

Име:P1120451.jpg
Размер:53.2 КБ
ID:5539150

Коментар

Ауди от години имат като екстра соларен шибидах .

Преди време си купих подобно зарадно за ГСМ и аз си мислех че работи докато не го отворих и какво да видя, негово китайско величество сложил батерия, батерията свърши и то спря да зарежда хахахах....
                                Николай Георгиев 0+
                                тел.0887357722

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X