Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да засадя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво да засадя?

Това с картофите до скоро беше ама не можем да ги опазим от глиганите.Затова се замислям за трайни насъждения.И че стават едни от най-вкусните картофи вярно е.

Коментар

Канабисът вирее ли на 1000м.?
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Коката чудесно вирее в сухи и бедни почви на високо.
        Кафето също де.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

[QUOTE=turtey;1801167]Коката чудесно вирее...QUOTE]
          Мани - сложна обработка, логистика и т.н.. Канабисът е полуготов продукт
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Както казва agogov :'Няма ли кой да ги пази от набези...',просто забрави!!!Ял,съм 'какаляшките' не веднъж,хем си ходя всяка седмица на село,хем е близо(почти в селото!),хем нашите живеят там и наглеждат чат-пат,хем хора щъкат постоянно по къра - я,братята роми ще ти помогнат я,животинки и гадинки гладни всякакви,ще те изпреварят!Няма,да ти казвам как БОЛИ,когато чакаш цяла година да вкусиш от труда си,и накрая да пиеш една 'студена вода'!!!БОЛИ МНОГО!!!!!!!!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение

За виреене - вирее. Но го налазват едни вредители с черни качулки, никакви препарати не помагат. Даже и земеделецът пострадва от тях, получава синини и лоши спомени.
              Последно редактирано от Паджеровод; 15-03-12, 19:55.

Коментар

Първоначално публикуван от BOBY131 Преглед на мнение
                Това с картофите до скоро беше ама не можем да ги опазим от глиганите.
                От глигани казваш? Ей сега гледай как ще се яви ловната дружинка на форума .

А сериозно, близък заряза готово лозе заради апаши. Ходеше само да го реже и уре .
                Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Ами моят съвет е да разгледаш, какви дървета отглеждат комшиите.Все някой трябва да има овошки, нали.

Коментар

Здравейте, и аз съм пред тази дилема. Имам на село градина малко над декар. Аз също се чудя какви дръвчета да насея. Градината се намира в Горнотракийската низина на надморска височина 90 метра, череши и кайсии нещо, не виреят много при нас, не знам, защо. Почвата е някакъв смолник(черна). Сините сливи каточе ли по - ги бива. Ябълките виреят, ама вече имам към 15 ябълки. Май клоня към Сини сливи, а те и за ракия стават добре, има и къде да я продавам, на работа всеки ракия търси. Круши си имам към 5 дръвчета, за лична консумация, 3 череши и една кайсия (засях ги наесен, да видим колко ще изкарат), а в градината смятам да са от един вид.
                    Ако е машина, нека бъде немска!
                    XJR 1200
                    ETZ 150
                    Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                      Здравейте, и аз съм пред тази дилема. Имам на село градина малко над декар. Аз също се чудя какви дръвчета да насея. Градината се намира в Горнотракийската низина на надморска височина 90 метра, череши и кайсии нещо, не виреят много при нас, не знам, защо. Почвата е някакъв смолник(черна). Сините сливи каточе ли по - ги бива. Ябълките виреят, ама вече имам към 15 ябълки. Май клоня към Сини сливи, а те и за ракия стават добре, има и къде да я продавам, на работа всеки ракия търси. Круши си имам към 5 дръвчета, за лична консумация, 3 череши и една кайсия (засях ги наесен, да видим колко ще изкарат), а в градината смятам да са от един вид.

Ако,ще си насаждаш сливи,има два сорта който на мен ми харесват(макар да ги имам отскоро,6-7г.),защото са идеални за ракйика - много сочни(когато узреят добре и ги стисна,все едно като гъба вода пускат!!!),сладки и не на последно място-много едри,като праскова!Пробвал съм ги за компот,но не се получава,защото стават на каша още при разрязването,пък цели ако сложа-мога само една,максимум 1 и 1/2!Но,за ракйика - перфектни!!!Сорта им,е 'черна звезда' и 'диамант'.Дано,съм ти помогнал да се ориентираш,все пак!

Коментар

На 1000 м надморска височина да се сади Пауловния е загубена кауза...още повече, че най вероятно почвата е кисела...

Коментар

Ако почвата е кисела е идеална за висока американска боровинка... Расте идеално на 1000 м надморска височина

Коментар

Никой не видях да пише за добрия Касис или черно френско грозде, има и червено /и то става/. Страхотно растение, не изисква особени грижи и от плода му става хубаво гъсто и полезно вино, че и сиропи, компоти и каквото се сетиш. Много полезен плод. Едно време дори го изкупуваха от Винпром, имахме в двора десетина корена и всяка година си изкарвах по някой лев от него като ученик.
                            Друго растение непознато много по нашите земи е Годжи бери, расте и над 1000м и е непретенциозно, но с изключително полезни плодове.
                            Последно редактирано от piron45; 24-12-13, 14:13.

Коментар

Имам един парцел от 3 декара, който вече 5години пустее. Тази година съм решил да го съживя. Забих му колове, сега ограждам и тези дни прекарах 1 цол питейна вода. Парцела е на 2 километра от центъра на Сливен и на 1 километър от местоживеенето ми. Почвата е камениста и така като гледам наоколо виреят бадеми, череши и лозя. Какво мога да засадя та да подпомогна семейният бюджет, де с Евро програма, де със субсидия, де с реализирана продукция?
                              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Здравейте г-н Дочев,
                                без да имам претенции за каквото и да е, ще си позволя да Ви дам няколко съвета. Първо за да кандидатствате за каквато и да е субсидия, помощ по някоя от европарите, трябва да сте регистриран земеделски производител понадлежния ред, с всички плюсове и минуси. Второ , с овощки - 3 дк , не са достатъчни за кандидатстване по схемите- ПРСР. Трето, казвате, че почвата е камениста, което доста ще Ви ограничи в избора Ви на подходящата култура, но това не е причина да се отказвате, просто направете задължително почвен анализ, който до известна степен ще Ви улесни в избора на подходяща култура. УСПЕХ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X