Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4X4 НЕ ИСКА ДА ВКЛЮЧИ !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 4X4 НЕ ИСКА ДА ВКЛЮЧИ !!!

Здравейте колеги имам Нисан Терано 2 2.7 ТДИ със автоматични хъбове проблема е че не иска да включи от режим 2Н на режим 4Н и на режим 4L. На бавните работи само задния деференциал , не иска да зацепи предния мост зелената лампа и тя не светва като индикация че е включен 4х4 исками се компетентните колеги да ми помогнат с тяхното мнение по въпроса в какво може да се състои проблема .
    Предварително Благодаря на всички за мнението им !!!
    Suzuki Vitara 1.6i 8V

От: 4X4 НЕ ИСКА ДА ВКЛЮЧИ !!!

Някой хъб или счупено каренце.
    Land Rover Discovery 3.9 V8

Коментар

Първоначално публикуван от keidj Преглед на мнение
      Някой хъб или счупено каренце.
      Аз, че нищо не разбирам от 4x4 е ясно, как обаче счупено каре ще накара зелената лампа да не свети?
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ами ако датчика за лампата е повреден няма да свети.
        Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

А имали вероятност да е нещо от раздатката ? къде се намира този датчик някъде по раздатката ли е ? веднага ще го сменя
          Suzuki Vitara 1.6i 8V

Коментар

Обикновено се къса кабелчето което влиза в датчика или се откача от кабелната "обувка". Лягаш от дясно, под предната врата намираш скоростната кутия, после раздатката и ще го видиш, няма друг кабел там. Датчика е защитен с нещо като гумена шапка (или както там се казва) от който трябва да излиза кабела. Някъде имах снимки, но не мога да ги намеря! Това обаче, няма да реши проблема с невключването на предния мост.
            Последно редактирано от emil5koff; 27-05-12, 09:57.

Коментар

Първоначално публикуван от ventsi_76 Преглед на мнение
              Здравейте колеги имам Нисан Терано 2 2.7 ТДИ със автоматични хъбове проблема е че не иска да включи от режим 2Н на режим 4Н и на режим 4L. На бавните работи само задния деференциал , не иска да зацепи предния мост зелената лампа и тя не светва като индикация че е включен 4х4 исками се компетентните колеги да ми помогнат с тяхното мнение по въпроса в какво може да се състои проблема .
              Предварително Благодаря на всички за мнението им !!!
              А сигурно ли е ,че не се включва предния мост???
              Да не би да вадите този извод поради факта,че не светва лампата на таблото/извинявам се....тъпо е да питам,но...има и такива хора/
              Едното няма общо с другото.Предния мост може и да включва и лампата пак да не свети/при изваден или прекъснат кабел на датчика,или пък повреден датчик,или пък при изгоряла крушка на таблото../
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                А сигурно ли е ,че не се включва предния мост???
                Да не би да вадите този извод поради факта,че не светва лампата на таблото/извинявам се....тъпо е да питам,но...има и такива хора/
                Едното няма общо с другото.Предния мост може и да включва и лампата пак да не свети/при изваден или прекъснат кабел на датчика,или пък повреден датчик,или пък при изгоряла крушка на таблото../
                Поздрави!
                Да колега сигурно е че не работи тествах го на мокра трева и превъртаха само задните две колела, а и имаше двама човека които гледаха отстрани !!!
                Suzuki Vitara 1.6i 8V

Коментар

Вдигни задния мост така че колелата да са във въздуха, ама така че да може да падне без последствия, например върху ниски трупчета, включи на бавни, на първа, и ако не падне от трупчетата - гледай отпред какво се върти или не се върти. Ако се върти кардана, значи не е от раздатката. Ако при въртене на кардана не се въртят полуоските - преден диф, а ако се върти и кардана и полуоските - хъбове. Ако се върти само едната полуоска - нейния хъб е сдал багажа. Ако се въртят и двете, значи по някаква причина и двата хъба не включват, ама това би било супер невероятно (да се въртят и двете).

Ако не се върти ни кардан, ни дявол, ще да е раздатка - вероятно скъсана верига или нещо от сорта, ама ми се вижда невероятно. Все пак ще трябва да я свалиш и разглобиш за да видиш какво е. Само не знам дали може да се свали само тя, отделно от скоростите, че тия железа тежат и колкото по-малка част от тях сваляш, толкова по-малко зор ще видиш.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси Спарки ще тествам и ще ви уведомя какво се върти и какво не !!!
                    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Вдигни задния мост така че колелата да са във въздуха, ама така че да може да падне без последствия, например върху ниски трупчета, включи на бавни, на първа, и ако не падне от трупчетата - гледай отпред какво се върти или не се върти. Ако се върти кардана, значи не е от раздатката. Ако при въртене на кардана не се въртят полуоските - преден диф, а ако се върти и кардана и полуоските - хъбове. Ако се върти само едната полуоска - нейния хъб е сдал багажа. Ако се въртят и двете, значи по някаква причина и двата хъба не включват, ама това би било супер невероятно (да се въртят и двете).

Ако не се върти ни кардан, ни дявол, ще да е раздатка - вероятно скъсана верига или нещо от сорта, ама ми се вижда невероятно. Все пак ще трябва да я свалиш и разглобиш за да видиш какво е. Само не знам дали може да се свали само тя, отделно от скоростите, че тия железа тежат и колкото по-малка част от тях сваляш, толкова по-малко зор ще видиш.
                    Suzuki Vitara 1.6i 8V

Коментар

Първоначално публикуван от ventsi_76 Преглед на мнение
                      Мерси Спарки ще тествам и ще ви уведомя какво се върти и какво не !!!
                      Ако ти трябва Хъб, имам един работещ автоматичен - 50 лв. Ако ти трябват два по-добре си сложи ръчни. Имам и раздатка, но е от модел '94 г. не съм съвсем сигурен дали става за тези след '96 г., може и да става. Аз съм в Стара Загора.
                      Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                      X-trail 2.2 Di 2003
                      Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Раздатката е същата. Скоростите са различни, но и те са съвместими, но няма смисъл да се слагат скорости от преди 1996-та, защото са по-слаби механично.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси колега за предложението ще се възползвам само да разбера от какво е за сега все още не сме установили от какво е чакам майстора да си дойде че беше на състезание с бъгита !!! Пуста страст и хоби него оставят

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                          Ако ти трябва Хъб, имам един работещ автоматичен - 50 лв. Ако ти трябват два по-добре си сложи ръчни. Имам и раздатка, но е от модел '94 г. не съм съвсем сигурен дали става за тези след '96 г., може и да става. Аз съм в Стара Загора.
                          Suzuki Vitara 1.6i 8V

Коментар

Някакво инфо???
                            Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Майстора се произнесе че нещо липсва където са хъбовете полуоските се въртят и двете и сега
                              иска схема на самите хъбове някой може ли да ми прати схема на хъбовете ?
                              Suzuki Vitara 1.6i 8V

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X