Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не точно джип - евтино, здраво и надеждно дизелово комби?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Не точно джип - евтино, здраво и надеждно дизелово комби?

Ситроен ZX във всичките модификации.
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Щом приемаш всякакви предложения - Volvo V40 1.9 TD интеркулър, преди '99-а, двг и скорости Рено. Шасито (платформата, или както там му викат) е еднакво с Митсубиши Каризма, сглобяват се в един и същ завод в Холандия. Две години карах такъв - никакви проблеми.

п.п.А ако не те притеснява десния волан, и гледам си от Видин, в момента един мой колега (по-точно тъстът му във Видин) си продава Тойотата - Корола '99-а, 2.0 дизел, без турбо със 2С двг, комби. Изключително здрав и икономичен. И ще влезе в цената ти.
      Последно редактирано от krasi-mir; 21-02-12, 09:19.
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Фиат Темпра комби. Без пари са направо, частите им също, огромен багажник, ел. глезотии. Дори има една обява за 4х4 в момента, което е голяма рядкост, а са доста проходими като за лека кола (системата е "интеграле" на Ланча).

Коментар

Съжалявам, но не мога да редактирам вече.

Как можах да забравя любимата си марка?!
          Хонда - Сивик и Акорд, Аеродек(комби), '95-'99-а, и двата модела ги има с дизел на Ровър, 2.0 ТDI. Заслужават си.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Прости дизели, без турбо и електроника, с малка мощност и не-толоква-малък-разход:
            - Рено Меган хечбек, 1.9D
            - Партнер/Берлинго 1.9D
            - Рено Канго 1.9D
            Няма турбо, няма електроника - нищо. Чист и прост дизел. Невероятно дуракоустойчиви. Недостатъци са, че разхода не е като на съвременните комън-рейл дизели, пък и с мощности около 60-70 коня и тежки двигатели - "динамиката" е мираж... Освен това вече са на годинки и намирането на читава бройка ще е трудна мисия. Дори и двигателя да е добре, то ламарините може да гиняма половината...

Ако искаш все пак и турбо - Рено Меган комби 1.9DTI или Пежо 306SW 2.0HDI - сравнително надеждни двигатели, не толкова "нежни" като модерните комън-рейл. И са ти в бюджета, дори ис климатик и екстри.

При 3лв. за литър за нафтата обаче, не е ли по-добре някой по-прост бензин с обикновено АГУ?

Коментар

Разгледай и офертите за Рена Лагуна 1 фаза 1 или 2 комби ,много здрава ,добро окачване ,много голям багажник а цената им е много ниска,карах почти 5 год такава та имам поглед ,в някаква статистика четох че е аналогична като качество на изработката с Пасат 2-3
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Айде и от мен едно: Ауди Б4 Авант 1,9 ТДИ - мотора - 1Z. Малък разход, голям параход.
                The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                  Айде и от мен едно: Ауди Б4 Авант 1,9 ТДИ - мотора - 1Z. Малък разход, голям параход.
                  Продава ли се конкретен екземпляр, или е само препоръка?
                  Любовта е сляпа,но женитбата и връща зрението.

Коментар

Здравейте! Благодаря на всички, отзовали се! Днес ( по-точно вчера ) имах доста ангажименти, та не можах да пиша.
                    Ето, как се развиват нещата до тук: След обяд пообиколих местните автокъщи, доста комбита, но или цената не ми харесваше, или модела и годината ( за Астра, като моята се искаше 2-3 К лв.). Видях и едно Берлинго ( 2 000, HDI ), беше далеч от ценовия ми диапазон. Та общо взето след лекото ми разочарование взех политическо решение да си отремонтирам двигателя на Астричката. Каквито и изненади да излязат, предполагам, че ще се уложа до 500-600 лв.. При положение, че има платена гражданска и винетка, по-добре е отново да си я потъркалям още няколко годинки. Още повече, че точно сега не ми се ще да хвърлям 2-3 К лв., първоначално, после - кой знае още колко за друг автомобил, който не се знае какви неприятни изненади може да ми поднесе допълнително! Настоящата Астричка много време ме е слушала, снощи, като казах на жената, че се каня да я пенсионирам - се просълзи. Колегата, с който работиме, също му накривя, а и за мене има, ако щете някаква сантиментална стойност.
                    Всичко това наклони везните в полза на настоящия изпитан боец, та ще се опитам да му продължа активния живот с още някоя и друга годинка!
                    За него си имам 2 комплекта ал. джанти с гуми, Опелски ски багажник, който се щраква за секунди за извънгабаритни товари, не е за пренебрегване и теглича, благодарение на който си върша работа и с ремаркенцето и т.н.. Вземайки друга кола, тепърва трябва да и търся тези атрибути, с които съм свикнал и съм ги приел за даденост...

Още веднъж благодаря на всички! Бъдете живи и здрави!

Като завърша ремонта ще кажа, какво е излязло.
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Ами взимай мерки да не замръзва водната помпа!!!Това което си решил е най-правилния вариант!НЯМА по-благодарна кола от Астрата!Сега,намери майстор,който знае какво прави,на този мотор (предполагам е GM-ския,а не на Исузу,щом е счупил кобилици) кобилиците му се чупят лесно,но се сменят и лесно,без да демонтираш вала и главата!Първо,изваждат се всички кобилици,свалят се всички дюзи,надуваш цилиндрите един по един да провериш да няма и изкривен клапан,ако няма,а този мотор не ги удря (ти ги провери за всеки случай) си нареждаш новите коблици и нафтаааа.

Коментар

Значи водната помпа не е блокирала от замръзнал антифриз - в най големия студ, колата, която е на външен паркинг сутринта запали много трудно, но все пак запали. След нормално загряване на място я покарах на няколко къси отсечки и след това по време на движение "изкюфка" и угасна. Ако беше замръзнал антифриза - не би могла да запали още от сутринта, ипи поне би прехвърлила някой и друг зъб на ангр. ремък и най-малкото би имала нетипична работа на двигателя. А тя до последно си работеше нормално, без прекъсване, претрисане и т.н. С немския мотор е, когато я купувах специално исках да е с този мотор ( с турбо ), доста по-маломощен от Исузовия, но пък съм слушал, че частите за другия са си цифра... Както и да е, ще видиме какво ще излезе от тръничката....
                        Казано е:
                        -"Обичай ближния",
                        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                          Здравейте! Благодаря на всички, отзовали се! Днес ( по-точно вчера ) имах доста ангажименти, та не можах да пиша.
                          Ето, как се развиват нещата до тук: След обяд пообиколих местните автокъщи, доста комбита, но или цената не ми харесваше, или модела и годината ( за Астра, като моята се искаше 2-3 К лв.). Видях и едно Берлинго ( 2 000, HDI ), беше далеч от ценовия ми диапазон. Та общо взето след лекото ми разочарование взех политическо решение да си отремонтирам двигателя на Астричката. Каквито и изненади да излязат, предполагам, че ще се уложа до 500-600 лв.. При положение, че има платена гражданска и винетка, по-добре е отново да си я потъркалям още няколко годинки. Още повече, че точно сега не ми се ще да хвърлям 2-3 К лв., първоначално, после - кой знае още колко за друг автомобил, който не се знае какви неприятни изненади може да ми поднесе допълнително! Настоящата Астричка много време ме е слушала, снощи, като казах на жената, че се каня да я пенсионирам - се просълзи. Колегата, с който работиме, също му накривя, а и за мене има, ако щете някаква сантиментална стойност.
                          Всичко това наклони везните в полза на настоящия изпитан боец, та ще се опитам да му продължа активния живот с още някоя и друга годинка!
                          За него си имам 2 комплекта ал. джанти с гуми, Опелски ски багажник, който се щраква за секунди за извънгабаритни товари, не е за пренебрегване и теглича, благодарение на който си върша работа и с ремаркенцето и т.н.. Вземайки друга кола, тепърва трябва да и търся тези атрибути, с които съм свикнал и съм ги приел за даденост...

Още веднъж благодаря на всички! Бъдете живи и здрави!

Като завърша ремонта ще кажа, какво е излязло.
                          Със същите доводи и аз си карам ескорта и ако го заменям ще бъде в краен случай . Реанимиране до край .
                          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Та да се намеся и аз . Погледи обявите за рено сценик до 99година. За 3000 трябва да намериш дизел с теглич или без няма значение струва 100-150лв. Аз началото на септември купих сценик 98година 19дти 98коня с климатик, абс, две въздушни възглавници и ек. пакет за 2600лв след пазарлък. Засега съм доволен от колата. Задните и седалки се свалят нацяло за 1 минута и имаш огромно пространство. 7 палета от малките влизат без проблем(6 един върху друг и един зад тях) . По диагонал дължината му е 190см(като може да дойде и малко повече ако мръднеш напред предната седалка) . На височина не помня но ми се върти в главата нещто за 90см. Разхода вече е според шофьора. На мен градско в Бургас сега посред зима не ми изгаря повече от 6,5 иначе лятото спокойно ако не и мачкаш газта си гори 5.5-6.0. Но на един познат му гори 7,5 няма зима няма лято твърдо . Като недостатък мога да кажа само , че отзад са на турсион и не трябвало да се товарят много като килограми (не знам какво ще рече много аз си го товаря и засега да чукна на дърво всичко е наред. Успех в пазарлъка .

Коментар

Първоначално публикуван от piri75 Преглед на мнение
                              Продава ли се конкретен екземпляр, или е само препоръка?
                              Имам такова, карам го от няколко години, но не се продава, твърде съм доволна от него Препоръчвам го на всеки, който търси здраво, евтино и надеждно комби
                              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от bascho Преглед на мнение
                                Та да се намеся и аз . Погледи обявите за рено сценик до 99година. За 3000 трябва да намериш дизел с теглич или без няма значение струва 100-150лв. Аз началото на септември купих сценик 98година 19дти 98коня с климатик, абс, две въздушни възглавници и ек. пакет за 2600лв след пазарлък. Засега съм доволен от колата. Задните и седалки се свалят нацяло за 1 минута и имаш огромно пространство. 7 палета от малките влизат без проблем(6 един върху друг и един зад тях) . По диагонал дължината му е 190см(като може да дойде и малко повече ако мръднеш напред предната седалка) . На височина не помня но ми се върти в главата нещто за 90см. Разхода вече е според шофьора. На мен градско в Бургас сега посред зима не ми изгаря повече от 6,5 иначе лятото спокойно ако не и мачкаш газта си гори 5.5-6.0. Но на един познат му гори 7,5 няма зима няма лято твърдо . Като недостатък мога да кажа само , че отзад са на турсион и не трябвало да се товарят много като килограми (не знам какво ще рече много аз си го товаря и засега да чукна на дърво всичко е наред. Успех в пазарлъка .
                                Сценика, според мен е далче от понятието "работна кола". Имам Сценик '99г. от 2 год. и не ми изглежда никак здрав,работен кон. Да не споменавам за ниската предница и задния мост.
                                Голям + му е обема, ако търгуваш с памук или захарен памук ( малко тегло -много обем) тази кола е ок. Но ако се товари с желязо, цимент, вар, тухли и др. такива ... по-добре не рискувай със Сценик.
                                Подкрепям решението за ремонт на доказала се кола.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X