Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за агу на vitara V6.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вапрос за агу на vitara V6.

Първоначално публикуван от zillius Преглед на мнение
    Ами колега ти с тоя разход в града от 20/100,не е ли по-добре да си махнеш газовото и да си я караш на бензин.Майтапа настрани,но това е шеметен разход на газ.Аз имам газов инжекцион,но в града съм между 14-15/100,а извън него 12.Не ми се струва нормален.Питай Иван Попов и той е с обикновена газова,но мисля доста по-нисък разход.
    Аз съм с Кия Спортидж с обикновена газова уредба и разхода от 20л. на 100км. градско е нормален. Сутрин паля на газ при -20 градуса минавам 1км. до работата ми и гася. Вечер пак на газ 1 км. и гася, та колко да гори с това каране. Преди Кията с Рено 5 с същите километри зимата разхода беше 14л. на 100км. Някога с Москвича 21412 разхода на бензин беше 17л.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

От: Вапрос за агу на vitara V6.

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
      Аз съм с Кия Спортидж с обикновена газова уредба и разхода от 20л. на 100км. градско е нормален. Сутрин паля на газ при -20 градуса минавам 1км. до работата ми и гася. Вечер пак на газ 1 км. и гася, та колко да гори с това каране. Преди Кията с Рено 5 с същите километри зимата разхода беше 14л. на 100км. Някога с Москвича 21412 разхода на бензин беше 17л.
      Колега , говориш за съвсем друг вид разход - студен мотор/-20градуса/ и на къс пас. Витарата с обикновенна газова уредба при тези условия ще извади разход от порядъка на 30-35литра , а при ГИ въбще няма да превключи на газ и ще гори около 15 л бензин на 100км. - което е по евтино от на газ разхода при студен мотор !
      Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
      Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
      Mercedes Benz ML55 AMG
      Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

От: Въпрос за агу на vitara V6.

Имам Витара 2.0 В6 с ГИ, монтиран във фирмен сервиз. Няма разлика във вървежа на бензин и газ. Бензин зареждам два пъти годишно-зимата при голям студ прехвърля на газ след 2-3 мин., лятото-веднага. Разход 9,5-10 л. газ извънградско, 13 л. в града.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
          Имам Витара 2.0 В6 с ГИ, монтиран във фирмен сервиз. Няма разлика във вървежа на бензин и газ. Бензин зареждам два пъти годишно-зимата при голям студ прехвърля на газ след 2-3 мин., лятото-веднага. Разход 9,5-10 л. газ извънградско, 13 л. в града.
          Това е доста добър разход,би ли споделил каква ти е уредбата и кои ти я монтира.Може и на лс.
          SUZUKI VITARA V6
          HONDA CBR 919RR
          MERCEDES ML
          MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
            Това е доста добър разход,би ли споделил каква ти е уредбата и кои ти я монтира.Може и на лс.
            Толкова добър че ......... чак не е за вярване за V6 /за редови 4 цилиндров 2.0 мога да се съглася/. В момента каран 12-та си подред витара .... такъв разход съм имал само на една/дори извън градско ми е падала до 7.8 при максимална скорост до 80 / - 1.6 8 клапана /моно/ с обикновенна газова уредба /Ланди/ - със стандартен размер на гумите.
            Mercedes Benz ML55 AMG
            Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

такъв разход може да даде паркирана до блока

Коментар

Моята гореше газ 17-18л. 100км. извън градско с 32" кайман. На терен като този от снимката около 30/100.

ТЛК-120 Николай Колев
                0898521295

Коментар

ГИ е "Ланди-Ренцо". Монтирана е в гр. Кюстендил, газ-сервиза в бившия Млекокоп. Разходът е такъв, какъвто съм написал. В началото харчеше 10,5-11л. извънградско, след смяната на дефектен датчик ( гаранционно) спадна. Колата е в заводски вид, с гуми 215/65/16.
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

ГИ е "Ланди-Ренцо". Монтирана е в гр. Кюстендил, газ-сервиза в бившия Млекокоп. Разходът е такъв, какъвто съм написал. В началото харчеше 10,5-11л. извънградско, след смяната на дефектен датчик ( гаранционно) спадна. Колата е в заводски вид, с гуми 215/65/16.

Няма много значение марката ,по важно е настройката ,аз съм склонен да вярвам за този разход с тези гуми ,дори и малко по големи от твоите
                    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от ico_net Преглед на мнение
                      Толкова добър че ......... чак не е за вярване за V6 /за редови 4 цилиндров 2.0 мога да се съглася/. В момента каран 12-та си подред витара .... такъв разход съм имал само на една/дори извън градско ми е падала до 7.8 при максимална скорост до 80 / - 1.6 8 клапана /моно/ с обикновенна газова уредба /Ланди/ - със стандартен размер на гумите.
                      Карам точно такава, и разхода е точно такъв! Дори малко под 13...
                      ГИ имам на Киата, но тук е Сузуки !
                      Николай
                      VITARA 1.6, 93 къса кабр
                      КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                        Браво на Вас ! Попаднали сте на газаджия или пък умеете да карате икономично .
                        Mercedes Benz ML55 AMG
                        Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                          слагам ГИ гуми 195 80 15 разход 7.5 дълго 10 11 в града слагам BFG all 215 75 15 и познай 9 9.5 извън и 11 чат пат 12 градско после лифт пак изненада твърдо 10 вън и 12 у софето искам да допълня че моторетката ми е 1.6 16 и разхода на вън е при скорост около 90 км направо не ми е ясно откаде ги измисляте тея разходи с колегата traveling се видяхме веднъж и тои каза че при едно ходене от пловдив до ст загора гонил скорост около 120 и китарката му лъхнала над 13 за мене тоя мотор v6 е много добар ама в никакъв случай не е икономичен

Коментар

Първоначално публикуван от rado_b Преглед на мнение
                            слагам ГИ гуми 195 80 15 разход 7.5 дълго 10 11 в града слагам BFG all 215 75 15 и познай 9 9.5 извън и 11 чат пат 12 градско после лифт пак изненада твърдо 10 вън и 12 у софето искам да допълня че моторетката ми е 1.6 16 и разхода на вън е при скорост около 90 км направо не ми е ясно откаде ги измисляте тея разходи с колегата traveling се видяхме веднъж и тои каза че при едно ходене от пловдив до ст загора гонил скорост около 120 и китарката му лъхнала над 13 за мене тоя мотор v6 е много добар ама в никакъв случай не е икономичен
                            Още малко и шверс .Не си наясно май с предавателните числа на твоята каруца и каруцата В6,или поне си нямал такава ........... ама не ми се и спори ,щом кучето е краставо ............ така да бъде
                            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Вижте ........ по скоро преди няколко месеца направих ме експиримент/6-7 джипа/ ..... /за разход/ .... "на всеки му горяло малко джипа" ..... та трагваме от Разград за срещата в Стара Загора и всеки напълни до горе ..... когато се върнахме в Рз отново до-горе ..... та познайте ?! нямаше разход под 10 !!! да не говорим и на горе ! ... до към 13-15-17... та дори и 20-22 ! ..... Та ако някой твърди че много-малко му гори джипа .... ми предстой пътуване около 700- 800 км можем да го тестваме .... до разход които споменава под 10/100 на 4х4 аз го поемам ..... а да стане по интересно ......разхода от горе умножен х 10 в кръчмата !!!? .... тоест ако изгори 7/100 аз му плащам 10/100 ...НО ако изгори применно 12 - 2х10 => 20 лв черпи в кръчмата/дискотеката и тн. ........малеееей ами ако е пък 22 -> 12x10 =>120 .... ще има и за други екстри ..... става ли ?!?
                              Mercedes Benz ML55 AMG
                              Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

За да го направиш още по интересно ако изгори под 10л за тези 700-800км,колкото излезе газта да дадеш още толкова в кръчмата.Ако смяташ 9и малко за под 10 при 2500.оборота демек 80..85 км.Иначе грдско 14-17л.А...моята мърша е 1.6 моно 92г.
                                Витара 1.6 моно.Самураи 1.3

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X