От: Доброволен резерв на армията
Е почти. Заради "донатъкмяване" в малки граници можеха да те отложат за следващата пролет , че и за следващата есен .
Човека говори за "онази" армия , а тогава си беше точно така, бре Чавдаре
Даже ако си болен и те отложат с 1-2 години , не пропускаха после да те приберат . Не пропускаха и висшистите , дето са тръгнали една година по-рано на училище . При мен втората година имаше един такъв - Гаврилов . Старите му казваха му вуйчо Гаврил , щото по-дърт с 3-4 години от тях . Начетен и културен човек, с жена и две деца . Гадно беше да гледаш как го действат като новобранец .
Иначе , че бяхме пушечно месо - спор няма . Писах го и аз преди 3 страници някъде . Именно в тази връзка , по темата : този доброволен резерв е ташак работа според мен . Най-много да създаде още пушечно месо , нищо повече .
... а някъде пък се спомена , че подобно на швейцарците , вариант е също да ни раздадат калашниците в къщи . И то при наличието на толкова теми във Форума за разрешение за притежание на оръжие от обикновения народ . Смях !
Първоначално публикуван от agogov
Преглед на мнение
Първоначално публикуван от Чавдар (V93)
Преглед на мнение

Иначе , че бяхме пушечно месо - спор няма . Писах го и аз преди 3 страници някъде . Именно в тази връзка , по темата : този доброволен резерв е ташак работа според мен . Най-много да създаде още пушечно месо , нищо повече .
... а някъде пък се спомена , че подобно на швейцарците , вариант е също да ни раздадат калашниците в къщи . И то при наличието на толкова теми във Форума за разрешение за притежание на оръжие от обикновения народ . Смях !
Коментар