Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диференциал на ВАЗ-2123 (Шевролет Нива)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Диференциал на ВАЗ-2123 (Шевролет Нива)

Да не бързай да се радваш преди да се увериш, корпуса може да се спука ако се отчупи накой зъб от короната или пиньона и бъде захапан в последствие, хубавото е че за тази кола са евтини частите предавателното число мисля че е 10-43 но го провери пак. Успех !
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Евтини, зер. Предния диференциал нов е около 900 лева на старата Нива. Не знам дали този е същият.

Коментар

Не мислех че е такива пари, значи остава вариант втора употреба
        Последно редактирано от auto_marin; 11-12-11, 14:09.

Коментар

Така.. Първо да благодаря на модераторите за проявената лоялност към и мен и моито писане на латиница !

За нов диференциал дори и не мога да си помисля, просто сега ми е невъзможно да отпусна толкова...
          Пускам малко по подробни снимки. Мисля си часта която е спукана да се свали и евентуално да се замени с нова или да се завари.
          Ориентир къде е спукано, около 10-тина сантиметра пред стаб. щанга.

Ето снимките: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0743.jpg
Прегледи:3
Размер:93.9 КБ
ID:5326051Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0738.jpg
Прегледи:3
Размер:98.6 КБ
ID:5326052

Тази част по спомени не е същата като на обикновенната нива а е издължена да минава и през стаб. щанга оригинално маи не минаваше през нея.. ?
          Все се надявам само това да е проблема...
          Последно редактирано от mi6el; 11-12-11, 12:53.

Коментар

Нищо общо със старата Нива май няма.

Но да, може да се мисли за заваряване. Особено, ако нещата вътре са здрави. Тези масла там от диференциала ли са или от двигателя?

Ако ще трябва да се прибираш в този вид, бих те посъветвал да свалиш предния кардан и да караш с блокирана раздатъчна кутия.

Коментар

Значи, все си мисля, че това масло е от предишни течове и е двигателно, но собственика на канала където ползвах ми каза, че е от диференциала, та това трябва да се доуточни...
              Колата е прибрана, лошото е че е покарана малко в това и състояние и дано не е счупила още нещо...
              Ще се сваля и ще се гледа, друг е въпроса че това е някакъв халуминии и не съм сигурен дали ще може да се завари като хората...

Коментар

Аз лично се съмнявам проблема да е само в закрепването, до колкото виждам от снимките на тази Нива предния диференциал е с удължен кожух и ползва за захват и стабилизиращата щанга, което ме навежда на мисълта че там вибрациите са значително по малко и не би следвало, ония двете гайки да се развиват.
                Има и друг много тънък момент ако е имало теч на масло от диференциала и той е останал незабелязан е напълно възможно да се надробят чаркалаците вътре ако е назорена машината. Колегата по-нагоре спомена, че е възможно отчупено парче да е счупило кожуха, виждал съм как става това. За алуминия не се притеснявай заварява се.
                Land Rover Discovery II 3,9 V8
                Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Здравей, принципно и това са вариянти, но доста зад самия кожух на диффа е счупен, просто нямам как чак там да отиде някое парче, ако беше отчупено парче и след това смляно щеше да се счупи някъде около самите колела (на диффа) а не толкова назад...
                  Не съм забелязал шум отпред, ако остане без масло диффа издава ли някакви шумове или отведнъж се троши ?

ПС: По време на счупването машинката беше на бавни, блокаж и с пълна газ по един баир с ровини по него...

Коментар

Точно така счупих моя миналата пролет, изкачвайки се по баир доста стръмен с големи неравности едната гума увисна във въздуха и се развъртя при което другата гума спря да се върти понеже нямам блокажи, колата се върна назад и тук идва най-интересното когато въртящата се гума падна на земята на дифа му дойде в повече и се счупи. Дано при теб пораженията са само по корпуса.
                    Land Rover Discovery II 3,9 V8
                    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Колеги да не сте врачки.Сваля се и се вижда какво е, само писане не става трябва си и малко работа
                      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Така... Здравейте отново, малко развитие или по точно не развитие по въпроса...
                        Свалих въпросния елемент за щастие се беше счупил зад кожуха на диференцияла и маслото си беше там.
                        Закарах го на аргон завариха го, сложих го сипах му масло и тръгна, НО ! пак същата песен на нов глас от 2-ра 1-ва почти на равно и малко след заварката на две...

Дайте идея какво да го правя....

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
                          Така... Здравейте отново, малко развитие или по точно не развитие по въпроса...
                          Свалих въпросния елемент за щастие се беше счупил зад кожуха на диференцияла и маслото си беше там.
                          Закарах го на аргон завариха го, сложих го сипах му масло и тръгна, НО ! пак същата песен на нов глас от 2-ра 1-ва почти на равно и малко след заварката на две...

Дайте идея какво да го правя....
                          На старата нива друг ли е кожуха ?

Коментар

Здравей, специлано за кожуха не знам как е на старата нива, но захващането е друго...

Ще пусна друга тема за изработка специлано на този елемент, че като гледам от този вече нищо не става..

Коментар

Тук един колега продаваше стоманено прасе. Може и да е различно захващането, но принципно нещата не са кой знае колко.
                              Вероятно освен кожуха може да има нещо счупено вътре, като го свалихте не го ли отворихте за да го огледате?
                              Александър

Коментар

Вътре е здраво, всичко е прегледано. Само този детайл е проблемен...

Гледах обяви но точно такава "планка" никъде не се продава явно се слага само на този модел...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X