Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между 22" монитори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор между 22" монитори

Здравейте,
    ще купувам монитор за втория компютър в другата стая, който се ползва само за интернет и филми, та съм се спрял на следните 2 монитора:

Philips 221V2SB

Размер: 21.5" (54.61 cm)
    Разделителна способност: 1920 x 1080 Full HD
    Формат на картината: 16:9
    Големина на пиксела: 0.248 mm
    Яркост: 250 cd/m2
    Динамичен контраст: 300 000 : 1
    Ъгъл на видимост: 176/170
    Цветове: 16.7 милиона
    Време за реакция: 5 ms
    Интерфейси: DVI цифров вход, VGA аналогов вход
    Аудио изход за слушалки
    Тегло: 5.1 кг
    Гаранционен срок: 2 години гаранция

и

Acer P226HQVbd

Тип на панела: с LED подсветка
    Яркост: 250 cd/m2
    Динамичен контраст: 80 000 : 1
    Ъгъл на видимост: 176/176
    Тегло: 3.5 кг

Разликата в цената е пренебрежимо малка, така че това не е под въпрос. Въпроса е заслужава ли си Acer с LED подсветка пред по-добрата според мен марка Philips?
    Въпроса щеше да се разреши без дилема, тъй като на по-евтините 22" Acer без LED (по-евтини с 20лв , но пък отпадат поради липса на DVI) им дават 3 години гаранция, но за съжаление този е с 2 години.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

От: Избор между 22" монитори

Накарай ги в магазина да ти пуснат и двата и ГЛЕДАЙ. Има Асус на същите цени.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

В Козлодуй няма наличен нито един от двата, само с поръчка В местната фирма се предлагат 22" ASUS само с LED на цена 100лв повече от гореизброените, т.е. ~220 vs ~320лв.

Коментар

Този ACER не е с LED подсветка. http://www.acer.at/ac/de/AT/content/model/ET.WP6HE.038

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
          Този ACER не е с LED подсветка.
          Ми на сайта на местните пише LED.

ПС: Ужас - тук го дават даже с тъчскрийн: http://www.shopmania.bg/monitori/p-a...6hqvbd-1924333

Вярно не е с LED. Баси. Сега тези ме карат да го поръчам, ако не е с LED да си го върнат или да си го продават и да си поръчам online.
          Последно редактирано от silverfox; 12-02-12, 14:03.

Коментар

Как така те карат? Поръчал ли си го вече? Мислех че тези "асемблаторски" номера са забравени отдавна...
            А не е като да са малка фирмичка, сега видях кои са...

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
              Как така те карат? Поръчал ли си го вече? Мислех че тези "асемблаторски" номера са забравени отдавна...
              А не е като да са малка фирмичка, сега видях кои са...
              "Карат" ме в смисъл просят си го и да - не са малка фирмичка, затова пазарувам от тях. Ама нещо им станаха много номерата със сайта - скоро купих Kindle DX, на сайта като избереш купуване на изплащане ти дава на TBI с 200лв по-малко от реалното за 2 години. Както и да е - ще поръчам Philips-a, Но ще им обърна внимание на глупостите в сайта.

Коментар

Аз лично не съм доволен от филипс и не бих си купил такъв, по-скоро ЛГ или самсунг. Все пак не съм съвсем в час с новите модели де...

Коментар

За LG съм съгласен, даже има едно такова на горе-долу същата цена - LG W2240S-PN, даже е с 3 години гаранция, но Samsung няма начин да си купя.
                  Та сега чуденето стана между LG и Philips

Коментар

Преди 1г имах същата дилема....LG или PHILIPS,в крайна сметка,след консултации,търсене и сравняване,в този ценови клас....си взех BX 2250. Изглежда само надписите са различни.Дали е корейско или китайско,пък и характеристиките на самсунга са по добри,2мс....и т.н....все още работи .Успех в търсенето!

Коментар

Аз отдавна ползвам два TV LCD монитора 22" Филипс. При нужда ги ползвам като обикновени телевизори, при нужда като РС монитори. Доволен съм напълно.

Коментар

Колега аз имам такъв philips и ми прави проблеми когато изгася компютъра и монитора като се изгаси.. след това се мъча до го включа 5 10 минути .. включва изгасва и така до като не се включи напълно

Коментар

В крайна сметка поръчах Philips-a, защото се оказа, че и това LG няма DVI, пък каквото таквоз

ПС: Тъкмо ме обзе едно съмнение... и проверих на сайта на Philips и познайте какво ... и той няма DVI.
                          Последно редактирано от silverfox; 13-02-12, 16:52.

Коментар

Аз отдавна нямам вяра на търговски сайтове (пък били те и на големи фирми). Винаги проверявам на сайта на производителя. Ако и там не пише каквото ми трябва, свалям (пак официалното) ръководство за употреба и там чета какво може (или не може) съответната техника. Ако и така не става, само физическа проверка на живо.

Коментар

По-интересното, е че на сайта на Philips пише, че няма DVI, но от магазина ме увериха били проверили и имало. Само че се появи друг проблем. На сайта пишеше 216лв, но се оказа, че това е грешка и бил 250лв. Почти ме отказаха а пазарувам от тях, но не ми се поръчва монитор online, че не мога да го проверя за изгорели пиксели, а да се позовавам на ЗЗП, че имам право да го върна в 7 дневен срок и да се занимавам с куриери не ми се иска. В крайна сметка поръчах в магазина и днес пристигна Acer G225HQVBD:

Големина на пиксела: 0.248 mm
                              Покритие на дисплея: Матово
                              Яркост: 200 cd/m2
                              Динамичен контраст: 5000 : 1
                              Ъгъл на видимост: 170/160
                              Тегло: 4 кг

205лв след корекция на цената на сайта от 202лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X