Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    ....'Оная' армия, ако е донаборната не беше нито малка, нито голяма, а точно толкова, колкото е набора....
    Е почти. Заради "донатъкмяване" в малки граници можеха да те отложат за следващата пролет , че и за следващата есен .

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    .....А кой е казал, че в армията трябва задължително да се прибере всеки годен за служба, който е навършил съответната възраст ?!? ....
    Човека говори за "онази" армия , а тогава си беше точно така, бре Чавдаре Даже ако си болен и те отложат с 1-2 години , не пропускаха после да те приберат . Не пропускаха и висшистите , дето са тръгнали една година по-рано на училище . При мен втората година имаше един такъв - Гаврилов . Старите му казваха му вуйчо Гаврил , щото по-дърт с 3-4 години от тях . Начетен и културен човек, с жена и две деца . Гадно беше да гледаш как го действат като новобранец .

Иначе , че бяхме пушечно месо - спор няма . Писах го и аз преди 3 страници някъде . Именно в тази връзка , по темата : този доброволен резерв е ташак работа според мен . Най-много да създаде още пушечно месо , нищо повече .

... а някъде пък се спомена , че подобно на швейцарците , вариант е също да ни раздадат калашниците в къщи . И то при наличието на толкова теми във Форума за разрешение за притежание на оръжие от обикновения народ . Смях !
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
      ...
      Относно това, че се става войник за 40 дни е толкова вярно, колкото и че се става шофьор за толкова време...........Доказателства искате ли?
      Насила не можеш направи някого командос. И цял живот да го държиш в поделението - ще направи шкембе. Справка - немалка част от сегашните военни.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Именно в тази връзка , по темата : този доброволен резерв е ташак работа според мен . Най-много да създаде още пушечно месо , нищо повече .

... а някъде пък се спомена , че подобно на швейцарците , вариант е също да ни раздадат калашниците в къщи . И то при наличието на толкова теми във Форума за разрешение за притежание на оръжие от обикновения народ . Смях !
        Я, всички мераклиЙ за притежание на пищов или калашник, които не са могли да се уредят, да се записват в този резерв Може пък от тази шумка да изскочи заек и да намерят начин да им "зачислят" нЕкое пушкало. Или като на достойни "резервисти" със съответното добито военно звание, сигурно по-лесно КОС-аджиЙте ще им разрешат да притежават и носят заветната лелеяна цев
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Какво ви впечатлиха толкова тези лицеви опори над кенефа.Ако новобранката е шматка може да го сполетят много по ужасни неща.А и над старите има власт---командира с тояга или бастун.....вкарва те в командирската пуска радиото до дупка и те почва с бастуна.....За добро е било вместо в ареста неколко тояги и то като си заслужил много повече.

Сега ше каже някой че му оронва човешкото достойнство....

А какво да ви прави човекът като ви спипа да се прибирате от патрул пияни на мотики кандилкат се с автоматите хубавците няма им ракетите няма им от патроните ....да ги вкара у дисципа по добре ли е?

Метода на Макаренко в казармата винаги дава резултати.

Който си е кален физически и психически няма проблеми с казармата а виж мамините детенца разните пухчовци и лигльовци само бой чанч и сбръч им помагат да станат хора.Те не усещат ама това е било за техно добро ...

Загубено време било.....а това че е станал човек не се отчита....

Рецептата е --АТОМ ОТЗАД и следва остави и ПАК И ПАК И ПАК........
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

И какво става като му навреш бастуна в а...а?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              И какво става като му навреш бастуна в а...а?
              Ако имаш предвид това:
              не става дума за навиране на нещо някъде, а за команда, която описах няколко страници нагоре. Един от примерите за безсмислени кашишки упражнения без практическо значение, а само за "чанч" - отзад, отляво, отпред и т.н. пада атомна бомба и ти се мяташ в обратната посока по очи, за да... оцелееш след взрива. Обикновено ти се подава командата, когато си нагазил в кал, л@йна, ледена вода и т.н.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не аз щото не мога да си представя, че ще оставя някой пагон с по-висок чин да се гаври с мен, та явно ще си отнеса по-голям проблем. Не говоря за нормалното, говоря за гаври. Да ме лупне с лопата и после да не го лупна аз.

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                  ...
                  Който си е кален физически и психически няма проблеми с казармата а виж мамините детенца разните пухчовци и лигльовци само бой чанч и сбръч им помагат да станат хора.Те не усещат ама това е било за техно добро ...
                  Загубено време било.....а това че е станал човек не се отчита....
                  Kaк ще коментираш тия дето бутнаха масло пред очите ми. Или викаш и това е здравословно, да те върнат парцал и негоден за нормален живот. Как ще коментираш смъртните случаи, немалко... сигурно "да свикват с войната", или...
                  Примерно аз не бих оцелял в условия на гето, но се оправям доста добре сред що годе кадърни цивилни. Гетото ли е мерило в живота?
                  Последно редактирано от Rabin; 18-02-13, 12:11.

Коментар

Не аз щото не мога да си представя, че ще оставя някой пагон с по-висок чин да се гаври с мен, та явно ще си отнеса по-голям проблем. Не говоря за нормалното, говоря за гаври. Да ме лупне с лопата и после да не го лупна аз.
                    Вършиш съвкупност от военни престъпления - от неизпълнение на заповед до посегателство върху старши чин и годините дисцип стават много. Ако ти лепнат и подстрекателство към неподчинение и бунт във войската - престъпление против Народната република -... смъртна присъда.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      ... Как ще коментираш смъртните случаи, немалко...
                      Могат да се коментират смислено конкретни случаи. Другото е лаладжийска история! Както казах по-горе, в много голяма (силно преобладаваща) част от случаите виновни са били или потърпевшите, или техни другарчета, защото са решили, че правилата не важат за тях.

Приказката, че пушка никога не се насочва срещу човек, защото поне веднъж гърми дори и празна, вероятно я знаят и непомирисвалите казарма и задължително се набива до втръсване на всичкото новобранец. Което обаче не пречи да има един куп нещастни случаи именно поради нарушаване на това елементарно правило.

Стрелба с танково оръдие. Засечка. Вместо да изпълнят процедурата с няколко опита за изстрел със съответно изчакване между тях, пичовете решили че могат веднага да извадят снаряда. После са ги стъргали от купола ...

Докато са на полеви лагер Иванчо се напил, легнал и заспал във високата трева между палатките. Друг Иванчо пък подкарал джугана, където не трябвало да кара и ...

Имало е разбира се и произшествия по вина на командния състав, както и чисти нещастни стечения на обстоятелствата. Примерно, излязъл Иванчо в отпуск и за да демонстрира пред гаджето как е заякнал, започва да прави коремни на хандбална врата в двора на училище, вратата пада и той си остава там на място. И това се водеше ЧП със смъртен случай и взводният му командир си отнесе "несесер" заради това, че не го бил научил да мисли ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Имаш ли идея какво е дисцип? Който и да е съвременен наш пандиз е като пансион за девици.
                        За да спреш с ..глупостите/ не се сърди щото не знам как по друг начин да ги дефинирам/ си представи твоето младо бяло и непокорно същество вкарано при едни мургави, неграмотни, по-близо до животни отколкото до човек същества, които са своевременно инструктирани да те направят на парцал. И в буквалният и в преносният смисъл. И най-големите кошмари на Хичкок са бледи. Комунизмът е нещо гадно да знаеш. Та какъв ти беше меракът за казармата??? Имах приятел който "работеше" парче шеф в дисципа,/ после се самоуби/ та от него съм чувал такива неща че...
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Вършиш съвкупност от военни престъпления - от неизпълнение на заповед до посегателство върху старши чин и годините дисцип стават много. Ако ти лепнат и подстрекателство към неподчинение и бунт във войската - престъпление против Народната република -... смъртна присъда.
                          Звучи по-добре от съзнателно ядене на изпражненията на разни недоносчета с чин...

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                          Имаш ли идея какво е дисцип? Който и да е съвременен наш пандиз е като пансион за девици.
                          За да спреш с ..глупостите/ не се сърди щото не знам как по друг начин да ги дефинирам/ си представи твоето младо бяло и непокорно същество вкарано при едни мургави, неграмотни, по-близо до животни отколкото до човек същества, които са своевременно инструктирани да те направят на парцал. И в буквалният и в преносният смисъл. И най-големите кошмари на Хичкок са бледи. Комунизмът е нещо гадно да знаеш. Та какъв ти беше меракът за казармата??? Имах приятел който "работеше" парче шеф в дисципа,/ после се самоуби/ та от него съм чувал такива неща че...
                          Нямам аз мерак за казарма, просто в страх сте расли и сега ви сърбаме глупостите

Коментар

... в много голяма (силно преобладаваща) част от случаите виновни са били или потърпевшите, или техни другарчета, защото са решили, че правилата не важат за тях.
                            То имаше едни железни правила...
                            1. Забрана да шофираш кола, докато си в полагаем отпуск Нищо, че си напр. шофьор на джоган и возиш всеки ден тридесет човека по пресечена местност или пък возиш другаря генерал еди-кой си.
                            2. Забрана да се качваш "на стоп" по всяко време - на служба или в отпуск, изобщо да се возиш в МПС което не се управлява от баща ти / майка ти (с изкл. на обществения транспорт, разбира се).
                            3. ... някакви други тъпотии, ама съм ги забравил вече.
                            Идеята - сакън да не се мине държавата и да остане с един роб по-малко, че как вика там "Чичо" - много работа и важни държавни задачи требваше войската да върши, а не да мре и така да прави сечено на народното стопанство.

Коментар

...
                              Докато са на полеви лагер Иванчо се напил, легнал и заспал във високата трева между палатките. Друг Иванчо пък подкарал джугана, където не трябвало да кара и ...
                              ...
                              Аз питах за самоубийствата. Поименно не ги знам, но не са малко. Да докараш човек извън психическата издръжливост пак ли е част от "правенето на мъже"? И ако се отвори приказка за естествения подбор - къде тогава е границата? 99% психическа оцеляемост, 10%, колко? И кой е компетентен и упълномощен да си играе с живота на млади хора? Кой е в ролята на Бог да определя тая граница на оцеляемост?
                              п.с. Говорим за млади хора, дето са завлечени там насила. Не за доброволни бойци, дето им плащат подобаващо.
                              Последно редактирано от Rabin; 18-02-13, 12:33.

Коментар

Звучи по-добре от съзнателно ядене на изпражненията на разни недоносчета с чин...

Нямам аз мерак за казарма, просто в страх сте расли и сега ви сърбаме глупостите
                                В страх не, по скоро реалисти. Няма сега да те светкам как се решават проблемите с неудобните. От едната страна ти го казах, сам ще се сетиш от другата. Ето ти една сламка- защо в ГВ безакълният чанч от стари кучета беше в пъти по-рядко отколкото в кашишко поделение например?
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X