Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фотолов около връх Мургаш

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фотолов около връх Мургаш

Благодаря !

Коментар

С D5100 съм. Той няма възможност да снима HDR в RAW формат, само в jpeg.
      Exposure Value май е разковничето за добър констраст и динамика с HDR. Тук не съм си играл. Направих няколко снимки (пейзажи) със средна (default) стойност на EV и не ми се получиха снимките. По точно не виждам разлика спрямо нормална такава на същата панорама.

Статив имам и нося винаги с мен. Проблемът на тия разходки е, че понякога сме група от джипове, а съм готов да набия спирачките и да слезна по всяко време , за да си поиграя с апарата и атрибутите , за да стане една снимка хубаво, но другите в групата не са очаровани от толкова чести спирания за снимки :-)
      Трябва да карам сам джип или и другите да са настроени за фоторазходка. Дори с приятели като караме като им "писне" не ме пускат да съм последен джип (а аз им казвам да карат напред) и започват да карат плътно зад бронята ми умишлено, за да нямам време да спра. Майтап, майтап, но така изпускам доста хубави фотки.

Ей тази снимка е факт, защото карах доста бързо напред и си отворих преднина, достатъчна да сляза и снимам :-)

Нямах време да й отделя повече внимание. Тук с HDR щеше да се вижда и джипа и небето. Предполагам. Трябва да си поиграя и да усетя къде да използвам екстрата.
      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
      0888/00-55-37

Коментар

Да продължим темата тук. http://www.offroad-bulgaria.com/show...&highlight=HDR
        Че да не оспамваме хубавите пейзажи.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

То хдр софтуерно е тъпня
          Иначе ако снимаш на роу инфото така или иначе си е там

Е кво става от твоята снимка е така за 2 мин

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:103.1 КБ
ID:5432339
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не знам ама тия hdr-и к'во им харесвате не знам. Нямам предвид тези от темата, а по принцип. Егати фото-тапетите разб'ииш ли
            My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              Кога и как, само дай инфо? Жена ми е от Гурково под Хаинбоаз и знам някои местенца в района в посока Трявна.
              Засега май месец го планираме, ориентировачно. Когато планоете са готови и окончателни ще има специална тема.

По темата за HDR-a:
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...74#post2014774
              Последно редактирано от danvan_; 03-12-12, 17:13.
              Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
              Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Открих зимния сезон

Вчера си свърших по-рано работата и виждайки какво синьо и ясно небе имаше над София само си представях какво ще е в планината.
                Запътих се около 14 часа към Мургаш и качването през Чурек, за да видя колко сняг има нагоре. До средата на пътя не бе повече от 10см, но горе около върха имаше преспио по 50-60см, че и повече вече. Има и доста голи участъци, защото духаше силен вятър.
                Ето малко зимни кадри вече

Есенно-зимна картинка

[img]Началото на пътя от Чурек
                http://media.snimka.bg/s1/1464/029172079-big.jpg?r=0[/img]

Топло тъмнооранжево на фона на снега

Мургаш

Магистралата до селото. Сега не изглежда красиова, но на връщане по-тъмно щракнах два ефектни кадъра

Имаше следи от камиони , но по едно време завиха към гората, а аз бях нагоре.

Поглед назад. Тук някъде е средата на пътя. Снегът е не повече от 10-15см.

Полянката по която бях минал преди 5 минути

Гората

Оранжеви и черни листа

Поглед на Изток

Мургаш е вече близо

Силен вятър дори тук в подножието му

Поглед назад

Станцията

Поглед на север

Замръзналата гора под върха

Красиви снежни линии

Страхотно синьо

Студ, но пък красиво. Температурата беше -7.0 градуса + силен вятър.

връх Козница в Ржана

и Ком осветен от залязващото слънце

около Ботевград

Ледчета...

Отново красивите снежни била на Тетевенска баба, Свищиплаз, Паскал и Вежен (отдясно наляво)

и малко по-късно

Вихрушка

Започват залезните вълшебства

Рила, като на длан кристално чиста

Над София ниските облаци и мъгла грейнаха за няколко минути

също така и под Рила

Слънчо залязва, а студът е нетърпим. Още не съм се адаптирал към ниските температури

Като за последно за този ден слънчевите лъчи огряха всичко

А това се случваше зад гърба ми

Навръщане следите от джипа почти бяха заличени от силния вятър и си правех нови

Залезът бе като близнаци. Единият озари небето вляво от Витоша, а другият вдясно. Красиво!

Нощна магистрала

Последно редактирано от verter; 05-12-12, 13:10.
                0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                  Открих зимния сезон
                  .....
                  Като за последно за този ден слънчевите лъчи огряха всичко

......
                  Ееее, Бравос !!!!

Коментар

Уникален !

Коментар

Поздравления за прехода. Трябваще да се обадиш

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        Ееее, Бравос !!!!
                        Благодаря.

Вчера си спомних за една твоя разходка, която все още ми е сред любимите.

http://www.offroad-bulgaria.com/show...F3%F0%E3%E0%F8

Впечатлиха ме както яките джипове, гуми и оборудване, така и хубавите снимки. Когато я разглеждах все още нямах джип и се дивях къде може да те отведе една таква машина.
                        Поздрави!
                        0888/00-55-37

Коментар

Вчера, въпреки че снегът беше срравнително малко пак не успях да стигна до самия връх.

Стигнах до тук:

Последният баир бая ме измори. Имаше бая навят сняг и наклон нагоре.

За да вървя напред оставях на първа бавна на 3000 оборота и седя и чакам да пробие. Върви съвсем бавно. Отвреме на време назад, лека засилка и пак така.
                          Джипът прегря, замириса на гума и като излезнах накрая на равното горе, където мислех, че снегът ще е издухан от вятъра се отчаях от гледката.Пътят върви в ниша и има сигурно 60см сняг на тия места, а и няма къде да го заобиколя, защото горе е тясно и стръмнините са и отляво и отдясно.
                          Ако бяхмe група можеше на смени да пробием, но сам не си е работа, а и рискуваш да си счупиш джипа малко преди да падне ноща.

Отделно от това навръщане ще е същата мъка, защото за 15 минути всичко изровено се заличава с нов навят сняг.

Голяма гад е Мургаш зимно време.
                          0888/00-55-37

Коментар

Замислих се, дали с едно по-малко агресивни гуми би било по-добре при тези условия ....

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                              Замислих се, дали с едно по-малко агресивни гуми би било по-добре при тези условия ....
                              Вериги е това което реално помага.
                              Свилен ТеКеЗеСето го качи през зимата с джип черок 4000 с 4 вериги.
                              Ама на трети опит .

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                                Не. Освен ако не става въпрос за едни огромни балони, с които да се задържа над снега. Но те пък не стават за планина ...

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                                ... като излезнах накрая на равното горе, където мислех, че снегът ще е издухан от вятъра се отчаях от гледката.Пътят върви в ниша и има сигурно 60см сняг на тия места, а и няма къде да го заобиколя, защото горе е тясно и стръмнините са и отляво и отдясно.
                                Ако бяхмe група можеше на смени да пробием, но сам не си е работа, а и рискуваш да си счупиш джипа малко преди да падне ноща. ...
                                Билните пътища зимата се доста коварни. Ако си сам и се наковеш някъде става неприятно, дори и да имаш лебедка ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X