Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda Africa Twin RD04 много въпроси.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda Africa Twin RD04 много въпроси.

Проблемът при мен е,че тези огледала който се продават са със 10mm резба,а моето е със 8 mm резба.
    Единият вариант е да се смени стъклото от стъклар.
    Другият вариант е да си поръчам ново огледало и да се отреже и завари старата резба.
    Мислех,си евентуално да се пристърже 10mm на 8mm,но не знам дали ще стане.
    Идеята е,че искам да си запазя гасителя на вибраций.
    Сега - BMW R1200RT 2006 г
    Бивш - Suzuki V-Strom 1000 2004 г
    По Бивш - Honda Africa Twin RD04 1992 г
    По По Бивш - Yamaha Virago VLX 500 1983 г

Коментар

За 20 лева парчето си купуваш правоъгълни огледала от КТМ 690 и си готов. По-добри са от тези на Африката, по-леки и с по-добра видимост. Резбата е същата. Тези, който си намерил с друга резба са китайски. Не съм мерил резбата на моите старите , но ги смених с КТМ-ски и бях много доволен. Но моята Африка беше RD 07.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

Владич, тея за 20лв оригинални от КТМ ли са?

Коментар

Да. Оригинални. http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...rmono%2098.htm Е това бяха огледалата, които купих. Не са точно правоъгълни, а по-скоро са овални и не са от КТМ 690, а от КТМ 620 ЛС 4 Супермото. Само че тия от КТМ Пазарджик са ми приятели и не съм ги питал да не са ми ги дали с някаква отстъпка.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Преди:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Predi.jpg
Прегледи:1
Размер:253.9 КБ
ID:5480545

След:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Sled.jpg
Прегледи:1
Размер:134.7 КБ
ID:5480546

Това направи днес стъкларя.Когато му оставях огледалото го предупредих,че искам да е със сферично стъкло.Той ми показа,няколко парчета от камионски огледала и каза,че тогава ще изреже от тях.Иначе щеше да ми сложи обикновенно огледало.
            На първо четене се получи чудесно.Найстина си го има ъгъла на видимост,даже ми се струва,че приближава повече от другото.Това е само от тренировки на "сухо",не успях да го покарам със новото огледало.Дано да няма неприятни/непреодолими вибраций.
            Цялата работа ми излезе 17 лв и 1 ден работа,почти колкото едно ново,но ........ ще видим дали съм се набутал.Само със обикновенно огледало било 10 лв.

ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ на всички колеги който се отзоваха.

Коментар

Брей, да научим нещо от мотористите. Това с изрезката от камионско огледало е много хитро - не само за мотоциклети.

Коментар

Като се явиш по служба, ще ти дам две камионски огледала, на които няма какво да им режеш за твоя дръгел.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Брей, да научим нещо от мотористите. Това с изрезката от камионско огледало е много хитро - не само за мотоциклети.
                  "Брей да се неначуди човек отде толкоз акъл у човек дето си пада по возия на 2 колела!" - така ми звучи това.
                  Иначе не е много лесно да се намери кадърен стъклар дето да изреже кръгло огледало правилно! Или поне аз не случих на такъв навремето!
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                    Иначе не е много лесно да се намери кадърен стъклар дето да изреже кръгло огледало правилно! Или поне аз не случих на такъв навремето!
                    Тук имам късмет - мога и сам. Е не отведнъж, ама огледала за УАЗ имам откъде да бера евтино.

А за акъл на 2 колела - не се засягай. И на 4 не е много.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Като се явиш по служба, ще ти дам две камионски огледала, на които няма какво да им режеш за твоя дръгел.
                      Дръгел е твоето, моето е машина. Признай.

Прочее, огледала трябват главно за туингитата. Градушката много често ги отнася.

Коментар

Пропускам ли нещо? Какво си си купил?
                        За какво са и на Градушката огледала по колата? Едно на сенника е достатъчно
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Тук имам късмет - мога и сам. Е не отведнъж, ама огледала за УАЗ имам откъде да бера евтино.
                          Не знам инструмента ли беше калпав, стъкларя ли ама при моя случай зор видя да ми изреже от третия опит кръгло огледало. Проблема ставаше при отчупването - много се нащърбваше и понякога се пукаше накъдето нетрябва. За най-успешното после падна голямо търкане на шмиргелов камък за да го поизглади. И това от обикновенно плоско огледало с еднаква дебелина навсякъде, с параболично сигурно ще е по-трудно!
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Явно съм случил на кадърен стъклар.Преди мен имаше други хора и го гледах как работи,поне 15 мин.мери преди да им изреже две триъгълни стъкла.След което мина със шкурка от всички страни за да няма остри ръбове.

Апропо,преди малко го "пробвах" резултата е повече от задоволителен.Ъгълът на видимост и приближението са по-големи от колкото на другото ( предполагам оригинално - и на двете отзад пише made in Japan ) Вибрацийте са на 99% еднакви на двете огледала.Единственото малко различно е,че огледалото е една идея по тъмно,но предполагам,че това ще бъде по-добре за отблясъците на слънцето и фаровете на колите.
                            В интерес на истината се получи толкова добре,че почти се замислих да си сменя и стъклото на другото.
                            Относно изрязването показа ми шаблон,направен специално за моето огледало на компютър.
                            Единственото което забравих да му кажа е да го подлепи отзад,но ........ да се надяваме,че няма да има проблем.

Майстора се намира във Хасково,ако някой колега има нужда мога да съдействам или да му обясня къде е или да ми го изпрати по куриер и да го занеса и после да му го пратя наобратно.
                            Последно редактирано от kirilkirilow; 09-05-13, 19:01. Причина: поправка

Коментар

Ми то с тоя УАЗ ... верно ще деградираш.
                              Виж Ники, до къде я докара с онова недоразумение.

Я, си вземи нещо двуколесно, та да влезеш у правата вяра ...
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Намерих си КТМ-ски огледала от един приятел, който си беше купил нов EXC530 и разбира се не ги ползва. Нови, в найлончета. Снощи ги сложих, тези дни ще разбера дали са ми удобни. По-ниско седят, но и са доста по-широки. Самото огледало също е доста голямо.
                                Който реши да търси такива, да знае че са с обратни резби и си имат преходници.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X