Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee 5.9

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Grand Cherokee 5.9

Не знам при мен винаги разхода на бензин е огромен, извънградско леко каране крайслера ми дава 10, черока последно с 30лв газ до Драгоман и обратно, леко каране и още 10тина км в София. За сравнение с 120ката 6,3 до гръцко постигнах не се разбираме с бензина

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
      не се разбираме с бензина
      За гранда като поръчвах от Америка разни чаркалаци, превантивно си купих и нова ламбда сонда Денсо... щото там е евтина и да използвам транспорта. След като дойде и всички ми разправяха, че сондата на колата е перфектна аз от любопитство монтирах новата, ей така за спорта. И познай - 3 литра газ на долу ;-)
      LZ1RED

Коментар

Моята вобще не работи, все едно я няма, но не съм с ГИ. дали има значение в този случай, иначе всичко друго е сменено ново. Преди много години за кратко имах експлорър и харчеше много, смених маслото в скоростите и разхода се оправи, на черока седи в хола масло филтър ама все не остава време.

Коментар

От близо три години имам това в подписа и бях убеден, че за под 17 л./100 км. няма шанс за разход... С един резервоар 70 л. едвам стигах (светваше резерва) до Бургас. Този уикенд ходих до Варна и бях потресен - влезнах в града с 1/4 пълен резервоар . На връщане - същата работа. Сега като анализирах "чудото" (~12-13 на 100 ) - ами т.нар. "магистрала" нали е до Ябланица - и то с доста завои (карах с круиз.контрол на 120, като доста често трябваше да намалявам) и после от Шумен до Варна нЕк`ъв почти офроуд - накъдрено, изровено и тук-там яки дупки - пак със 120, а останалото време - 80-90 заради камионите и натоварения път. По пътя ми направи вЧЕпетление, че оборотите рядко отиваха над 2000... Брях ! Значи можело и така
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Ето реално замерени данни за разход на 5.9 от личен опит. Джипът е в напълно заводски вид включително размер гуми. На около 200хил.км пробег и с катализотор.

Холандия - Германия - Австрия - Унгария - Сърбия - България = 2200км. от които около 1800км са магистрали.
            Замерването започна с 50-60 градско в Холандия. Кратки отбивки извън пътя за гориво или храна/напитки. 1/4 от пътя климатикът бе включен.
            В Холандия заредих резервоар с А98, а натам само А95 super.
            По магистралите поддържаната скорост на темпомат бе между 120 и 140км/ч по скоростомер, като по-голямата част се движеше със 130км/ч.Естествено, където има ограничения, трафик, ремонти скоростта е била доста по ниска.

Среден разход за цялото това разтояние 13,3 л. по борд компютър.
            Реално пак толкова някъде излизат, защото съм заредил гориво общо за 495 евро на средна цена около 1,64 евро за литър. Това прави 13,7 литра на 100км, но имам и остатъчно гориво в резервоара. Това показва, че борд показанията изчисляват доста точно!

Минималният моментен бе 11.0 литра с около 70-80км/ч на равен път. Около 100км/ч на равен път показанията са около 12 литра. На магистралите същите варираха между 13.0 и 14 литра и до към 16 при наклони.

Това е положението с разхода
            Последно редактирано от verter; 18-06-12, 01:29.
            Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
            0888/00-55-37

Коментар

Re: Jeep Grand Cherokee 5.9

Интересно в БГ какъв разход ще ти даде ... и честито
              "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Re: Jeep Grand Cherokee 5.9

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                Интересно в БГ какъв разход ще ти даде ... и честито
                ако се кара нормално поне 15/100 на дълъг път (магистрала)... ако го кара като малитражна 1.1, може и да се кротне на 12/100
                на софийско градско, нормално каране... надали под 25/100...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

харчи си ламята, но пък кефа е несравним като ревне осмака, нали? давай да го видим хубавеца!

Коментар

Ето го "холандеца"
                    Поддържан 100% в Jeep дилър, купен нов в Холандия. Пробегът му е 233хил. Искаше ми се да е на по-малко, но не намерих алтернативна оферта, която да има сервизна история и вдъхващ доверие произход.

В оригиналния Dark Slate цвят (тъмно сива перла) , с всички баджове и атрибути характерни за модела, с шибидах (любима и рядка екстра). Няма никъде анормални луфтове между детайлите. Всички светлинни тела са здрави и свежи. Вътре салонът е запазен. Всичко му работи - климатик, подгряването и на двете седалки, аудио системата, CD чейндъра, ел. джаджите,, задната чистачка. Всичко свети. Вратите се отварят и затварят без забележки. Гумените уплътнения също изглеждат супер. Много е стегнат, няма паразитни шумове дори на лош път. С чисто нови задни гуми, предните са на 60%. Дори са оригиналният размер, марка и модел, като тези от завода - Good Year Wrangler, всесезонни. Има чисто нов оригинален ауспух от катализатора назад със все тръбите и накрайника. Нови кабели и маншони на полооските. Акумулаторът е на 1 година. Стойката и пружините не са изморени. Дори бе гресиран скоро отдолу.

Като забележки: позахабена кожа на волана, някои от басовите говорители са за смяна на гофрираната мембрана (нали изгарят с времето) , но като цяло звучат чисто и отчетливо. Тук таме малки зажулвания по боята , но са най вече по пластмасовите протектори и малко по ръбовете на броните. Има крив спирачен диск или дискове, защото малко бие на педала като спирам. Има и някой лагер в диф или раздатката за смяна - вие на определена скорост , когато не е под товар. Виското в раздатката трябва да се ревизира, защото съвсем малко задържа при опит за пълен кръг на място. Хидравличната помпа за волана евентуално също ще е за ревизия, може би масло, а може и да я сменим с друга, защото не е напълно лек волана.
                    Димата каза, че тези неща ще се оправят без проблем, пък и аз не съм очаквал да си взема чисто нов автомобил. За мен всички тези косури са напълно приемливи. Дадоха ми го и малко мръсничък, но ще си го почистя с най-голям кеф.

Откъм двигател и скорости нямам оплаквания, Димата също каза, че нищо не буди съмнение. Няма и записани грешки.
                    Катализаторът е напълно изправен.

Много комфортен салон, добра и износоустойчива изработка и материали. Направо съм изумен какво се предлагали преди 14 години, пък дори сравнено с доста по-нови модели. Все още е впечатляващ.

Мощността му е страховита. Доскоро карах 3.0tdi с 225 коня и 450Нм, и не може да се каже, че не знам за какво става въпрос и се впечатлявам лесно от двигател с подобна мощност.
                    5.9 има ужасяващ кик при старт. Направо те мачка за седалката. Гумите приплъзват само за миг и след това до 120 не можеш да се отлепиш от седалката.
                    Респонсът на двигателя е впечатляваш. Точно това качество обичам на атмосферките. Доста бързо ускоряващ джип, определено.
                    За звука, каквото и да каже ще е малко - просто е истински и песен за ушите. Голям обем + 8 цилиндъра са перфектната комбинация. Как приятно буботи на място и при леко подаване на газ, а при настъпване реве като ртазярена мечка.

Моделът може и да е стар и в заводска стойка и вид (което аз много ценя), но и мнозина по пътя много му се радваха. Докато се разминавахме в движение обръщаха поглед. На паркингите за почивка се въртяха около него и го разглеждаха. На границите, докато вървяхме в колона към бариерите и буботеше в типичния си басов и леко насечен звук на осмак , всички наоколо го заглеждаха, а някои дори питаха какъв литраж е, че така звучи.

Страхотен обзор и видимост.

Нещата , които малко не ми допадат е лекото клатушкане в остри завои характерно за модела, както и недиректния волан. Други оплаквания нямам.

В общи линии съм страшно доволен от покупката. Измина толкова път без никакъв проблем, а не е като да не се притеснявах. Радвам се, че го взех от Холандия, защото там стандартът на живот е много висок, пътищата са перфектни, офроудът е забранен, теренът е равнинен и т.н. Всичко това бе предпоставка, че джипът ще е поддържан без резерви и макар и вече остарял и не малко каран ще има още живот в него.
                    Най-харесах това, че е в напълно заводски вид - с оранжевите мигачи, без по-широки/по-високи гуми, без затъмнени стъкла, без Cold Air Intake филтър, без манипулации по ауспуха, без подложки над пружините, с оригиналното стерео и т.н. За мен този автомобил има колекционерска стойност и мисля в този си вид да го поддържам занапред.

Последно редактирано от verter; 18-06-12, 15:13.
                    0888/00-55-37

Коментар

какво друго освен ЧЕСТИТО мога да кажа, Да те радва мноооого, да ти достави наистина незабравими мигове.

УСПЕХ !

Коментар

Re: Jeep Grand Cherokee 5.9

verter, сложих K&N cold air, мисля че си заслужава, а и китът дойде на много добри пари от USA.
                        Двигателят е танк, аз съм в момента на 270к и много често не пускам радио.то, просто песента на двигателя е достатъчна
                        При това задният диференциал леко вие и който се вози казва, че се чуства като в самолет като ускорява
                        Майтапа настрани, дадох на майка ми (62г.) веднъж да покара на магистралата, сега като я видя все ме пита кога пак ще може да го кара.
                        Не знам дали си семеен, обаче всяка жена й секва словото като потегли...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0254_2.jpg
Прегледи:1
Размер:66.4 КБ
ID:5384358
                        ZJ 5.9 (x3.5)

Коментар

Ейййй, Браво! Честито! много е хубав! Завиждам ти! Поздрави!
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Голям ХУБАВЕЦ!!! Честито!!!

Коментар

Благодаря колеги. Много ме радва машинката.

0888/00-55-37

Коментар

A Черока си остава нали?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X