Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставка за менгеме на настолна бормашина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставка за менгеме на настолна бормашина

Не се занимавай,"ухото" което държи плота,е много тясно спрямо площа която трябва да поддържа,просто е недоизмислено.Може да закърпиш положението по съветите на колегите,но опората(ухото) няма как да държи плота хоризонтално,при пробиване на по-дебел детайл отвора няма да е перпендикулярен а под някакъв ъгъл,дори и да е нова масата,ще поддава.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Недомислено е. Аз това го разбрах в момента в който започнах да я ползвам. Започна да поддава още от първото пробиване.
      Още се колебая дали новата поставка ще е отливка от чугун или ще е дебела ламарина оребрена с Г-профили, но ще е по-здраво от колкото е това.
      Освен това една патерица от към дръжката на менгемето ще реши проблема с поддаването.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Сега се загледах във основата,която държи основното стебло на машината,нямам коментар,продавай спешно...

P.S.Има разни маси със форма на паралелепипед със Т-е канали,може да се постави на основната маса и така да работиш,но изчезва вертикалният ход и най-вероятно или няма да се "събере" детайла,или шпиндела няма да има достатъчен ход.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

И аз бих те посъветвал да потърсиш друга машина... нали се сещаш, че ако най-простата част вече се е счупила, скоро ще последват и други проблеми?

Коментар

Това техническо извращение ако можеш им го върни вземи си парите и си търси българска колонна бормашина . Много пъти в различни теми съм писал за чугуните и техните свойства . На чугуна вътрешните напрежения породени при отливането се успокояват за период от 2-3 години в естествена среда . На времето във всички български заводи работещи с чугунени отливки имаше "стареещи" дворове в които отливките си чакаха реда . Братята китайци в един ден леят и обработват и резултата е налице .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Вече не мога да го върна. Сключихме сделка. Върнаха ми 20% от стойността. Въпросната поставка си остава мой проблем, но си запазвам гаранцията за останалата част от бормашината.

П.П. Наясно съм че за 200 лв не мога да искам професионална машина, но на мен ми трябва като хоби-инструмент. Да пробия 1-2-10-20 дупки уикенда докато съм на вилата. За такива цели няма как да инвестирам 500-1000 лв в нещо, което ще седи от понеделник до петък, а често и през почивните дни, в покой и няма да изкарва пари.

Коментар

Тогава ,може да пробваш нещо ,което няма да ти излезе скъпо. Отиваш на лазерно рязане да ти изрежат плоча 6-8мм -по-добре 8мм дебела ,по модела на твоята поставка. После в задната част откъм колонота пробиваш преди спуканото отвори за М10 или М12 поне 3бр. с фрезенк на плочата съответно ф10-ф12 за отвора ,за да пропаднат болтовете.Същото го правиш и на останалата част само че с М8 резби и съответно отвори Ф8 на горната плоча и фрезенк.Поне 8бр -4бр в краищата и дугите близо до пукнатината.Пак с фрезенк на плочата от стомана.Купуваш съответните болтове с конусна(фрезенкова глава) и имбус(шестостен вътрешен) за притягането.Стягаш с болтовете двете плочи една към друга и това е.Понеже болтовете са с фрезенкова глава те не стърчат и не пречат на детайлите които ще поставяш в/у поставката.Когато правиш фрезенка пробваш с болта ,главата му да не стърчи над нивото на плочата.Това е най-евтиният вариант, който мисля ,че ще работи.Успех!
                "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                  В краен случай ще си я направя сам от дебела ламарина с ъглошлайфа и ще заваря един Г-винкел с дупка за закрепването към държача.
                  Патерицата после за да не се погъва при работа се подразбира.
                  Подкрепям на 100%.Сигурен съм че ще го направиш 1000 пъти по здраво.
                  Хич не се чуди а почвай.Дори тази пета ще я направиш по голяма за повече опора.
                  Имам даже у дома една плоча 20мм ама е затрупана под 20 кубика дърва.

Коментар

Може да се помисли и за маховика за съединителя на някой голям двигател.Плътно желязо е.
                    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Тъй като имам подобна машина в работилницата си, ще споделя опита си с нея, а който иска може да се възползва от това. При работата ми до 6мм отвори в стомана, проблемния детайл започваше да се огъва, и за това при по-големи от 6мм завъртам тази маса и смъквам горната част по колоната. Основата е мааалко по-добре направена но за отвори до 10мм в стомана става. Проблемите идват при честа смяна на свредлата и нуждата да се вдига и смъква постоянно горната част. Именно за това си доработих машинката с заварена тапа в горния край на колоната и монтиран винт с манивела за горната част. Тъй като стопорния болт мачкаше постоянно тънкостенната тръба изпълняваща ролята на колона промених и тази част. Ето и снимки който съм публикувал вече, но в друга тема http://www.offroad-bulgaria.com/atta...4&d=1289314697, http://www.offroad-bulgaria.com/atta...3&d=1289314667, http://www.offroad-bulgaria.com/atta...0&d=1289314565, http://www.offroad-bulgaria.com/atta...1&d=1289314600, http://www.offroad-bulgaria.com/atta...2&d=1289314640.
                      Относно проблемния детайл, отдавна мислех да то предложа да си го направиш от стомана и заварки, но си давам сметка че заварките ще изкривят плочата и ще се наложи да се обработва допълнително на фреза. Не е невъзможно, а и със сигурност ще стане много по-добре.
                      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Така изглеждат истинските колонни бормашини пък ти си прави сметка заслужава ли си и колко да инвестираш в твоята . Работили са едни 40+ години и ще работят още поне три пъти по толкова ако не измислят радикално нови методи за металообработка . На голямата да завъртя масата ми е много трудно а не съм хич слаб .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0166.JPG
Прегледи:1
Размер:149.4 КБ
ID:5493202Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0169.JPG
Размер:152.1 КБ
ID:5493204Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0168.JPG
Размер:147.9 КБ
ID:5493203Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0171.JPG
Размер:155.2 КБ
ID:5493205Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0174.JPG
Размер:126.0 КБ
ID:5493206Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0176.JPG
Размер:152.2 КБ
ID:5493207
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
                          Тогава ,може да пробваш нещо ,което няма да ти излезе скъпо. Отиваш на лазерно рязане да ти изрежат плоча 6-8мм -по-добре 8мм дебела ,по модела на твоята поставка. После в задната част откъм колонота пробиваш преди спуканото отвори за М10 или М12 поне 3бр. с фрезенк на плочата съответно ф10-ф12 за отвора ,за да пропаднат болтовете.Същото го правиш и на останалата част само че с М8 резби и съответно отвори Ф8 на горната плоча и фрезенк.Поне 8бр -4бр в краищата и дугите близо до пукнатината.Пак с фрезенк на плочата от стомана.Купуваш съответните болтове с конусна(фрезенкова глава) и имбус(шестостен вътрешен) за притягането.Стягаш с болтовете двете плочи една към друга и това е.Понеже болтовете са с фрезенкова глава те не стърчат и не пречат на детайлите които ще поставяш в/у поставката.Когато правиш фрезенка пробваш с болта ,главата му да не стърчи над нивото на плочата.Това е най-евтиният вариант, който мисля ,че ще работи.Успех!
                          Много ти благодаря за съвета! Оказа се, че това е правилното решение на моята задача: Лазерно рязане.
                          Вече имам плоча от 10 мм стомана с изрязани отвори. Цената на изработката също е впечатляваща: 20 лв. Времето за изработка: 2 дни.
                          Ето я и нея:

Ако някой има интерес към фирмата - давам координати на лични.

Сега следва да направя закрепването към колоната.
                          Мисля си за Г-винкел 50х50 мм. Няма да го заварявам, за да не се изкриви поставката. По-скоро ще разпробия поставката и винкела и ще ги хвана с болтове - най-вероятно с фрезенкова глава.
                          Обмислям вариант да заваря едно "П" от Г-винкели, за да има 2 рамена напред, които да поддържат поставката. Има ли смисъл или просто да сложа един Г-винкел?

Коментар

Има готови П профили...

Коментар

Винкела ще е по-зле и от оригинала.
                              Измисли някакво по-сериозно захващане, с винкел е несериозно.
                              Нещо със стена поне 20 мм, и пак без кници към предната част на плочата ще поддава. Остава и открит въпросът с перпендикулярността на плочата към шпиндела.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Eто ти една идея за завършването му:
                                Отгоре е твоята плоча. Опорната пета е тръба с заварена гайка отдолу и болт,за реглаж на височината.
                                Триъгълните опори са две, заварени към вертикалната. Монтажа е с винтове- 4 броя общо- по един в средата на триъгълните и два на вертикалната опора..

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:stojka.jpg
Размер:39.1 КБ
ID:5494785
                                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X