Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЛАНД КРУЙЗЕР ,ПАТРОЛ,ПАДЖЕРО ИЛИ ТЕРАНО- ДИЗЕЛ ,ДЪЛГА БАЗА ,ДО 20 000ЛВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЛАНД КРУЙЗЕР ,ПАТРОЛ,ПАДЖЕРО ИЛИ ТЕРАНО- ДИЗЕЛ ,ДЪЛГА БАЗА ,ДО 20 000ЛВ

КОЛЕГИ ПОМОГНЕТЕ В ИЗБОР НА ДЖИПКА ПОВЕЧЕ ЗА ПЪТУВАНЕ ПО АСФАЛТ И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ЗА ЛОВ ПРЕЗ WEEKEND-A.
    КАЗАХ В ПРЕДНА ТЕМА ЧЕ СЕ НАСОЧВАМ КЪМ БЕНЗИНОВ ДЖИП .
    ПОНЕЖЕ ИМАМ ГРАНД ВИТАРА 2,5 НА ГАЗ НО МИ ДОЙДЕ МАЛКА ЗАЩОТО СЕ РАЗШИРИХМЕ С ОЩЕ ЕДИН ЧЛЕН В СЕМЕЙСТВОТО,ИСКАХ БЕНЗИНОВ ЗАРАДИ ИКОНОМИЧНОСТТА МУ .
    ПОСЛЕ ОБАЧЕ СИ НАПРАВИХ СМЕТКА ЧЕ ГАЗОВАТА БУТИЛКА КОЯТО ЗА ПО-ГОЛЯМ ДЖИП ТРЯБА ДА Е ПО-ГОЛЯМА ЩЕ ЗАЕМА МЯСТО.
    ЗАТОВА РАЗМИСЛИХ ДА МИНА НА ДИЗЕЛ .
    ГЛЕДАМ ОСНОВНО ДЪЛГИ БАЗИ ПО-СЕРИОЗНИ ДЖИПОВЕ .С НАД 140К.С.
    ЧЕТОХ ДОСТА В НЕТА И ВИЖДАМ ЧЕ ,
    ЛАНД КРУЙЗЕР D-4D ИМА ПРОБЛЕМ С ДЮЗИ
    PAJERO 3.2 СЪЩО ПРОБЛЕМ С ДЮЗИ
    PATROL / TERANO 3.0 DI СА ОТНОСИТЕЛНО ПО-БЕЗПРОБЛЕМНИ МОТОРИ
    PATROL МЕ ПРИТЕСНЯВА ЧЕ ЗАРАДИ ТЕЖЕСТТА СИ ЩЕ ГОРИ МНОГО НО ПЪК Е С ЦЕЛИ МОСТОВЕ
    С ДЖИПКАТА ЩЕ КАРАМ ПО ОКОЛО 70 000-100 000 КМ НА ГОДИНА
    ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ОКОЛО 3-4000 КМ ЩЕ СА ПО НИВИ КАЛ СНЯГ И ЛЕКО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН
    НЯМАМ ПРИСТРАСТИЯ КЪМ МАРКИ ИСКАМ НАЙ-ИКОНОМИЧНИЯ И НАЙ НАДЕЖДНИЯ АВТОМОБИЛ .
    АКО СЪМ ЗАБРАВИЛ НЕЩО ОТ МАРКИТЕ МЕ ПОДСЕТЕТЕ.
    ДАЙТЕ МНЕНИЯ И СЪВЕТИ ДЖИПКАТА МОГА ДА Я ПОДЛОЖА НА ЛЕК ЛИФТ АКО СЕ НАЛАГА НО НЕ ЗА СЪСТЕЗАНИЯ.
    БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

От: ЛАНД КРУЙЗЕР ,ПАТРОЛ,ПАДЖЕРО ИЛИ ТЕРАНО- ДИЗЕЛ ,ДЪЛГА БАЗА ,ДО 20 000ЛВ

Нещо ти е блокирал капс лока ли?
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Четвърта година карам TLC-120 d4d, забравих,че карам джип,правя му по 30к км на година,вече е на 220к км,безпроблемна кола е. Това е четвъртият ми джип,и докато съм жив,друга марка няма да си взема. Проблем съм имал един единствен,беше ми се заключил патронника,на ключа на запалването и така. Успех в избора.
      TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
      Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
      Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
      Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Помисли пак за бензинов. Газовата бутилка може да отиде под купето на мястото на резервоара. Обикновено има предвидено място за втори допълнителен резервоар, слага се той вместо основния. Багажника остава свободен, нямаш източник на газ в купето и става много културно така. Аз карам ТЛК 95 направена по този начин. Ако те интересуват подробности, питай.

Коментар

колеги jja i stefan era колко ви горят тойотите едната на газ другата дизел.

Коментар

Моята гори 15.3 на 100 газ. Записвал съм си всяко зареждане от как съм я купил. До момента съм минал 90000км с нея, като се раздели изгорената газ на километрите това се получава. Тоест това е реалния среден разход .

Тая цифра всъщност може да не е съвсем точна, защото не влиза в сметката изгорения бензин (това докато загрее и превключи на газ). Него го записвам също но не съм гледал колко се е събрал сумарно до момента. Ще гледам да го пусна и него тия дни.

Колата прави на ден около 25км градско в София. Отделно почти всеки уикенд се пътува с нея на дълъг път. Има и малко лек офроуд в сметката.

Гумите с които са събирани тия данни са фабричен размер, Bridgestone Dueller 694 AT. Газовия инжекцион е Фобос с дюзи Rail Horizon.

Коментар

Първоначално публикуван от denkata23 Преглед на мнение
              ...
              ЧЕТОХ ДОСТА В НЕТА И ВИЖДАМ ЧЕ ...
              Къде и какво си чел, не знам, ама си добил много погрешна представа.
              Освен това, тия 70 - 100 хил. км. на година са абсурдни! За такава експлоатация се отива в магазина на най реномираната марка и се купува чисто нов автомобил. После, след изтичане на гаранцията на новия автомобил, надеждноста му рязко спада и повече не може да се разчита да те закара някъде и навреме без проблеми.
              Тоест, ако искаш така да караш и да нямаш грижи, на всеки 2-3 г. нов автомобил, а не 100% амортизирани кочини.

Коментар

Интересно...300 километра на ден!!
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Ти колега си за чисто нов автомобил! Такъв с удължена гаранция. Тези, които си споменал не са лоши, ама някак си не ми се вписват в такъв годишен пробег.
                  ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Май две коли си му трябват на човека.

щото за 70-100х/год. си трябва да е комфортен на 140км/ч
                    пък също иска да е и за лов....и кал и сняг 3000км.
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

То това което се пише не винаги е това което е.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Напълно достижими са тези километри за година . За една година на колата имам 60 х . а карам и джипа .

Коментар

Колегата да се насочи към джип с възможност за спане в него... С тия 100 000км на година ще му се наложи.
                          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Може а е грешка,но от друга страна преди 100 000,пише 70 000!!
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

колеги при така поставена информация за пробег и изисквания коя от джипките е най добре да избера
                              нисан патрол 3,0DI
                              тойота ланд круйзер 3.0 D-4D
                              нисан терано 3.0DI
                              мицубиши паджеро 3.2 DID
                              или дайте вие съвет и идея за джип бензин или дизел

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X