Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бакшишите и телевизията...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бакшишите и телевизията...

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    ЗДвП

ППЗДвП
    Ми то ако искам да съм изряден по тези членове мигом да махам винетки, граждански, преглед, огледалото за обратно виждане?

Или пък кво правим ако ГПС-а е на поставка на решетките на парното?
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

В закона пише точно какво може да имаш на предното стъкло и това са винетен стикер, гражданска и технически преглед. Изтеклите стикери също са нарушение. Огледалото за обратно виждане, както и сенниците са одобрени с типовото одобрение на автомобила и не си ги поставил ти.
      Принципно никой не се заяжда за навигациите.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Ами аз пък винаги съм търсил чисти коли, нови, с не гнусни шофЕри. Не винаги, но почти винаги нацелвам.
        Тия малките таратайки дето возели "евтино"...ми няма такъв филм. Гнус, макферсона ще влезне при тебе, пълен кенеф.

Коментар

Когато TV/DVD е фабрично монтирано в колата (имам ги и на двете си коли), то предния монитор не работи по време на движение, а само заден ако има такъв. Така че предполагам и допълнително монтираните трябва да работят така, ако са правилно свързани. Разбира се и фабричните могат да се "шунтират" и да работят в движение, а както споменаха колегите по-горе в колата може да правиш стотици неща които да ти разсейват вниманието - трябва ли да бъдат изредени в закона едно по едно.

Коментар

Aйде и мойте 5 стинки. Който може да върти волана над 8 чАса в лудница като София, дори един единствен ден - е по-добър карач от мен, неделния шофер. Дори с 3 GPS-a, 1 телефон и телевизор да е той, а аз да съм по-католик от Папата. Просто съм обективен.
            Aко тълкуваме дословно и последната запетайка - дори голяма част от новите коли не са изрядни пред пустия му Правилник. Да не отварям приказка за лифтоване и преправяния. То и фабрично новите мотори вдигат шум до небесата, ама куките се вперили дали имаш неразлепена винетка, че и такава тема има.
            Аз за толкова таксита - единствено са ме дразнили копърките - на 2 пъти попадах на такива. И са по-изрядни пред "негово величество" КАТ-аджията, пред мен с GPS-а отпред.
            Аман с тия административни феодални разпоредби. Първото ми возене в чужбинско такси беше много отдавна, и изръсих над 100 евро от хотела до летището у Париж. Дори за французите е скъпо, а на мен още ми държи влага, ако и да не ги платих аз. Минималната ни заплата тогава май у нас беше по-малка. Като сме много принципни и капризни - накрая няма да имаме достъп до тая услуга, и справедливостта ще възтържествува по Сталински.
            Последно редактирано от Rabin; 17-07-13, 11:34.

Коментар

Пишем го телевизорО "предмет отвличащ вниманието" и ей го горе в цитата на чл.12, при ръбестите и опасните предмети... Демек пак е извън закона, само желание да имат, могат да глобяват. И да не са актове, фишове да са, още по-добре...с малки суми но редовно. Три дена да се хванат да ги гледат такситата под лупа, и нЕма да могат да смогнат да им пишат актовете, ама ще се нададе вой до небесата че са онеправдани. За съжаление свестните хора в тази професия са на изчезване!
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Айде да не ви напомням един текст от Библията,кой требе пръв да хвърли камък там по една девойка.Нямало желаещи при това условие!По тази логика в тази тема щяха да са не повече от два поста.Щото аз пък имам поне стотина снимки на хора от форума,говорещи по телефона докато карат!Ама ще си ги пазя за по добър случай,щото този тука не го смятам за достатъчно сериозен повод.
                Иво (таксито) Андреев
                0988 91 80 50
                Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
                  Айде да не ви напомням един текст от Библията,кой требе пръв да хвърли камък там по една девойка.Нямало желаещи при това условие!По тази логика в тази тема щяха да са не повече от два поста.Щото аз пък имам поне стотина снимки на хора от форума,говорещи по телефона докато карат!Ама ще си ги пазя за по добър случай,щото този тука не го смятам за достатъчно сериозен повод.
                  Имайте си снимките, нищо не Ви пречи да си поправите и изринете дръгелите, с които возите клиентите, да се къпите и сменяте дрехите си по-редовно.

Прави са колегите, и аз съм бил някога бакшиш, карал съм почти денонощно, но съм се прибирал, за да се изкъпя, избръсна и сменя дрехите си.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Чл. 104а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 27.05.2002 г.) На водача на моторно превозно средство е забранено да използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете му.
                    В някоя от другите теми в раздела се коментираше точно подчертаната част от горния пост. Никъде не се казва че трябва да използваш телефона заедно с хендси-фри, а че то трябва да е налично в автомобила. Вярно, малко йезуитско тълкуване, но ми е интересно дали ще мине евентуално обжалване по тази линия.

По темата - както каза и Пенчо - проверена компания, първия път си казваш изискванията, и си свиркаш. Рядко ми се е налагало да ги чакам повече от 4-5 минути, а техни шофьори са ми споделяли че глобите при оплакване от страна на клиент (за неучтиво отношение от страна на шофьора, например) започват от 50 кинта.
                    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      Имайте си снимките, нищо не Ви пречи да си поправите и изринете дръгелите, с които возите клиентите, да се къпите и сменяте дрехите си по-редовно.

Прави са колегите, и аз съм бил някога бакшиш, карал съм почти денонощно, но съм се прибирал, за да се изкъпя, избръсна и сменя дрехите си.
                      Явно същността на това което сте цитирали не е стигнала до централния мозък! Без да навлизам повече в материята е добре първо малко повече внимание да обърнете на правописа,поне това,а после да хвърляте камъни!
                      А по конкретните обвинения,такива се правят от мъжете само ТЕТ-А-ТЕТ,а не с клавиатурата!Ама то който трябва ще забележи отговорите(виждат се във всеки горен десен ъгъл)!!!
                      Иво (таксито) Андреев
                      0988 91 80 50
                      Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
                        Явно същността на това което сте цитирали не е стигнала до централния мозък! Без да навлизам повече в материята е добре първо малко повече внимание да обърнете на правописа,поне това,а после да хвърляте камъни!
                        А по конкретните обвинения,такива се правят от мъжете само ТЕТ-А-ТЕТ,а не с клавиатурата!Ама то който трябва ще забележи отговорите(виждат се във всеки горен десен ъгъл)!!!
                        Извинявайте много, не искам и не Ви обвинявам Вас лично в нищо конкретно. Ще си позволя да напиша един виц разказващ за проблемите на адвокатите:
                        Цитат от протокол на годишно отчетно изборно събрание: "... И защо заради някакви си 95 % от нас цялата адвокатска гилдия има лошо име в обществото?"

А за правописа Може ли Вие да ми обърнете внимание и да посочите грешките ми?

Също съм малко скаран с чуждите езици, какво е това ТЕТ-А-ТЕТ, което го правят мъжете, не беше ли някакъв интимен сапун?
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение

.......какво е това ТЕТ-А-ТЕТ, което го правят мъжете, не беше ли някакъв интимен сапун?
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Само не се опитвай да ме убедиш, че мърлячите, които не полагат елементарни грижи да си почистят колите, отведнъж ще почнат да го правят, ако цените станат като в Германия!
                            Като едвам си вързал арендата едни 10 лева за мивка не ги даваш всеки ден .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Така,за облеклото да попитам:
                              -Защо автобусните драйвери от градския транспорт,карат дръгелите,на незнам си колко км градско с бяла риза,панталон и вратовръзка?Транспорт за обществено ползване както и бакшишите?

п.с на дръгелите няма климатик,а при бакшишите има,ама не се пуска за икономия...

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                Като едвам си вързал арендата едни 10 лева за мивка не ги даваш всеки ден .
                                А като ти е мърлява колата, аз ще те подмина и ще си стоиш на стоянката. Т.е. пропускаш приход. Какво става с арендата?!?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X