Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камери Гърция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Камери Гърция

Ето направо Cyclops за цяла Европа готови за употреба - 28.06.2011 г.
    Прикачени файлове
    Петър Събев

Коментар

Към 25.03.2012 г.:
      Greece_25_03_12.zip
      Петър Събев

Коментар

Благодаря Боримечка
        Тези конвертирани в .gpi са истинско улеснение.

Коментар

Наименованията на точките преобладаващо са F-50 (или F-80) следва някакъв номер и текст или М-80 плюс номер и текст. Тъй, като в gpi файла няма зададени ограничения на скоростта, а всички точки имат еднакво проксимити (400 м), въпросът ми е : F-50 (или M-80) означава ли скорост 50 и съответно 80 км/ч? Ако е така как да си обясня присъствието на F-50 на магистралите и на скоростните пътища?
          Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Малко да обновим инфото за камерите и засадите в Гърция, че отдавна никой не е подавал инфо какво е намерил във форумите.
            Nothing comes from nothing...

Коментар

ISG, прегледах файловете от горния ти пост. Общо взето едно и също, може би се различават гласовете и иконите, не знам. Но и в петте файла точките са 3236 бр. Имената им се състоят от символи и номер. Символите са :
              BL - предполагам "Bus Lane" - те са само в Атина и Солун.
              CTV - мисля, че става дума за тип камера
              DJ, DP, DR и DT - нямам понятие какво означават
              G - предполагам стационарни камери тип "GATSO"
              R - мисля, че е от "Radar"
              WR - също не знам, но като местоположение клони към "RedLight", само дето не знам защо е WR.
              Освен това поне 95% от точките няма данни за ограничението на скоростта, а тези, които имат са с проксимити 400 м независимо дали става дума за 50 или 130 км/ч, което няма много резон.
              Виждам и друго - точки CTV и R на разстояние 50-60 м една от друга, което пък въобще няма смисъл. А има и абсурди : точки на 100 м една от друга, едната с оганичение 50, другата с 80.
              Въобще имам чувството, че някой просто е събирал откъдето може точки и без да ги прегледа ги е набутал в един файл.
              Тези дни мисля да си поиграя и да систематизирам доколкото мога камерите и засадите в Гърция, че поне да няма глупости.
              Така, че ако някой може да поясни нещо за горните символи и въобще за тези файлове, да казва, за да го имам предвид.
              Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Zippel, аз съм голям мързел или просто нямам време да пиша подробности. Тези точки ги събират в гръцкия форум NaviUsers. Предполагам, че е на нашия принцип, само че гръцкия Gadev се казва Ellinas. Обяснението на съкращенията е в този пост. Понеже са сравнително отдавна този файл го има и в други форуми.
                Последно редактирано от ISG; 24-10-12, 07:41.
                Nothing comes from nothing...

Коментар

Да, прегледах го, както и няколко други. Ето обясненията :

BL - Bus Lane
                  CTV - Traffic Camera
                  DJ, DP, DR и DT - Dangerous Junction, Point, Road и Turn
                  G - Speed Camera
                  R - мобилен радар (както му викаме ние - засада)
                  WR - Intimidation Radar - това не разбрах точно какво означава. Не го намерих ясно обяснено и в нета. Думата означава : сплашване, смущение, тормоз. Но за какъв радар става дума не знам.

А във файла се натъкнах на още неща. В един участък от 620 м пресичаш зоните на 7 точки, т.е. при скорост 60 км/ч ще получаваш предупрежедние средно всеки 5 секунди, а при по-висока вероятно предупрежденията ще се застъпват. Освен това в същия този участък има място, където се намираш в обсега на 5 точки едновременно. И това не е прецедент - подобни участъци има доста. И още нещо - има камери, които са на по-малко от 10 м една от друга. Да ме извиняват гърците, ама при Gadev и компания нещата са са много по-изпипани.
                  Моето мнение е, че този файл представлява механичен сбор от точки и може да си го разглеждаш подробно на компа, но за реално пътуване не става. Затова мисля да го поизчистя като оставя най-същественото така, че да върши работа в реални условия. Разбира се, после ще го постна в темата, за да може да го ползва който желае.

Коментар

Както споменах в предния пост, поогледах няколко дни точките в Гърция. Намерих из нета файлове от различни източници и събрах всичко накуп. Получи се такава картина, че ако всичко това е в уреда, той непрекъснато ще те предупреждава за нещо. Разбира се, това на практика би било много досадно и ненужно, затова започнах да чистя.
                    Първо изчистих т.н. опасни точки - завои, кръстовища, пътища, прелези и други места, общо над 1300 бр. После махнах и камерите за автобусни ленти (те бяха само в Атина и Солун). Ако на някой му трябват, има ги в POI Plaza или да ми пише на ЛС, ще му ги пратя.
                    Останаха три вида точки - стационарни камери (в т.ч. и секционните), полицейски засади (в т.ч. мобилни камери) и redlight камери. Поечето от точките се дублираха, но с различни имена в зависимост от източника. Други бяха или абсурдни (в полето) или безсмислени (на 50-100 м една от друга). Изчистих всичко това. Махнах също така и засадите, които се дублираха с камери. В крайна сметка останаха 323 камери, 814 засади и 68 redlight камери и може да се каже, че тази колекция хем включва всички неприятни места, хем не е толкова прертупана.
                    За всяка точка е ясно какво е (камера, засада или redlight), но за повече от 90% няма никакви данни за ограничението на скоростта. В имената на някои от точките има споменато ограничение, но там пък видях доста несъответсвия, затова не зададох speed alert въобще. Това означава, че в обсега на точката уредът няма да следи дали превишавате скоростта, защото няма да знае какво е ограничението. Това ще преценяте вие по знаците, които сте видели, по това къде се намирате и по други налични фактори.

Особеностите на файла са следните :
                    - Файлът се казва Greece.gpi и е за GARMIN навигация.
                    - Копира се в поддиректория /POI на уреда. Ако желаете, може да му дадете друго име, но суфикса .GPI трябва да остане.
                    - Предупрежденията са на български и съдържат пояснение каква е точката (камера, засада или светофарна камера). Мисля, че повечето от потребителите си настройват уреда на еднократно известяване, затова преди пояснението вмъкнах и приятни (поне според мен) звукови ефекти за заостряне на вниманието. Ефектите са различни за трите типа точки.
                    - Зададох обсег на камерите и засадите 800 м, като за типично градските участъци го намалих на 400. При светофарите е 300 м.
                    - Когато навлезете в обсега, уредът ще ви предупреди каква е точката, а на дисплея ще се появи надпис с името й.
                    - Вмъкнах съответните икони за дисплея за всеки вид точки. Иконите са подразбиращи се : камера, полицейска кола и светофар.
                    - данните са актуални към септември 2012 г.
                    Забравих да кажа, че като говоря за поведението на уреда имам предвид Garmin Nuvi. За други не знам как е.

Това е в общи линии. Поиграх си малко, но мисля, че се получи по-подреден и не толкова претрупан файл. Прилагам го, дано да е от полза на повече хора.
                    Мисля същото да направя и за Турция, но като издебна пак малко свободно време.
                    Прикачени файлове

Коментар

Колега, Благодарим за отделеното време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X